• Menu

Over Backpackcentrale

Backpackcentrale is een platform voor enthousiaste avonturiers, first-time backpackers en gelouterde globetrotters. Voor de reislustigen die meer willen zien van de wereld dan de schoolbanken, kantoortuin en de dagelijkse route naar werk. Voor de mensen die dromen van grootse avonturen, onmogelijke verhalen en een leven waarin jij de baas bent.

Ja echt, voor dat soort superhelden schrijven wij sinds 2015 onze tips.

Maar bij Backpackcentrale onderscheiden we ons niet met gefilterde insta's, kijk-ons-eens-cool-zijn-verhalen en andere poeha. Reizen is van zichzelf al mooi genoeg. Wij schrijven simpelweg eerlijke adviezen zodat jij leuker, langer en goedkoper kunt reizen. Gewoon, omdat we reizen mooi vinden. Dus of je nu een ‘korte reis' van drie weken aan het plannen bent of er gelijk een paar jaar tussenuit knijpt, bij Backpackcentrale ben je aan het juiste adres.

Ok, en wie schrijft al die teksten dan?

Nou, Backpackcentrale werkt samen met gastbloggers en kleinschalige lokale reisorganisaties, maar het leeuwendeel van de content wordt geschreven door twee reisfanaten: Justin & Maxine. Ze houden allebei niet echt van opscheppen, maar goed vooruit dan maar: samen zijn ze inmiddels in meer dan 60 landen geweest en dat hadden er veel meer kunnen zijn als Justin niet zo vaak in Australië was geweest, maar ach… who cares. 

We ontmoetten elkaar in april 2017 in Vietnam terwijl we allebei aan het rondreizen waren. We hadden toen allebei al een jaar of 2 solo-gereisd en waren nergens naar opzoek. Toch zag Justin Maxine wel zitten en hij haalde al zijn charmes uit de kast (al beweert Justin dat het vooral ook andersom was). Het werkte in ieder geval en van het één kwam het ander. We reisden een tijdje samen door Vietnam, brachten een zomer samen door in Nederland, maakten nog een proeftrip naar de Azoren en besloten toen dat een reis van 8 maanden door Zuid- en Midden-Amerika ook wel vet zou zijn. Eén jaar na onze allereerste ontmoeting hadden we al 9 maanden samen gereisd.

Inmiddels hebben we een vaste woonplek in Utrecht, maar nog steeds maken we elk jaar mooie trips. Soms samen, soms los van elkaar. Zo waren we in 2019 nog in Thailand, Lapland, Georgië, Taiwan en Borneo. In 2020 stond Sri Lanka weer op de planning, maar dat ging vanwege corona niet door. Wel kregen we een hele lieve dochter, Olivia. Nu kijken we met een schuin oog naar vette reizen voor 2022.

We hebben van elkaar geleerd dat onze verschillende reisstijlen (Maxine is wat meer een planner, Justin meer een ik-zie-het-daar-wel-reiziger) heel goed samengaan. En dat is ook precies wat we de lezers van Backpackcentrale willen meegeven: het is jouw reis, jij moet kiezen hoe je wilt reizen. Er is geen goed of fout. Wij zijn hier slechts om je te inspireren en informeren en we hopen je reis nét dat kleine beetje leuker te maken. Dus kijk lekker rond en neem als je vragen hebt zeker contact op :-)!

Lijkt het je leuk om te bloggen voor Backpackcentrale?

Heb jij net een toffe reis gemaakt en lijkt het je leuk om jouw tips te delen met andere reizigers? Of woon je ergens en weet je heel veel van een bepaalde plek? Word dan gastblogger en help mee om meer reizigers enthousiast te maken voor de plekken die jij zo mooi vindt!

Wil je samenwerken met Backpackcentrale?

Bij Backpackcentrale staan onze lezers en (toekomstige) reizigers voorop en wij delen uitsluitend eerlijke adviezen. Wij willen onze lezers helpen om langer, leuker en goedkoper te reizen. Als jouw organisatie datzelfde doel heeft of onze lezers op een andere manier kan helpen, dan kunnen we vast een leuke manier vinden om samen te werken. Stuur dus gewoon een mailtje naar info@backpackcentrale.nl met een leuk voorstel en wie weet wat voor deuren we voor elkaar kunnen openen.

Contact 

Heb je een vraag over je reis of wil je om een andere reden contact opnemen? Stuur ons gewoon een berichtje:

Mail: info@backpackcentrale.nl