• Menu
  • Menu

Je gaat korter dan 8 maanden reizen én geen betaald werk doen!

Wat mooi dat je een reis aan het plannen bent!

Op basis van wat je hebt ingevuld in de verzekeringswijzer gaan we er vanuit dat jij korter dan 8 maanden reist en geen betaald werk gaat doen.  In dat geval moet je op de volgende dingen letten:

👉 Zorg dat je verzekerd bent voor de gehele duur van je reis. Bijna alle doorlopende reisverzekeringen hebben een maximale reisduur. Deze kan verschillen van 60 dagen tot 365 dagen.

👉 Zorg dat de activiteiten die je wilt doen tijdens je reis verzekerd zijn. Van plan te gaan bungeejumpen, skydiven of raften? Check of het verzekerd is. Hetzelfde geldt voor vrijwilligerswerk en stage!

👉Zorg dat je de medische kosten goed hebt verzekerd. Als je spullen gestolen worden is dat vervelend, maar een langdurige ziekenhuisopname kost echt een veelvoud daarvan. Medische kosten meeverzekeren is bij veel doorlopende reisverzekeringen niet heel duur.

Welke verzekeringen zijn onze favorieten als je korter dan 8 maanden reist en niet gaat werken?

Hierboven heb je kunnen lezen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor een backpackers reisverzekering. Hieronder zie je een aantal doorlopende reisverzekeringen waarmee je prima een aantal maanden op stap kunt. Je kunt ook nog doorklikken naar uitgebreide reviews of je kunt direct je premie berekenen.

Let op: Wij zijn er bij de onderstaande voorbeeldprijzen vanuit gegaan dat je werelddekking nodig hebt en medische kosten en bagage mee hebt verzekerd.

Univé

De Univé reisverzekering is qua prijs/kwaliteit één van de beste reisverzekeringen voor backpackers geschikt voor reizen tot maximaal 180 dagen. Veel avontuurlijke sporten zijn verzekerd en je mag ook vrijwilligerswerk doen als je dit via een organisatie doet. Je kunt de bagagedekking aanpassen aan jouw behoefte en dus zo uitgebreid maken als je wilt.

Centraal Beheer

De doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer is geschikt voor backpackers die lang weg willen. Je kunt met deze verzekering namelijk 365 dagen aaneengesloten reizen. Het nadeel is wel dat avontuurlijke sporten niet verzekerd zijn. Daar staat tegenover dat werken in het buitenland wél verzekerd is, mocht je toch kort aan het werk gaan.

Ohra

De Ohra doorlopende reisverzekering is een perfecte optie voor backpackers die alleen maar gaan reizen en veel dure spullen meenemen. Je kunt jouw bagage tot wel €5000 verzekeren, ideaal als je een dure laptop, camera of telefoon meeneemt. Verder is duiken standaard verzekerd, maar zijn andere avontuurlijke sporten helaas uitgesloten.

FBTO

De doorlopende reisverzekering van FBTO is voor veel backpackers een favoriete keuze. De verzekering is namelijk flexibel en je mag er ontzettend veel mee: reizen, vrijwilligerswerk, studie, stage en je bent zelfs verzekerd tijdens betaald vakantie werk. De voorwaarde is uiteraard wel dat je jouw Nederlandse zorgverzekering aanhoudt.

Heb je op dit moment al een doorlopende reisverzekering en wil je weten of deze geschikt is voor jouw reis?

Jouw doorlopende reisverzekering heb je waarschijnlijk een keer afgesloten omdat het je toentertijd een prima verzekering leek. Nu wil je echter een tijd gaan backpacken en kan het dus zomaar zijn dat jouw reisverzekering daarvoor niet zo geschikt is.

Om erachter te komen hoe je verzekerd bent en vervelende verrassingen achteraf te voorkomen is het belangrijk om een mailtje te sturen naar de klantenservice van jouw reisverzekeraar.

