• Menu
 • Menu

Univé Doorlopende Reisverzekering afsluiten? Lees eerst deze review!

Univé doorlopende reisverzekering

De Univé doorlopende reisverzekering is een van de beste reisverzekeringen voor reizigers die maximaal 180 dagen op reis gaan. De Univé doorlopende reisverzekering geeft je namelijk een uitstekende dekking en heeft een aantal handige extra’s die niet verzekerd zijn bij andere reisverzekeringen.

Natuurlijk heeft de Univé doorlopende reisverzekering, net als elke doorlopende reisverzekering, ook punten waarop ze minder goed scoren. In deze review lees je daarom of de Univé reisverzekering geschikt is voor jouw reis en waar je op moet letten voordat je de verzekering afsluit.

Direct de premie van de Univé doorlopende reisverzekering berekenen? 

Over de Univé Doorlopende Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van Univé heb je de mogelijkheid om jezelf te verzekeren voor reizen tot 180 dagen. Tijdens deze reizen ben je ook verzekerd tijdens:

 • Vrijwilligerswerk, mits dit via een organisatie geregeld is.
 • Studie
 • Stage
 • Au-pairwerkzaamheden in het buitenland*

Let erop dat betaald werk in het buitenland ertoe kan leiden dat je jouw Nederlandse zorgverzekering moet beëindigen. In sommige gevallen geldt dit ook voor au pairs. Als je geen Nederlandse zorgverzekering mag aanhouden, dan is de Univé doorlopende reisverzekering – of welke doorlopende reisverzekering dan ook – niet geschikt. Lees hier meer informatie

De Univé Doorlopende Reisverzekering biedt dekking voor:

 • Spoedeisende medische zorg. Voor het geval dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt en jouw zorgverzekering onvoldoende dekking biedt.
 • Bagage: Voor het geval dat je spullen gestolen, beschadigd of kwijt raken. Je kunt zelf aangeven hoeveel bagage je wilt verzekeren, dus je betaalt nooit onnodig veel!
 • SOS-kosten: Voor het geval je terug naar huis moet vanwege ziekte overlijden van jezelf of een naast familielid.
 • Ongevallen: Voor het geval je bij een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden.
 • Pechhulp Motorrijtuigen Als je met je eigen auto vanuit Nederland vertrekt. Niet voor auto’s die je in het buitenland huurt of koopt.
 • Wintersport
 • Annuleringsverzekering: Voor het geval je een geboekte reis moet annuleren of afbreken door bijvoorbeeld ziekte, ongeval of familieomstandigheden.

24/7 hulp van de alarmcentrale

Je kunt met de doorlopende reisverzekering van Univé 24 uur per dag en 7 dagen per week rekenen op de deskundige hulp van de Univé alarmcentrale:

 • Je naar het ziekenhuis moet.alarmcentrale, Ohra reisverzekering
 • Jij een ziekenhuisrekening moet betalen, zij kunnen vaak in één keer de rekening betalen zodat jij niet hoeft voor te schieten.
 • Jij naar huis moet vanwege ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.
 • Helpen met het regelen van een sleepwagen en vervangende auto als je pech hebt met je eigen auto. 

Welke voordelen biedt de Univé reisverzekering nog meer?

 • Terugreis naar Nederland ook verzekerd bij overlijden van derdegraads familie.
  Je mag bij Univé uiteraard terug vliegen voor familie in de eerste of tweede graad, maar ook derdegraads familieleden vallen onder deze dekking. Belangrijk als een broer of zus van jou kinderen heeft, je een favoriete oom of tante hebt of je overgrootouders nog leven en je voor hen terug zou willen komen indien die overlijden. Ook indien een huisgenoot komt te overlijden tijdens je reis mag je op kosten van Univé terug vliegen naar Nederland.
 • Veel avontuurlijke sporten standaard verzekerd! 
 • Het eigen risico bij jouw zorgverzekeraar wordt ook volledig vergoed. Dat doet lang niet elke verzekeraar.
 • Het eigen risico bij bagage bedraagt slechts €50 per reis
 • Je kunt zelf kiezen hoeveel bagage je je wilt verzekeren.

