• Menu
 • Menu

Lang op reis? Zo vind jij de beste wereldreis verzekering!

Ga jij straks een tijd op reis en ben jij op zoek naar een goede reisverzekering voor een wereldreis? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek. Of je nu een paar maanden gaat reizen of gelijk van plan bent om jaren weg te blijven, wij delen alles wat je moet weten over een reisverzekering voor een wereldreis. We vergelijken de beste lang-op-reisverzekeringen, vertellen je waar je op moet letten en helpen je om tot de beste keuze te komen voor jouw reis. En weet je wat het leuke is? Er zijn al opties om je te verzekeren voor minder dan €5 per maand!

Daarnaast vertellen we je over een aantal belangrijke regels die een rol spelen als je op een wereldreis gaat. Veel gewone reisverzekeringen zijn dan namelijk niet geschikt en het kan ook zijn dat jouw zorgverzekering niet meer geldig is als je langere tijd naar het buitenland gaat. Hoe dat precies zit, lees je ook in dit artikel.

Waar moet je op letten als je op wereldreis gaat?

Voordat je kijkt naar welke wereldreisverzekering het meest geschikt is, is het belangrijk dat je je op de hoogte bent van een aantal regels die in Nederland gelden. Deze regels bepalen namelijk welke wereldreisverzekering het meest geschikt is.

De twee belangrijkste regels die gelden als je naar het buitenland gaat zijn:

 • Uitschrijving bij de gemeente | Indien je langer dan 8 maanden (binnen een periode van 12 maanden) in het buitenland verblijft dien je je officieel uit te schrijven uit de gemeente. Dit kan tot gevolg hebben dat veel doorlopende verzekeringen niet meer geldig zijn. Meer informatie hierover hebben we hier voor je verzameld.
 • Zorgverzekering in Nederland | Als je naar het buitenland gaat kan het zijn dat jouw recht op zorgverzekering vervalt. Dit is vaak het geval als je langer dan 1 jaar reist of langer dan 3 maanden betaald werk doet in het buitenland. Als jouw zorgverzekering vervalt heeft dit grote gevolgen voor de reisverzekeringen die je kunt afsluiten. Ook hierover hebben we tips in dit artikel, dus blijf lezen.

Wat is een wereldreisverzekering en wanneer heb je er echt één nodig? 

Een wereldreisverzekering is simpelweg een reisverzekering waarmee jij lang op reis mag. Wat veel mensen niet weten is dat gewone reisverzekeringen zoals je die van de ANWB of HEMA niet geschikt zijn voor lange reizen. Met deze simpele doorlopende reisverzekeringen mag je namelijk maar een beperkt aantal dagen op reis, bijvoorbeeld maximaal 60 dagen. Dat is niet genoeg voor jou.

Deze tekst wekt bijvoorbeeld de indruk dat de verzekering van de HEMA prima is voor een lange reis:

Echter blijkt, als je in de polisvoorwaarden duikt:

Om toch goed verzekerd te zijn tijdens jouw lange reis, heb je feitelijk twee opties:

 • Een uitgebreide doorlopende reisverzekering voor 365 dagen.
  Met sommige doorlopende reisverzekeringen mag je ook 365 dagen reizen. Deze zijn vaak alleen geschikt als je korter dan 1 jaar reist, geen betaald werk gaat doen én jouw Nederlandse zorgverzekering tijdens de hele reis aanhoudt. Hiervoor vind je hieronder een aantal opties.
 • Een speciale lang op reisverzekering voor een wereldreis
  Er zijn ook speciale reisverzekeringen voor mensen die lang op reis gaan. Reisverzekeringen waarmee jij tot wel twee jaar weg kunt blijven, waarmee je ook mag werken én waarmee je ook verzekerd bent als je jouw zorgverzekering in Nederland moet beëindigen. Deze reisverzekeringen zijn over het algemeen een stuk prijziger, maar hebben dus ook een veel uitgebreidere dekking. Bovendien, als je de zorgverzekering in Nederland niet meer hoeft te betalen, scheelt dat ook heel veel geld.