Deze mail helpt je om:

  • Te weten of deze verzekering überhaupt wel geschikt is voor dit reisplan.
  • Of er betere reisverzekeringen zijn voor eenzelfde of lagere premie.
  • Of je verzekerd bent voor de dingen waarvoor je verzekerd wilt zijn.

Stuur deze mail naar jouw reisverzekering

Beste heer/mevrouw,

Ik ben van plan om vanaf [vertrekdatum] tot ongeveer [geschatte terugkomst datum] te gaan reizen. Ik zal voornamelijk verblijven in [landen die je wilt bezoeken] en ga hier [reizen / werken / stage lopen / studeren / vrijwilligerswerk doen]. Ik zal tijdens mijn verblijf in het buitenland [ingeschreven / niet ingeschreven] blijven staan bij de Basisregistratie Personen.

In verband met de bovenstaande plannen, zou ik graag willen weten hoe ik verzekerd ben via mijn reisverzekering en heb daarom een aantal vragen die ik graag beantwoord zou willen zien: 

  1. Dekt de reisverzekering mij voor de gehele periode dat ik in het buitenland ben? 
  2. Zijn de geplande activiteiten verzekerd?
  3. In geval van medische kosten, vergoeden jullie dan ook het gedeelte dat onder het verplichte en vrijwillige eigen risico van mijn zorgverzekering valt? 
  4. Hoe hoog is het eigen risico bij verlies, diefstal of beschadiging van bagage? Is dit per gebeurtenis of per reis? 
  5. Wat zijn de rubrieksmaxima voor [noem belangrijkste en duurste producten die je meeneemt] ?
  6. Ik ben van plan om [avontuurlijke sporten] te gaan doen. Hoe ben ik hiervoor verzekerd?

Ik wil u alvast hartelijk bedanken voor het lezen en beantwoorden van deze vragen. Als het goed is kunt mijn polis vinden met de volgende gegevens:

—-

Naam: [Jouw naam ]

Geboortedatum: [geboortedatum]

Adres: [jouw adres]

Postcode: [postcode]

Polisnummer: [vul in als je deze bij de hand hebt]

Alvast bedankt en ik hoor graag van u. 

Met vriendelijke groet, 

[Jouw naam]

====//

Hoe nu verder?

Nadat je deze mail gestuurd hebt, zul je uiteraard moeten wachten op antwoord.

Zodra je dat antwoord hebt, zijn er in principe drie opties mogelijk;

(1) Jouw reisverzekering is niet geschikt voor jouw volgende reisplan.
Je kunt de reisverzekering het beste beëindigen om geld te besparen. Wanneer je de verzekering langer dan één jaar hebt gehad, geldt er vaak een opzegtermijn van 1 maand. Te veel betaalde premie moet je terug krijgen.

Vervolgens moet je kijken welke reisverzekering het meest geschikt is voor jou. Bekijk de selectie hierboven voor een geschikt alternatief.

(2) Jouw reisverzekering kán, maar een andere reisverzekering is wellicht meer geschikt of biedt betere dekking.
Geeft jouw reisverzekering aan dat jouw reisverzekering geschikt is? Prima, het zou gek zijn als ze zouden adviseren om een andere verzekering te nemen. Toch kan het zijn dat een andere reisverzekering een betere dekking biedt en beter bij jou past. Vergelijk het op z’n minst met de genoemde opties, ze staan er voor een reden!

(3) Jouw reisverzekering is prima. 

Mooi. Als jouw reisverzekering voldoet aan jouw eisen dan is het weer één ding minder dat je hoeft te regelen.

Betaal met liefde 💖💖

Op Backpackcentrale willen we alles gratis houden én zonder advertenties. Maar het onderhouden van de website kost natuurlijk wel gewoon geld. Als je de informatie op Backpackcentrale kunt waarderen kun je – zonder extra kosten voor jou – één van bovengenoemde reisverzekeringen afsluiten via de links op Backpackcentrale. Dit kost jou niks extra’s en wij krijgen een kleine commissie zodat we reizigers zoals jou kunnen blijven helpen. Uiteraard niet verplicht, maar wel tof als je het doet!