• Menu

10 Redenen Waarom Nederland Leuker Is Dan Je Denkt

“Je kunt toch ook je rijbewijs halen en lekker naar Katwijk rijden? Dat is ook mooi.”

Het was de legendarische reactie van m’n oma toen ik haar vertelde dat ik voor het eerst op wereldreis ging. Natuurlijk niet de reactie die ik verwachtte, maar misschien had ze wel een punt.

Het is namelijk zo makkelijk om te denken dat alles in een ver land beter of mooier is dan in Nederland.

Misschien maakt gewenning ons blind en zien we de mooie dingen niet meer of misschien durven we stiekem niet toe te geven dat we Nederland af en toe een beetje missen.

Maar weet je wat?

Nederland is helemaal zo slecht nog niet. Dat is mijn baanbrekende conclusie na vijf maanden in Nederland en in dit artikel lees je 10 redenen waarom dat zo is.

1. Je vrienden wonen er

Natuurlijk hartstikke leuk om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens het reizen, maar snappen zij ook grappen die gaan over dingen die tig jaar geleden zijn gebeurd? Dacht het niet.

Je vrienden mogen dan misschien niet allemaal begrijpen hoe het is voor jou om te reizen, maar wie zegt dat dat moet? Het blijven mooie mensen en het zijn niet voor niks je vrienden.

13442469_1133869996654882_1215501521643890360_o
Bovendien leuk om een geintje uit te halen als je maatje een groepsselfie wil maken en één iemand het niet snapt…

2. De zomer is eigenlijk wel prima

Natuurlijk is het niet elke dag zonneschijn, maar neem het ervan als het wel zo is. Lekker biertje doen op een terras, stukkie fietsen, festival pakken, beetje bbbq-en met de hierboven genoemde vriendjes. Is toch mooi?

3. De duinen zijn echt serieus mooi

Ok, het zand mag dan niet parelwit zijn en de Noordzee is ook verre van blauw. Maar de Nederlandse duinen zijn een van de mooiere ter wereld omdat ze zo breed zijn. Je kunt er dus lekker wandelen, hardlopen of fietsen en dat is ook wat waard.

lighthouse-1414835_1920

4. Alles is gewoon goed geregeld

Als je in Nederland iets wilt dan is het over het algemeen goed geregeld. Zo goed zelfs dat als we een keer zelf iets moeten regelen we gaan klagen dat dat toch ‘gewoon geregeld zou moeten zijn.’ Natuurlijk zijn er genoeg verbeterpunten maar we hebben het in Nederland echt niet zo slecht als die stugge zeiksnorren willen doen voorkomen.

5. Het is er lekker vertrouwd

Heerlijk hoor al die energie die je krijgt van nieuwe omgevingen, maar het is toch ook wel heel erg lekker om in je vertrouwde omgeving te zijn.

Denk alleen al aan een gevulde koel- of kelderkast. Die heerlijke series die je kunt bingewatchen en het feit dat je bekenden tegenkomt op straat. Niks mis mee. Voor even dan 😉

6. Speciaal bier

Het lijkt echt een ding te gaan worden in Nederland. Waar je eerst nog moest teren op de kunsten van onze zuiderburen, kunnen we nu zelf ook op grote schaal genieten van onze eigen gebrouwen meesterwerkjes. Voor de bierliefhebbers onder ons betekent dat maar één ding: pluspunten voor Nederland.

7. Je kunt fietsen zonder helm én dit overleven.

Is toch heerlijk dat je als fietser in Nederland gewoon kan rondrijden met een air van “flinke vrachtwagen die mij omver rijdt.” En dat ook nog zonder helm – laat die mietjes in Australië het maar niet horen.

travel-694674_1920

8. Onze politiek leiders debatteren over het woord “pleurt op.”

Er is toch geen betere manier om het volk te laten weten dat alle belangrijke problemen zijn opgelost dan te debatteren over het woordgebruik van de minister president.

Oh, wacht het gaat om een onderliggend probleem van genivelleerde omgangsvormen? Dan denk ik: Pleur toch op. Gelukkig mag je dat in Nederland gewoon zeggen.

pleurtop

9. Je hebt er super lekkere hoeren.

Oh, shit. Verkeerde artikel. Maar goed, ze zijn er wel en dat zegt ook wat over de dingen die in Nederland allemaal wél mogen.

amsterdam-1629424_1920

10. Het ligt overal zó dichtbij.

Dankzij alle low-budget maatschappijen zit je voor een poep en een scheet in een andere Europese stad. Dat is lang niet altijd het geval in andere delen van de wereld.

En zo zie je maar weer: Nederland is gewoon leuk.

Best leuk om naar terug te gaan en misschien nog wel leuker om uit te vertrekken ;)!

Vond je dit artikel leuk? Show some social love: