• Menu
 • Menu

Special ISIS verzekering? Lees eerst onze uitgebreide review + tips

De Joho Special ISIS verzekering is een reisverzekering speciaal voor backpackers, wereldreizigers, vrijwilligers, stagiairs en studenten. Het is een verzekering die veel activiteiten toestaat en is voor veel backpackers daarom al jaren een vertrouwde keuze.

Maar zoals met elke reisverzekering heeft de JoHo Special ISIS verzekering niet alleen maar voordelen. Daarom zet Backpackcentrale de sterke en minder sterke punten voor je op een rijtje zodat jij makkelijk kunt bepalen of deze Isis reisverzekering bij je past.

Direct de premie van de Special ISIS doorlopende reisverzekering berekenen? 

Over JoHo verzekeringen in het algemeen

Special ISIS

De JoHo Special ISIS is een verzekering die is opgezet in een samenwerking tussen JoHo en de Goudse. De Goudse is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die in 1924 door de 22-jarige Geert Bouwmeester werd opgericht. Het romantische verhaal gaat dat hij de eerste polissen op de fiets rond bracht, maar belangrijker is natuurlijk dat die polissen ook goede dekking bieden.

Om er voor te zorgen dat de Goudse goede verzekeringen blijft bieden aan hun klanten, werkt de Goudse uitsluitend samen met onafhankelijke verzekeringsadviseurs. In dit geval is JoHo de grootste en in onze ogen ook degene die het meeste af weet van de Isis verzekering.

JoHo doet daarnaast veel meer dan reisverzekeringen en met de opbrengsten van hun verzekeringsafdeling maakt JoHo veel andere dingen mogelijk. Door de Special Isis verzekering bij JoHo af te sluiten, steun je bijvoorbeeld allerlei vrijwilligersprojecten maar je helpt ook jezelf. Je kunt na het afsluiten van een Special Isis verzekering bij JoHo namelijk gebruik maken van interessante kortingen op reisproducten en Lonely planets.

Over de JoHo Special ISIS reisverzekering

De JoHo Special ISIS is een flexibele reisverzekering speciaal voor backpackers, vrijwilligers, stagiairs en studenten. Het is een reisverzekering waarmee je verzekerd bent tijdens:

 • Lange reizen
 • Working holidays en tijdelijk werk in het buitenland
 • Stage in het buitenland
 • Studie in het buitenland
 • Vrijwilligerswerk in het buitenland

Je kunt je met de JoHo Special ISIS verzekeren voor:

 • Spoedeisende medische zorg: Voor het geval dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt. Ook als jouw zorgverzekering in Nederland moet stopzetten, ben je met de Special ISIS reisverzekering gewoon goed verzekerd.
 • Bagage: Voor het geval dat je spullen gestolen, beschadigd of kwijt raken. Je hebt de keuze uit een standaard- en superdekking dus je bepaalt zelf hoeveel bagage je je wilt verzekeren.
 • SOS-kosten: Voor het geval je terug naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van jezelf of een naast familielid.
 • Ongevallen: Voor het geval je bij een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden.
 • Aansprakelijkheid: Voor het geval jij iemand anders schade hebt toegebracht en jij moet opdraaien voor de kosten.
 • Rechtsbijstand: Voor het geval je in de problemen zit en wel wat hulp kunt gebruiken bij de juridische procedure.
 • Wintersport en bijzondere sporten: Voor het geval je graag wilt sporten tijdens je reis. Ook voor de adrenalinejunks is de dekking zeer uitgebreid.

24/7 hulp van de alarmcentrale

Je kunt met de Special ISIS verzekering 24 uur per dag en 7 dagen per week rekenen op de deskundige hulp van de Alarmcentrale. Ze kunnen je met veel zaken helpen, zoals:

 • Je naar het ziekenhuis moet.alarmcentrale, Ohra reisverzekering
 • Jij een ziekenhuisrekening moet betalen, zij kunnen vaak in één keer de rekening betalen zodat jij niet hoeft voor te schieten.
 • Jij naar huis moet vanwege ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.
 • Helpen met het regelen van een sleepwagen en vervangende auto als je pech hebt met je eigen auto.  

