• Menu

Tasman verzekering afsluiten? Lees eerste deze review + tips

De Tasman verzekering is ontwikkeld voor reizigers met een breed scala aan reisplannen. Het maakt niet uit of je gaat backpacken, werken, stage loopt, vrijwilligerswerk doet of gewoon op vakantie gaat. Met de Tasman reisverzekering ben je eigenlijk altijd wel goed verzekerd.

Toch hebben de Tasman verzekeringen niet alleen maar pluspunten. Zoals bij elke reisverzekering heeft Tasman ook bepaalde nadelen die de verzekering mogelijk minder geschikt maken. Om je te helpen bij je keuze maken we een uitgebreide review en zetten we de plus- en minpunten op een rijtje. Zo bepaal jij gemakkelijk of de Tasman reisverzekering het beste is voor jouw reis.

Direct berekenen hoeveel de Tasman verzekering kost?

Premie berekenen

Inhoud

Over Tasman verzekeringen

De verschillende Tasman verzekeringen zijn ontwikkeld door een samenwerking van Allianz, Tasman Verzekeringen en Travel Active. Deze combinatie zorgt er inmiddels al meer dan 20 jaar voor dat reizigers goed verzekerd op reis gaan.

Over de Tasman verzekering voor backpacken

De Tasman verzekering is een reisverzekering die speciaal  is ontwikkeld voor backpacken, vrijwilligerswerk, au pairwerkzaamheden, stage en studie in het buitenland. Met deze reisverzekering ben je goed verzekerd tijdens:

 • Verre reizen tot maximaal 2 jaar
 • Vakantie werk & working holidays
 • Stages in het buitenland
 • Studie in het buitenland
 • Vrijwilligersprojecten in het buitenland

Premie berekenen

De Tasman verzekering dekt je voor de volgende onderdelen:

 • Spoedeisende zorg
  Word je ziek of raak je gewond tijdens je reis? Dan ben je met deze dekking verzekerd voor de medische zorg. Met de Tasman reisverzekering ben je daarnaast ook gewoon verzekerd als je jouw Nederlandse zorgverzekering moet stopzetten.
 • Waardevolle spullen & bagage
  Het is al vervelend genoeg als jouw spullen gestolen worden of beschadigd raken. Met de bagagedekking van Tasman krijg je in ieder geval een vergoeding.  Je kunt kiezen tussen een standaard- en superdekking zodat je kan kiezen hoeveel bagage je je wilt verzekeren.
 • SOS-kosten
  Deze dekking zit standaard in het pakket van Tasman. Je bent hiermee verzekerd als je bijvoorbeeld vanwege familieomstandigheden terug moet vliegen naar Nederland.
 • Ongevallen
  Met deze dekking zorgt Tasman ervoor dat jij eenmalig een uitkering krijgt als je door een ongeval blijvend invalide raakt.
 • Aansprakelijkheid
  Breng jij iemand anders schade toe en ben jij hiervoor ook aansprakelijk? Dan zorgt Tasman er via deze dekking voor dat jij niet voor de kosten hoeft op te draaien.
 • Rechtsbijstand
  Mocht je tijdens jouw reis in een rechtszaak terecht komen, dan biedt deze dekking jou juridische hulp. Het voorval moet uiteraard wel iets met je reis te maken hebben.

De Tasman alarmcentrale staat voor je klaar

Met de Tasman verzekering kun je  24/7 rekenen op hulp van de Tasman alarmcentrale.  Deze alarmcentrale helpt je met:

 • Het vinden van een geschikt ziekenhuis.
 • Het betalen van de ziekenhuisrekeningen, vooral handig als de kosten erg hoog uitvallen. als de kosten erg hoog oplopen.
 • Het regelen van een vlucht naar huis als je te maken krijgt met ziekte in het buitenland of familieomstandigheden in Nederland.

Premie berekenen

Welke andere pluspunten heeft de Tasman verzekering?