Hoe kies je de juiste dekking bij de Univé doorlopende reisverzekering?

Met Univé doorlopende reisverzekering ben je standaard verzekerd voor bagage, hulpverlening en extra reis- en verblijfskosten. Dat kun je zelf verder uitbreiden met een aantal dekkingen. Hieronder vind je de dekkingen die je nog zou kunnen toevoegen.

Medische kosten; aanvullend of helemaal niet verzekeren?

De medische kosten kunnen in het buitenland flink oplopen en de Nederlandse zorgverzekering vergoedt in het buitenland lang niet alle kosten. Door medische kosten mee te verzekeren voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor torenhoge rekeningen. Wat te doen?

 • Medische kosten niet verzekeren als je in Nederland een zorgverzekering hebt die ook in het buitenland tot kostprijs verzekerd. Wees je bewust dat dit wat anders is dan 100% van het Nederlandse tarief.
 • Medische kosten aanvullend verzekeren als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland slechts 100% of 200% van het Nederlandse tarief vergoedt. Op die manier ben je via de Univé doorlopende reisverzekering gedekt tot kostprijs, oftewel het tarief dat in het buitenland gerekend wordt en betaal je zelf niets extra’s.

Pechhulp motorrijvoertuigen

Het moet hierbij gaan om een auto waarmee je vanuit Nederland de reis aanvangt. De dekking is een uitstekende aanvulling als je met de auto op vakantie gaat. Het heeft echter weinig zin om deze dekking af te sluiten als je in het buitenland een auto huurt of koopt.

Meer lezen over pechhulp in het buitenland? Lees dan ons uitgebreide artikel over de beste reisverzekeringen voor een zorgeloze autovakantie!

Ongevallen

Een ongevallendekking biedt een eenmalige uitkering op het moment dat je als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Je hebt een ongevallendekking niet nodig om medische zorg te ontvangen na een ongeval, dit is al via de medische dekking verzekerd. De ongevallendekking keert alleen een eenmalig bedrag uit op het moment dat na de medische behandeling blijkt dat je blijvend invalide raakt. Ongevallendekking is dus niet noodzakelijk, maar wordt door veel mensen alsnog afgesloten.

Wintersport

Logisch. Voor als je tijdens je reis gaat wintersporten.

Zakenreis

Je hoeft de module zakenreis alleen af te sluiten in het geval je naar het buitenland gaat voor besprekingen, bezoek aan congressen, administratief werk, toezichthoudend werk. Voor de meeste backpackers zal dit niet relevant zijn.

Annulering

Als je een reis boekt dan ben je vaak verplicht om de reissom te betalen, ook als je de reis voortijdig moet afbreken of zelfs helemaal moet annuleren. Vliegtuigmaatschappijen en reisbureaus geven namelijk vaak geen geld terug.

Een annuleringsverzekering vergoedt het gedeelte van de kosten dat je niet terug krijgt. Ook als je de reis voortijdig moet afbreken, krijg je een vergoeding voor de reisdagen die je niet gebruikt hebt. Let erop dat een annuleringsverzekering alleen een vergoeding biedt voor dingen die je voor vertrek uit Nederland boekt. Als je dus alles ter plekke regelt, dan is deze dekking overbodig!

Belangrijk om te weten over de Univé Doorlopende Reisverzekering

Voordat je de Univé doorlopende reisverzekering afsluit, zijn er een aantal punten die mogelijk van belang zijn voor jouw situatie.

