• Menu
 • Menu

Ohra reisverzekering afsluiten? Lees eerste onze review & tips

De Ohra reisverzekering is een uitstekende reisverzekering voor backpackers die korter dan één jaar op reis gaan en niet gaan werken. De reisverzekering biedt dekking voor bijna alle zaken die backpackers nodig hebben. Maar uiteraard zijn er, zoals bij elke reisverzekering, ook minder sterke punten en die zorgen ervoor dat deze OHRA reisverzekering voor sommige backpackers toch minder geschikt is.

Benieuwd of de Ohra reisverzekering bij jouw reis past? Hieronder lees je wat de voor- en nadelen van de Ohra verzekering zijn en geven we tips over het type reizen waar de Ohra reisverzekering bij past.

Direct de premie van de Ohra doorlopende reisverzekering berekenen? 

Over de OHRA Reisverzekering

De doorlopende reisverzekering van OHRA is geschikt voor backpackers die korter dan 365 dagen op reis gaan en geen werkzaamheden doen tijdens hun reis. Je kunt je via de OHRA doorlopende reisverzekering verzekeren voor:

 • Medische kosten: Als je ziek wordt of gewond raakt in het buitenland, dan zorgt deze dekking ervoor dat je 100% verzekerd bent voor spoedeisende zorg.
 • Bagage & waardevolle spullen: Handig als jouw spullen beschadigd raken of gestolen worden.
 • SOS-kosten: Zit standaard in de Ohra reisverzekering en zorgt ervoor dat je terug naar huis kunt vliegen als een familielid overlijdt of levensbedreigend ziek is.
 • Ongevallen: Mocht je na een ongeval blijvend invalide raken, dan keert deze module een eenmalig bedrag uit.
 • Geld: Voor het geval je contant geld kwijt raakt of wordt bestolen.
 • Hulpverlening Motorrijtuig: Bedoeld voor reizen waarmee je met jouw eigen auto uit Nederland vertrekt. Dus niet geldig voor auto’s die je in het buitenland huurt of koopt.
 • Wintersport: Voor het geval je graag wintersporten wilt doen. Andere avontuurlijke sporten zijn niet verzekerd en ook los te verzekeren.
 • Annuleringsverzekering: Mocht je door ziekte of bijvoorbeeld familieomstandigheden jouw reis moeten cancelen, dan biedt dit onderdeel dekking.

Altijd hulp van de OHRA alarmcentrale

Met de doorlopende reisverzekering van OHRA kun je altijd rekenen op de professionele hulp van de OHRA Alarmcentrale. Ze staan 24/7 voor je klaar en kunnen je in veel gevallen helpen. Bijvoorbeeld als:

 • Je naar het ziekenhuis moet.alarmcentrale, Ohra reisverzekering
 • Jij een ziekenhuisrekening moet betalen, zij kunnen vaak in één keer de rekening betalen zodat jij niet hoeft voor te schieten.
 • Jij naar huis moet vanwege ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.
 • Helpen met het regelen van een sleepwagen en vervangende auto als je pech hebt met je eigen auto. 

Wat zijn andere voordelen van Ohra reisverzekering?

 • Je mag een jaar weg blijven.
 • De verzekering blijft geldig als je jezelf uit moet schrijven bij de gemeente. De maximale reisduur blijft echter 365 dagen.
 • Je kiest zelf wat je wel en niet wilt verzekeren.
 • Prima bagagedekking tot een maximum van €5000,- per persoon. 
 • Heb je een eigen risico bij jouw zorgverzekering? Dit wordt volledig vergoed in het geval dat je ziek wordt of gewond raakt in het buitenland.
 • Afsluiten is heel makkelijk en overzichtelijk, zonder verborgen kosten.

Welke onderdelen heb je nodig bij de Ohra reisverzekering?

De OHRA reisverzekering is een verzekering waarbij je tot op zekere hoogte zelf kunt kiezen weke onderdelen je wilt verzekeren. Daarnaast kun je ook nog het dekkingsniveau aanpassen naar jouw wensen en behoeften. Laten we per dekkingsonderdeel kijken of dit belangrijk is, wat je er aan hebt en hoe deze dekking scoort ten opzichte van andere reisverzekeringen.