 • Je kiest zelf welke onderdelen je wilt verzekeren.
 • Je bent ook verzekerd voor een vlucht naar Nederland bij overlijden van derdegraads familieleden. Dat zijn dus je overgrootouders, ooms en tantes en de kinderen van je broer of zus.
 • Lange looptijd. Je mag tot twee jaar achter elkaar in het buitenland blijven, maar korter mag natuurlijk ook.
 • Je kunt de verzekering vanuit het buitenland verlengen zolang je maar niet langer dan twee jaar wegblijft. Er zijn echter wel een paar belangrijke voorwaarden, waarover later in deze review meer.
 • Kom je eerder thuis? Dan krijg je een deel van de premie terug, tenzij je meer dan €5000,- hebt geclaimd op de verzekering.
 • Je hoeft geen Nederlandse zorgverzekering te hebben, maar het mag natuurlijk wel.
 • Uitschrijving uit de gemeente tijdens jouw reis is oké, zolang je maar ingeschreven staat op het moment dat je de verzekering afsluit.
 • Je bent ook verzekerd tijdens bezoek aan Nederland, handig als je tijdens jouw reis eventjes in Nederland bent en hier geen zorgverzekering meer hebt. .
 • Aansprakelijkheid is ook verzekerd tijdens een vrijwilligersproject en au pair werkzaamheden.
 • Wintersport en bijzondere sporten zijn standaard verzekerd. Goed dus als je een adrenalinejunk bent!

Hoe kies je de juiste onderdelen bij de Tasman verzekering?

De Tasman reisverzekering is een verzekering die je zelf samenstelt. Hieronder een korte beschrijving van de onderdelen die je kunt afsluiten, inclusief tips.

Geneeskundige kosten

Bij Tasman kun je net als bij andere reisverzekeringen geneeskundige kosten meeverzekeren. Wanneer je tijdens je reis niet beschikt over een Nederlandse zorgverzekering kies dan voor de optie ‘volledig'. Heb je nog wel een zorgverzekering in Nederland, dan is ‘aanvullend' aan te raden.

Weet je niet of je jouw zorgverzekering mag aanhouden of moet stopzetten?

Vul de handige verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang alle informatie die je nodig hebt om te achterhalen of je jouw zorgverzekering in Nederland moet stopzetten.

Bagagedekking

De Tasman verzekering biedt één standaard bagagedekking aan, je kunt deze dekking niet verhogen. Een voordeel van deze bagagedekking t.o.v. bijvoorbeeld de Special ISIS is dat het eigen risico per reis geldt en niet per gebeurtenis.

Ongevallen

Een ongevallendekking biedt een eenmalige uitkering op het moment dat je door een ongeval blijvend invalide raakt. Een groot misverstand is dat je deze dekking ook nodig hebt voor medische zorg na ongevallen. Dat is niet zo. Je krijgt met de medische dekking al een vergoeding voor de medische zorg na een ongeval. De ongevallendekking keert alleen uit als na de behandelingen blijkt dat je blijvend invalide bent geraakt.

Aansprakelijkheid

De kans dat je iemand anders schade berokkent is niet zo heel groot, maar de gevolgen kunnen wel groot zijn. Vooral als het gaat om letselschade waarbij veel medische handelingen nodig zijn, zullen de kosten hoog oplopen. Zeker het overwegen waard. Lees hier meer over aansprakelijkheid.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstanddekking helpt je op het moment dat je in een juridische procedure terecht komt. Uiteraard moet het voorval samenhangen met je reis. Je krijgt dan vanuit Nederland hulp. In de praktijk komt dit er op neer dat een Nederlandse advocaat  je helpt met het schrijven van de brieven en de juridische correspondentie. Slechts in uitzonderlijke gevallen krijg je een lokale advocaat toegewezen. In onze ogen niet noodzakelijk, maar het kan een prettig gevoel geven.

Premie berekenen

Minpunten van de Tasman verzekeringen

De Tasman verzekering heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Er zijn ook een aantal zaken die minder sterk zijn. Hieronder lees je ze.