Avontuurlijke sporten

De meeste avontuurlijke sporten zijn standaard verzekerd. Echter, bij sommige sporten geldt de ongevallendekking niet. Dit betekent dat je geen bedrag uitgekeerd krijgt op het moment dat je tijdens het beoefenen van bepaalde sporten – zoals bergbeklimmen, vechtsporten, abseilen, ijsklimmen, bungeejumping en parachutespringen – blijvend invalide raakt of komt te overlijden.

De medische behandeling in een ziekenhuis wordt wel gewoon vergoed.

Benieuwd naar welke sporten wel of niet verzekerd zijn? Neem dan even contact op met Univé: 0592 349 340.

Is de Univé doorlopende reisverzekering geschikt voor jou?

Met de bovenstaande informatie moet je al een goed beeld hebben gekregen van de inhoud van de verzekering en of deze verzekering geschikt is voor jouw reisplannen. Om het nog even kort samen te vatten is deze doorlopende reisverzekering een goede keuze voor:

Gewone vakanties en lange reizen tot 180 dagen

Univé heeft een uitstekende dekking en een dito premie. Vanaf €4 per maand heb je al een heel compleet pakket en kun je 180 dagen op reis en mag je zelfs heel veel avontuurlijke sporten doen. Daarnaast betaal je geen eigen risico voor medische kosten!

Je gaat stage lopen of studeren in het buitenland

Van plan om stage te lopen in het buitenland? Of ga je misschien studeren? Met de verzekering van Univé ben je goed verzekerd. Let er wel op dat deze stage niet langer dan 180 dagen aaneengesloten mag zijn. Ga je langer stage lopen? Dan is de doorlopende reisverzekering van FBTO meer geschikt.

Moet je vanwege een betaalde stage jouw Nederlandse zorgverzekering stopzetten? Dan is de verzekering van Univé niet geschikt en zal je een speciale reisverzekering moeten afsluiten.

Je gaat een vrijwilligersproject doen in het buitenland.

Vrijwilligerswerk doen in het buitenland wordt steeds populairder onder Nederlanders. Vrijwilligerswerkzaamheden zijn verzekerd met de doorlopende reisverzekering van Univé zolang het maar via een organisatie geregeld is.

Je gaat als Au Pair aan het werk

Ga je korter dan 180 dagen naar het buitenland en een paar maandjes aan de slag als au pair? Dan is de verzekering van Univé ook geschikt. Voorwaarde is wel dat je de Nederlandse zorgverzekering aan mag houden tijdens je reis. Mag dit niet omdat je teveel verdient als au pair? Dan zal je een speciale reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is deze verzekering minder geschikt?

In sommige gevallen is de reisverzekering van Univé minder of zelfs helemaal niet geschikt. In de onderstaande gevallen kun je beter voor een andere verzekering kiezen:

Je gaat vast werken in het buitenland of op Working Holiday

Doorlopende reisverzekeringen zijn niet geschikt als je gaat werken, die van Univé dus ook niet. Er zijn echter wel andere reisverzekeringen. Ga je op een working holiday? Dan is het raadzaam om deze uitgebreide gids te lezen.

Je reist langer dan 180 dagen

De verzekering biedt dekking voor reizen tot maximaal 180 dagen, niet langer. Bekijk in het overzicht welke andere verzekeringen meer geschikt zijn.

Premie berekenen & afsluiten?

De reisverzekering van Univé kun je eenvoudig online afsluiten. Je kunt eerst een premieberekening maken om te kijken of je hiermee akkoord bent.

Betaal met liefde 💖💖

Op Backpackcentrale willen we alles gratis houden én zonder advertenties. Maar het onderhouden van de website kost natuurlijk wel gewoon geld. Als je de informatie op Backpackcentrale kunt waarderen kun je – zonder extra kosten voor jou – één van de reisverzekeringen afsluiten via de links op Backpackcentrale. Dit kost jou niks extra’s en wij krijgen een kleine commissie zodat we reizigers zoals jou kunnen blijven helpen. Uiteraard niet verplicht, maar wel tof als je het doet!