Bagage: Basis-, Plus- of Topdekking

Jij weet zelf het beste hoeveel bagage je meeneemt en of je dit wilt verzekeren. Bij de Ohra reisverzekering is de bagage standaard verzekerd, maar je kunt zelf kiezen hoe uitgebreid je dit wilt verzekeren door te kiezen voor basis-, plus- of topdekking.

De basisdekking is redelijk beperkt en heeft bijvoorbeeld geen dekking voor mobiele telefoons en tablets, maar dit is wel een voordelige optie als je weinig waardevolle bagage meeneemt.

De topdekking heeft daarentegen juist één van de meest uitgebreide dekkingen t.o.v. andere reisverzekeringen. Zeker handig als je veel dure spullen meeneemt.

Wanneer je de premie berekent, kun je in een duidelijk overzicht zien wat de verschillen zijn tussen de basis-, plus- en topdekking.

Medische kosten, mee verzekeren of niet?

De medische kosten kunnen in het buitenland een stuk hoger uitvallen dan in Nederland. Jouw zorgverzekering vergoedt in het buitenland lang niet alle kosten. Door medische kosten mee te verzekeren bij de Ohra reisverzekering voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor torenhoge rekeningen. Dus wat is handig?

 • Medische kosten hoef je niet te verzekeren als jouw Nederlandse zorgverzekering tot kostprijs verzekerd in het buitenland. Wees je bewust dat dit wat anders is dan 100% van het Nederlandse tarief.
 • Medische kosten verzekeren via de Ohra reisverzekering is wel slim als jouw Nederlandse zorgverzekering beperkte dekking biedt in het buitenland. Vaak zie je dat de zorgverzekering slechts 100% of 200% van het Nederlandse tarief vergoedt. Door de medische kosten mee te verzekeren ben je de reisverzekering van Ohra tot kostprijs verzekerd. Het maakt dan dus niet meer uit hoeveel het kost.

Ongevallen

Een ongevallendekking biedt een eenmalige uitkering op het moment dat je als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Je hebt een ongevallendekking niet nodig om medische zorg te ontvangen na een ongeval, dit is al via de medische dekking verzekerd. Deze dekking is niet noodzakelijk, maar wordt door veel mensen alsnog afgesloten.

Geld

Je kunt het verlies of diefstal van contant geld meeverzekeren, maar het punt is alleen… hoe bewijs je dat je op dat moment daadwerkelijk een bepaald bedrag op zak had? In de praktijk blijkt dit vaak lastig en het is wellicht verstandiger om niet te veel geld mee te nemen.

Hulpverlening auto en motor

Deze dekking is alleen geldig voor voertuigen waarmee je vanuit Nederland je reis aanvangt en alleen geldig in landen die op de Groene Kaart staan. Erg handig dus als je een roadtrip in Europa plant, maar niet geschikt als je in Australië een auto wilt kopen om de oostkust af te reizen.

Meer lezen over pechhulp in het buitenland? Lees dan ons uitgebreide artikel over de beste reisverzekeringen voor een zorgeloze autovakantie!

Wintersport

Met deze wintersportdekking ben je ook tijdens wintersporten goed verzekerd. Let er op dat deze wintersport dekking altijd als aanvulling geldt op de andere dekkingen.

Bijvoorbeeld als je de medische kosten én wintersportdekking afsluit dan ben je ook verzekerd als je op de piste je been breekt. Echter, als je alleen wintersportdekking hebt afgesloten en geen dekking voor medische kosten, dan ben je niet verzekerd als je op de piste je been breekt. De wintersportdekking geldt dan alleen voor bagage.

Annulering

Als je een reis boekt moet je vaak vooraf een bedrag betalen, of wordt er een bedrag op je credit card gereserveerd. Als je dan de reis helaas toch moet annuleren of afbreken, ben je dit geld vaak kwijt.

Een annuleringsverzekering vergoedt in veel gevallen dan (een gedeelte van) de kosten.