Verlengen vanuit het buitenland

Je kunt de verzekering verlengen vanuit het buitenland. Dit is natuurlijk erg handig als je nog niet precies weet hoelang je in het buitenland zal blijven. Het verlengen van je verzekering wordt echter gezien als de aanvraag van een nieuwe verzekering en dit heeft een aantal consequenties.

Een minpunt, hoe klein het risico ook is, is dat na elke verlenging bestaande aandoeningen worden uitgesloten. Als je dus in de eerste verzekerde periode iets oploopt en je hebt na de verlenging nog een keer een behandeling nodig, dan wordt dit niet langer vergoed door de Tasman verzekering.

Je kunt dit probleem omzeilen door de verzekering af te sluiten voor de maximum van twee jaar. Je krijgt namelijk wel geld terug op het moment dat je eerder terug komt, tenzij je meer dan €5000,- hebt geclaimd.

Toch heeft dit niet alleen maar nadelen. De verzekerde bedragen gaan ook opnieuw in, dus als je in de eerste periode veel geclaimd hebt, dan kun je dat na verlenging ook weer doen. Let erop dat het eigen risico ook weer opnieuw geldt.

Premie berekenen

Is de Tasman verzekering geschikt voor jou?

De Tasman verzekering is een prima verzekering, die geschikt is voor backpackers, vrijwilligers, stagiairs en mensen met een working holiday visum. De Tasman verzekering is geschikt in de volgende gevallen:

Je maakt een reis van maximaal 2 jaar

Met de Tasman verzekering mag je in twee jaar aaneengesloten op reis. Weet je nog niet precies hoe lang je gaat? Je kunt tussentijds verlengen, zolang je maar binnen de twee jaar blijft.

Premie berekenen

Working Holidays

Ga je op working holiday naar Australië, Nieuw-Zeeland of Canada? Ga je reizen combineren met werken? Dan biedt de Tasman reisverzekering jou een uitstekende dekking met de mogelijkheid om jouw reis zo kort of lang te maken als je wilt (tot maximaal twee jaar). De meeste backpackersbaantjes zijn standaard en zonder toeslag meeverzekerd. Twijfel je of jouw werkzaamheden gedekt zijn? Neem bij twijfel altijd contact op met Tasman.

Premie berekenen

Je gaat deelnemen aan een buitenlands vrijwilligersproject

Vrijwilligersprojecten worden steeds populairder. Met de Tasman verzekering ben je prima verzekerd voor dit soort projecten. Check wel altijd even of je werkzaamheden ook verzekerd zijn.

Premie berekenen

Je wilt wintersporten of veel andere avontuurlijke sporten doen

Tasman heeft een uitgebreide dekking voor sporten waar adrenaline bij komt kijken. Ga je tijdens jouw reis veel avontuurlijke sporten doen? Dan ben je met de Tasman reisverzekering goed verzekerd.

Premie berekenen

Wanneer is de Tasman reisverzekering een minder goed idee?

De Tasman verzekeringen hebben, net als de Allianz Globetrotter, een klein risico als je de verzekering wilt verlengen. Ook wanneer je langer dan 2 jaar wilt reizen dan is Tasman niet geschikt.

Deze verzekering is wellicht ook minder geschikt als je ‘slechts' een paar maanden gaat backpacken en geen vrijwilligerswerk of vakantiewerk gaat doen. Mocht je de Tasman verzekering voor die paar maanden afsluiten, ben je natuurlijk wel gewoon goed verzekerd, maar de premie is wellicht wat aan de hoge kant. De kans is namelijk groot dat je met een doorlopende reisverzekering ook prima op pad kan. Je betaalt dan ook een stuk minder premie. Is dat voor jou het geval? Kijk naar onze reisverzekeringen voor backpacken voor beter passende opties.

Premie berekenen & afsluiten?

De Tasman reisverzekering kun je online afsluiten. Je kunt eerst een premieberekening maken om te kijken of je hiermee akkoord bent.

Klik hier om eenvoudig je premie te berekenen

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.