• Menu
  • Menu

Wereldreis maken? Dit is alles wat je moet weten

Een wereldreis maken, wie droomt er niet van? Lekker de wijde wereld intrekken opzoek naar avontuur, vrijheid en onvergetelijke ervaringen. Maar voordat die gedroomde wereldreis werkelijkheid wordt, moet er nog heel wat gebeuren… 

Want hoe ga je een wereldreis voorbereiden? Welke continenten wil je bezoeken? Hoeveel tijd heb je? En wat kost een wereldreis eigenlijk? Lastige vragen, vooral omdat iedereen z’n eigen reisstijl heeft.

De één leeft heel goedkoop en bezoekt vooral budgetvriendelijke landen in Azië en Latijns Amerika. De ander wil tijdens een wereldreis juist door Australië, Nieuw-Zeeland of de Verenigde Staten reizen en heeft dus ook een groter budget nodig.

Toch zijn er ook dingen die iedere wereldreiziger, ongeacht het reisplan, moet weten. Daarom ontdek je op deze pagina alles wat je moet weten over het plannen van een wereldreis. Ben jij er klaar voor? Hier vind je onze beste tips per categorie en zorg dat je die droomreis werkelijkheid maakt.

Vóór vertrek

Waarom wil je op reis? 

Een wereldreis maken is fantastisch, maar waarom wil je het eigenlijk? Dit artikel helpt om jouw waarom te ontdekken én vertelt je waarom dat belangrijk is.

Route & bestemming

Het leukste gedeelte van jouw reis: de bestemmingen kiezen en een route maken. Op deze pagina vind je tips voor het maken van jouw ultieme wereldreis route.

Sparen & budget bepalen

Wat kost een wereldreis? Dat hangt volledig af van jouw plan, reisstijl en hoelang je wegblijft. Op deze pagina ontdek je hoe je jouw wereldreis kosten realistisch kunt schatten.

Reisspullen

Als je voor het eerst op reis gaat, is de kans groot dat je het nodige moet aanschaffen: een rugzak, wat kleding en een paar handige hebbedingetjes. Lees dus handige tips voor reisspullen en het inpakken ervan.

Verzekering

Net als reizen, zijn er ook reisverzekeringen in alle soorten en maten. Wat voor de één geschikt is, hoeft niet de beste keuze voor jou te zijn. Gelukkig zet Backpackcentrale alles voor je op een rijtje zodat jij de beste keuze kunt maken.

Papierwerk

Naast een goede reisverzekering moet je nog meer regelen voordat je op reis kunt. Hier ontdek je alles wat je moet regelen met de bank, de gemeente en andere instanties zodat je geen gedoe hebt als je op reis bent.

Geldbesparende tips voor een wereldreis

De Goedkoopste Vliegtickets

Het vinden van de goedkoopste vliegtickets is een vaardigheid en zonder op te scheppen… wij zijn inmiddels echte vliegticket ninja’s. Hier lees je alle tips waarmee jij ook het goedkoopste vliegticket vindt voor jouw avontuur.

Gratis gids met de beste Budgettips

Sommige mensen kunnen een jaar lang reizen voor €15.000 of minder. Wil jij weten hoe? Deze gratis gids met 50 Budgettips voor Backpackers verklapt hoe je langer, leuker en goedkoper kunt reizen.