De dekking van OHRA is vergelijkbaar met die van andere verzekeraars; maximaal €1500 p.p per reis. Dit kan eventueel verhoogd worden naar €3000 per persoon per reis. De maximum vergoeding bedraagt respectievelijk €6.000 of €12.000 per verzekerd jaar.

Let op: Een annuleringsverzekering geldt alleen voor de reisonderdelen die je voor vertrek boekt. Hostels, tours, vluchten, bussen en overige zaken die je tijdens je reis boekt, vallen nooit onder een annuleringsverzekering. Vraag jezelf dus af in hoeverre deze dekking echt noodzakelijk is.

Minpunten van de Ohra reisverzekering

De Ohra reisverzekering biedt een voordelige reisverzekering met een prima dekking. Echter zijn er een aantal mindere punten die, misschien vanwege deze lage premie, niet of in beperkte mate verzekerd zijn.

Avontuurlijke sporten

Avontuurlijke sporten zijn niet verzekerd met de doorlopende reisverzekering van OHRA. In de polisvoorwaarden kun je lezen dat je niet verzekerd bent tijdens;

 • Bergsporten: Abseilen, bergklimmen (Uitzondering: Wél verzekerd is een tocht die gaat langs gebaande paden, die begaanbaar zijn voor ongeoefenden).
 • Watersporten: Rafting, canyoning en kitesurfen.
 • Luchtsporten: Parachutespringen, parasailing, deltavliegen, hanggliding, ultralight vliegen, bungeejumpen.
 • Overige sporten: Gevechtssporten, deelname aan gemotoriseerde snelheidswedstrijden, paardenwedstrijden en het beoefenen van sport als (neven)beroep.

Is de doorlopende reisverzekering van OHRA geschikt voor jou?

Met de informatie die je tot nu toe gelezen hebt, kun je al een goed beeld vormen over de Ohra reisverzekering. Om nog even kort te concluderen is deze reisverzekering dus geschikt voor:

Vakanties en backpackreizen tot maximaal één jaar
De Ohra reisverzekering is prima voor normale vakanties en langere reizen tot 1 jaar waarbij niet gewerkt wordt.

Wanneer is de Ohra reisverzekering niet zo handig?

Er zijn ook reisplannen waarbij de Ohra reisverzekering niet zo geschikt is. Hieronder vind je een aantal van die gevallen:

Je reist langer dan 365 dagen
Je mag met de Ohra reisverzekering maximaal één jaar reizen. Ga je meer dan 365 dagen aaneengesloten op reis? Bekijk dan het overzicht met de speciale reisverzekeringen.

Je gaat vast werken in het buitenland of op Working Holiday
Doorlopende reisverzekeringen zijn niet geschikt als je gaat werken, die van OHRA dus ook niet. Er zijn hier speciale verzekeringen voor. Bekijk de pagina over working holidays voor reisverzekeringen en meer zaken die je moet regelen voor vertrek.

Je gaat een vrijwilligersproject doen in het buitenland.
OHRA biedt dekking tijdens recreatieve reizen. Vrijwilligerswerk valt hier niet onder, bekijk de speciale reisverzekeringen die wel dekking bieden tijdens vrijwilligerswerk.

Je gaat avontuurlijke sporten doen
De OHRA reisverzekering heeft een uitsluiting voor veel avontuurlijke sporten. Alleen wintersport is te verzekeren. Mocht je van plan zijn om tijdens je verblijf in het buitenland avontuurlijke sporten te gaan doen, kijk dan of een andere reisverzekering voor backpacken geschikter is.

Premie berekenen & afsluiten?

De Ohra reisverzekering is simpel online af te sluiten. Eerst kun je jouw premie berekenen en daarna met een gerust hart op reis.

Betaal met liefde 💖💖

Op Backpackcentrale willen we alles gratis houden én zonder advertenties. Maar het onderhouden van de website kost natuurlijk wel gewoon geld. Als je de informatie op Backpackcentrale kunt waarderen kun je – zonder extra kosten voor jou – één van de reisverzekeringen afsluiten via de links op Backpackcentrale. Dit kost jou niks extra’s en wij krijgen een kleine commissie zodat we reizigers zoals jou kunnen blijven helpen. Uiteraard niet verplicht, maar wel tof als je het doet!