Welke voordelen biedt Special ISIS verzekering nog meer?

 • Veel werkzaamheden verzekerd, zonder toeslag.
 • Lange looptijd. Je mag tot vier jaar achter elkaar in het buitenland blijven, maar korter mag natuurlijk ook.
 • Je kunt de verzekering vanuit het buitenland verlengen zolang je binnen de maximum termijn van vier jaar blijft. Elke verlenging geldt wel als nieuwe polis, dus bestaande klachten worden daarna uitgesloten.
 • Als je eerder terugkomt dan krijg je teveel betaalde premie terug. 
 • Geen Nederlandse zorgverzekering vereist.
 • Uitschrijving uit de gemeente is geen probleem zolang je maar ingeschreven staat op het moment dat je de verzekering afsluit.
 • Dekking voor medische zorg tijdens een tussentijds bezoek aan Nederland, handig als je een kort bezoek aan Nederland gepland hebt tijdens je reis.
 • Aansprakelijkheid is ook verzekerd tijdens vrijwilligerswerk zolang dit in georganiseerd verband plaats vindt.

Hoe kies je de juiste dekking?

De Special ISIS is niet echt een flexibele verzekering als het gaat om welke onderdelen je wilt verzekeren. Je sluit een compleet pakket af en kunt weinig variëren in wat je wel en niet verzekert. Aan de andere kant maakt dat het ook weer makkelijk, omdat je in drie stappen de juiste verzekering kunt kiezen.

Keuze 1: Europa- of Werelddekking

Allereerst moet je kiezen uit het dekkingsgebied Europa of Wereld. Let erop dat landen rondom de Baltische, Middellandse en Zwarte zee ook tot Europa worden gerekend. Je kunt het dekkingsgebied wijzigen elke keer dat je de reisverzekering verlengt.

Keuze 2: Medische kosten: aanvullend, volledig of helemaal niet verzekeren?

Je hebt bij de Special ISIS de keuze om medische kosten aanvullend of volledig te verzekeren. Welke dekking je kiest hangt vooral af van hoe je verzekerd bent via de Nederlandse zorgverzekering.

 • Medische kosten niet verzekeren als je in Nederland een zorgverzekering hebt die ook in het buitenland tot kostprijs verzekert. Kies bij de Special ISIS dan voor basisdekking. 
 • Medische kosten aanvullend verzekeren als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland slechts 100% of 200% van het Nederlandse tarief vergoedt. Kies bij de Special ISIS voor Extra-dekking
 • Medische kosten volledig verzekeren als je jouw Nederlandse zorgverzekering moet stop zetten vanwege jouw reisplannen. Kies bij de Special ISIS All-indekking. 

Keuze 3: Standaard- of Superdekking

Bij de Special ISIS sluit je een compleet pakket af en kun je weinig variëren met wat je wel en niet verzekerd. Je kunt echter wel kiezen tussen standaard- of superdekking. Hiermee bepaal je hoe uitgebreid je de dekking wilt en hoe hoog de verzekerde bedragen wilt hebben.

De superdekking heeft een hogere premie maar in het algemeen ook de volgende voordelen:

 • Hogere verzekerde bedragen
 • Lagere eigen risico’s en geen eigen risico bij medische zorg
 • Rechtsbijstand is ook meeverzekerd

Weet je niet of je jouw zorgverzekering mag aanhouden of moet stopzetten? Je kunt altijd gratis persoonlijk advies aanvragen bij JoHo verzekeringen. Zij vertellen je dan hoe het zit en welke verzekering geschikt is. JoHo heeft namelijk meer verzekeringen dan alleen maar de Special ISIS verzekering.

Belangrijk om te weten over de Special ISIS Reisverzekering

Hoewel je met de Special ISIS reisverzekering tijdens heel veel werkzaamheden verzekerd bent, zijn er een aantal werkzaamheden die niet, of alleen tegen bepaalde voorwaarden verzekerd zijn:

 • Werkzaamheden met wilde dieren
 • Medische werkzaamheden
 • Off-shore werkzaamheden
 • Werk met gevaarlijke machines
 • Uitvoerende bouwwerkzaamheden
 • Andere werkzaamheden voor zover hier bijzonder beroepsrisico’s aan verbonden zijn.

