• Menu

7 goedkope backpacklanden volgens het boek Backpack Bestemmingen

In het boek Backpack Bestemmingen komen de 23 mooiste reizen voor backpackers voorbij en wij kunnen je hier alvast een preview geven van de 7 goedkoopste landen uit dit reisboek! Hier kun je met een beetje geluk, een budget lifestyle en slimme keuzes voor 20 euro a 35 euro per dag leven. Dat je in Thailand lekker betaalbaar kan rondreizen wist je misschien al, maar heb je aan al deze landen ook wel eens gedacht?

1.Maleisië

Ben je in Thailand, dan hoor je waarschijnlijk dan Maleisië duurder is maar in de praktijk valt dit eigenlijk best mee. Helemaal als je niet ook nog eens naar Maleisisch Borneo vliegt en alleen over het vaste land reist met misschien af en toe een uitstapje naar een paradijselijk eiland.

Plekken die je echt niet mag missen in Maleisië? Kuala Lumpur! Ook hier vind je betaalbare hostels, kun je je ’s avonds voor een paar euro volproppen met heerlijk eten op de nightmarket in Chinatown en vanuit KL kun je goed verder reizen.

Ga bijvoorbeeld naar het meest kleurrijke plaatsje van heel Maleisië: Melaka! Of vertrek voor een dagtocht naar Kuala Selangor waar je vuurvliegjes kunt zien. Andere must do’s zijn de Perhentian Islands waar het zeewater extreem blauw is en de stranden oogverblindend wit, maar bezoek ook zeker Georgetown waar je juist in de stad vermaakt wordt door de tofste streetart. Liever de groene natuur in? Dan kies je voor Cameron Highlands of Taman Negara!

2. Portugal

Misschien een verrassend land in dit rijtje, maar wist je dat je ook prima goedkoop kunt backpacken in Portugal? Je vliegt voor een paar tientjes naar Lissabon, Faro of Porto. Vervolgens kun je er perfect met een huurautootje, de trein of bussen rondreizen en het heerlijke Portugese eten kost ook maar weinig. Aan de kust vind je bovendien hele toffe hostels en surfkampen, plekken waar je gemakkelijk andere backpackers ontmoet en tegelijkertijd kun je ook prachtig rondreizen in het binnenland.

3. Vietnam

Ga je backpacken in Vietnam, dan doe je er goed aan om voor een route van noord naar zuid te kiezen of juist andersom. Ook hier kun je met een paar tientjes makkelijk rondkomen per dag. Helemaal als je slaapt in budgetproof guesthouses en ook als je een busticket koopt dat je je hele reis kunt gebruiken. Een portie noodles kost hier ook niks en voor tempels of highlights hoef je vaak ook niet te betalen in Vietnam.

4. Colombia

Een van de goedkoopste backpacklanden in Zuid-Amerika die in het boek staan is Colombia. Misschien ben je er per dag iets meer dan 35 euro kwijt, maar van de bestemmingen die in het boek Backpack Bestemmingen staan is dit een van de goedkopere Zuid-Amerikaanse landen. Wat zo tof is aan backpacken in Colombia is dat het land enorm veelzijdig is. Je hebt er interessante steden, indrukwekkende natuurgebieden, prachtige stranden en een bijzondere cultuur. Als je Narcos hebt gezien, moet je hier heen. Ook als je Narcos niet hebt gezien, trouwens.

5. Nepal

Een portie Dal Bhat kost er niks, tijdens het hiken over het Annapurna Circuit slaap je in de meest betaalbare guesthouses en voor vervoer hoef je ook niet veel te betalen want de kans is groot dat je tijdens het backpacken in Nepal toch veel aan het wandelen bent! Yep, if you want to go to a budgetproof destination: Go to Nepal! Naast hikers kunnen ook cultuurliefhebbers hier zeker terecht, want je hebt prachtige tempels en stoepas in Kathmandu.

6. Sri Lanka

Het is iets duurder dan Thailand, maar ook in Sri Lanka kun je voor redelijk weinig een machtig mooie reis maken. Plekken die je zeker wilt bezoeken in Sri Lanka? Dan zijn Pidurangala, Sigiriya, Polonnaruwa, Anuradhapura, Galle en Minneriya. Ook de treintocht naar Ella is er een voor op je bucketlist en je vindt ook intens mooie stranden in Sri Lanka die vaak bezaait zijn met palmen.

7. Indonesië

De ultieme backpack route door Indonesië? Of misschien beter gezegd, de meest bereisde backpack route door Indonesië? Die loopt natuurlijk via Java, Bali en Lombok. Heel veel backpackers beginnen hun trip in dit land in Jakarta.

Eenmaal op Java bezoeken ze highlights als de Bromo vulkaan, IJen vulkaan, de Borobudur en steden zoals Yogyakarta. Plekken die je op Bali niet wilt overslaan zijn uiteraard Canggu, Ubud, Uluwatu en Sanur. Al moet je ook niet vergeten om een uitstapje naar de Nusa eilanden te maken vanuit Bali, want deze avontuurlijke eilanden zijn machtig mooi en zo dichtbij Bali.

Wist je trouwens al dat de cover van Backpack Bestemmingen op een van de Nusa eilanden is gemaakt? Vervolg je trip daarna naar Lombok waar je als avontuur de hike naar Rinjani niet wilt missen en strandgangers verplaatsen zich waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk naar de paradijselijke gili’s.

Benieuwd naar meer toffe backpack landen? Check het boek Backpack Bestemmingen

In het boek Backpack Bestemmingen staan 23 mooie backpack landen uitvoerig beschreven door Roëll de Ram, die oprichtster is van de reisblog WeAreTravellers. Het is een boek vol foto’s, handige routes en praktische tips. Je kan hem bestellen voor 20,- euro via bol.com 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *