• Menu

Zo Voorkom Je Een Hoge Telefoonrekening Bij Thuiskomst

Goed nieuws: vanaf 15 juni kun je in de hele EU gewoon internetten binnen je bundel. De roamingkosten worden dan namelijk afgeschaft en providers mogen elkaar geen belachelijk hoge bedragen meer rekenen voor het gebruik van elkaars netwerk.

Maar echte reisjunkies komen natuurlijk verder dan Europa en daar betaal je nog wel de volle mep.

Wanneer je gebruik maakt van mobiel internet op een buitenlands netwerk betaalt jouw provider een vergoeding. En die vergoeding wordt weer aan jou doorgerekend. Omdat Europeanen de afgelopen jaren miljoenen betaalden aan telefoonkosten in het buitenland heeft de EU een maximum gesteld.

Je abonnement is vanaf 15 juni gewoon in heel de EU geldig. Let wel op: heb je een onbeperkte databundel dan bestaat de kans dat hij in het buitenland niet onbeperkt is.

Reis je echter buiten de EU? Dan kunnen de kosten hoog oplopen.

In sommige landen betaal je wel 10 euro per MB. Even roamen is dan een duur grapje.

Dit kun je doen om de kosten zo laag mogelijk te houden:

  • Schaf een databundel aan. Bij veel providers kun je voor een paar euro MB’s kopen. Twijfel je hoeveel je nodig hebt? UnitedConsumers maakte een tabel.
  • Kies voor de mobiele versie van websites, die verbruiken een stuk minder data.
  • Schakel je apps uit. Op de achtergrond blijven ze namelijk vaak draaien en dan verbruiken ze toch data.
  • Bestanden downloaden kun je beter via Wifi doen, want ook die vreten veel data.
  • Schakel pushberichten van Facebook, Twitter en nieuwsapps uit.
  • Maak er een sport van Wifi-zones te vinden. Het is slim om een databundel aan te schaffen, maar aangezien die niet goedkoop zijn is het verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van Wifi. Als het echt niet anders kan maak je gebruik van je databundel.
  • Blijf je langer in één land dan kan het lonen om een lokaal simkaartje te kopen. Vaak is dit stukken goedkoper dan jouw Nederlandse simkaart te gebruiken, zelfs met databundelvoordelen. Zeker in Azië koop je al voor een paar euro genoeg internet voor de hele maand.

Benieuwd wat je per land voor een MB buiten je bundel betaalt? In het onderstaande kaartje kun je het eenvoudig opzoeken. Probeer niet te schrikken!

Vond je dit artikel handig? Show some social love:

Dit artikel werd geschreven door United Consumers