Wil je 100% persoonlijk advies over welke verzekering het beste past bij jouw werkzaamheden? Vul dan een persoonlijk adviesformulier in op JoHo. JoHo is namelijk dé specialist op het gebied van lange reizen en verzekeringen die daarbij horen. Zij kunnen jou haarfijn uitleggen welke verzekering het beste past bij jouw plannen.

Is de Special ISIS reisverzekering geschikt voor jou?

De Special ISIS is met name een zeer flexibele reisverzekering. Je mag er bijna alle typische backpackersbaantjes mee doen, kunt eenvoudig verlengen, je krijgt geld terug als je eerder terug komt en mag in totaal vier jaar in het buitenland verblijven. Om die reden is deze reisverzekering een goede keuze in de volgende gevallen;

Je gaat lang op reis en zoekt een flexibele verzekering
De meest uitgebreide doorlopende reisverzekeringen hebben een maximum van 1 jaar en dat is dus niet voldoende als je langer wilt blijven. Met de Special ISIS mag je in totaal 4 jaar in het buitenland verblijven en kun je tussentijds makkelijk verlengen.

Je gaat op Working Holiday
Ga je voor één of twee jaar naar Australië, Nieuw-Zeeland of Canada? Ben je van plan om naast mooie reizen, ook allerlei baantjes te gaan doen? De Special ISIS reisverzekering biedt jou een prima dekking en veel flexibiliteit zodat je het avontuur zo lang of kort kan maken als je zelf wilt.

Je gaat een vrijwilligersproject doen in het buitenland
Vrijwilligerswerk doen in het buitenland wordt steeds populairder onder Nederlanders. Als je een verzekering zoekt voor het project dat je gaat doen, dan is de Special ISIS een geschikte verzekering. Let er wel op dat vrijwilligerswerk met wilde dieren of medische werkzaamheden niet, of alleen tegen aanvullende voorwaarden verzekerd is.

Je gaat avontuurlijke sporten doen of op wintersport
Special ISIS heeft een zeer uitgebreide dekking voor avontuurlijke sporten. Mocht je van plan zijn om tijdens je verblijf in het buitenland avontuurlijke sporten te gaan doen, dan ben je met de Special ISIS reisverzekering goed verzekerd.

Wanneer is de Special ISIS minder geschikt?

De Special ISIS is erg sterk wat betreft flexibiliteit en is dus erg goed voor reizigers die nog geen vaste plannen hebben, maar als je al weet hoe lang je weg wilt en wat je ongeveer wilt doen dan kan het zijn dat de Special ISIS minder geschikt is.

Deze verzekering is wellicht ook minder geschikt als je een paar maanden gaat backpacken en niet van plan bent om vrijwillig of betaald werk te gaan doen. Natuurlijk kun je de verzekering wel afsluiten en ben je dan prima verzekerd, maar de kans is groot dat je veel minder premie betaalt als je een doorlopende reisverzekering afsluit. Kijk in dat geval voor geschikte verzekeringen op de pagina: reisverzekering voor backpacken.

Premie berekenen & afsluiten?

De Special ISIS reisverzekering kun je eenvoudig online afsluiten. Het beste doe je dit bij JoHo, de specialist op het gebied van speciale reisverzekeringen.

Betaal met liefde 💖💖

Op Backpackcentrale willen we alles gratis houden én zonder advertenties. Maar het onderhouden van de website kost natuurlijk wel gewoon geld. Als je de informatie op Backpackcentrale kunt waarderen kun je – zonder extra kosten voor jou – één van de reisverzekeringen afsluiten via de links op Backpackcentrale. Dit kost jou niks extra’s en wij krijgen een kleine commissie zodat we reizigers zoals jou kunnen blijven helpen. Uiteraard niet verplicht, maar wel tof als je het doet!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *