• Menu
  • Menu

Deze 5 plekken in Peru moet je absoluut zien

Voordat de Spanjaarden Peru veroverden, was het van de Inca’s. Stiekem is dat het nog steeds, want de Inca’s hebben prachtige bezienswaardigheden achtergelaten. Uiteraard is er Machu Picchu, maar naast dit wereldwonder heeft Peru nog veel meer te bieden. Hieronder lees je een top 5 lijstje met  de plekken die je moet bezoeken als je in Peru bent.

Machu Picchu

Typ ‘Peru’ in op Google en je ziet ongetwijfeld Machu Picchu als eerste foto. Dit prachtige monument is een oude Inca stad gelegen op een bergtop, omgeven door diepe ravijnen en omringd door tropisch woud.

De stad zelf is prachtig, maar de weg ernaartoe is nog mooier. De wandeling vanaf Cusco brengt je langs diepe ravijnen, oude Inca monumenten en prachtige uitzichten.

De wandeling is echter niet voor iedereen weggelegd. De tocht is namelijk 45 kilometer en duurt meerdere dagen. Je overnacht in een tentje. Gelukkig kun je ook met de trein naar Machu Picchu. Het is aan te raden om het vooraf te regelen aangezien er maar een beperkt aantal mensen naar het wereldwonder toe mogen per dag.

De Inca hoofdstad Cusco

Cusco is de oude hoofdstad van Peru. De Inca’s zagen de stad als het culturele centrum van het land. De Inca’s geloofden dan ook dat de stad heilig was. In de stad en rondom de stad zijn allemaal tempels te vinden om de zonnegod en de godin van de maan te eren. Cusco wordt getypeerd door steile knusse straatjes, maar is vooral een toeristische trekpleister vanwege het nabijgelegen Machu Picchu. Omdat de stad op 3360 meter hoogte ligt, kan het wel zijn dat je er wat last krijgt van hoogteziekte. Doe dus rustig aan!

Ollantaytambo

Na Macchu Picchu is Ollanyantambo de belangrijkste ontdekking uit het Inca tijdperk. Deze stad was vroeger heel belangrijk omdat Inca keizer Pachacuti er zetelde. Daarnaast legde hij terassen aan voor de landbouw. Dit was best wel uniek voor die tijd, maar ook nu zijn deze terrassen een absolute must-see. De stad ligt ongeveer 60 Km van Cusco vandaan.

De fatamorgana Huacachina

Wanneer je dit dorp bezoekt kan je bijna niet geloven dat het echt is. Het dorp bevindt zich namelijk midden in een woestijn. Rondom het dorp is er overal zand en niets anders. Midden in het dorp vind je een oase. Vanuit Lima gaat er een bus naar het dorp. Daarnaast heeft het dorp zelf genoeg keuze uit hotels en hostels. Populaire activiteiten om in het dorp te doen zijn: sandboarden of met de sandbuggy een safari maken.

De hoofdstad Lima

Wanneer je naar Peru vliegt kom je vaak aan op Lima. Dit is een prima uitvalsbasis om je reis door Peru te beginnen. De stad ligt aan de stille oceaan en werd in 1535 door de Spanjaarden gesticht. Wanneer je in Lima bent moet je het historisch stadscentrum dan ook zeker bezoeken. Lima is vooral een bruisende en moderne stad. Maak je dus maar klaar voor heerlijke restaurants en goede uitgaansplekken.

Meer lezen over landen in Zuid-Amerika? Kijk hier naar onze uitgebreide collectie artikelen!