Nu vraag je jezelf misschien af welke van deze twee reisverzekeringen geschikt zijn voor jou. Over het algemeen kies je voor een speciale wereldreisverzekering als één van de volgende punten voor jou geldt:

 • Je gaat (misschien) betaald werk gaat doen in het buitenland 
 • Je gaat langer dan 1 jaar op reis
 • Je van plan bent om veel avontuurlijke sporten te doen 
 • Je moet jouw Nederlandse zorgverzekering stopzetten

Wanneer alle bovenstaande punten niet voor jou gelden, dan kun je wellicht met een uitgebreide maar veel goedkopere doorlopende reisverzekering op reis. Let wel op, je kiest alleen voor zo’n verzekering als alle volgende punten voor jou waar zijn:

 • Je reist korter dan 365 dagen aaneengesloten 
 • Je MOET je zorgverzekering aanhouden tijdens jouw gehele reis (dit is niet iets wat je zelf kunt beslissen)
 • Je gaat niet werken – of hoogstens wat vakantiewerk
 • Je gaat weinig avontuurlijke sporten doen

Als al die punten voor jou gelden, dan kun je ook wellicht ook met een goedkopere reisverzekering op wereldreis. Hieronder geven we je een aantal opties.

Tip: Wil je weten of jij jouw zorgverzekering moet aanhouden of stopzetten? Vul gratis de verzekeringswijzer van backpackcentrale in ontvang direct informatie over jouw situatie.

Wereldreisverzekering vergelijken? 

Zoals hierboven gezegd zijn er twee type wereldreisverzekeringen waar je uit kunt kiezen: (1) de speciale wereldreisverzekeringen en (2) doorlopende reisverzekeringen waarmee je 365 dagen aaneengesloten mag reizen.

Wat betreft de speciale reisverzekeringen, die meer gangbaar zijn bij een wereldreis, heb je de keuze uit drie populaire opties. Welke van deze drie reisverzekeringen het meest geschikt is hangt af van jouw reisplannen. Op Backpackcentrale vind je uitgebreide reviews van deze drie reisverzekeringen zodat jij voor jezelf kunt bepalen welke het beste bij je past.

Globetrotter reisverzekering

 • Geschikt voor reizen tot twee jaar
 • Ook geschikt als jouw Nederlandse zorgverzekering vervalt.
 • Je kiest zelf welke onderdelen je verzekert.
 • Je bent verzekerd tijdens je reis & werk. Je betaalt wel een toeslag voor risicovolle werkzaamheden.
 • Je mag bijna alle avontuurlijke sporten doen.
 • Je krijgt jongerenkorting als je jonger bent dan 27.
  Kies je JoHo als tussen persoon? Dan krijg je ook extra korting op reisproducten voor je reis.
 • Lees de uitgebreide review voor meer plus- en minpunten of bereken direct je premie.

JoHo special ISIS

 • Geschikt voor reizen tot 4 jaar
 • Ook geschikt als jouw Nederlandse zorgverzekering vervalt.
 • Je kiest een compleet pakket en kunt kiezen tussen standaard- of superdekking.
 • Je bent verzekerd tijdens betaald werk, vrijwilligerswerk, cursussen, studie en stage. Je betaalt geen toeslag voor gevaarlijke werkzaamheden.
 • Veel avontuurlijke sporten zijn gewoon verzekerd.
 • Extra korting op reisspullen als je afsluit via tussenpersoon JoHo.
 • Lees de uitgebreide review voor meer plus- en minpunten of bereken direct je premie. 

Goedkope reisverzekeringen voor een wereldreis

Val jij in die categorie reizigers die korter dan 1 jaar reist, de zorgverzekering aanhoudt, niet of nauwelijks gaat werken en weinig avontuurlijke sporten gaat doen? Je kunt dan eens kijken naar de reisverzekeringen voor backpacken, daar vind je er een aantal waarmee je maximaal 365 dagen mag reizen.

Tip bij het regelen van je wereldreis: neem eens vrijblijvend contact op met JoHo

Het voorbereiden van een wereldreis is vaak al hectisch genoeg, dan zit je niet te wachten op allerlei gedoe met reis- én zorgverzekeringen en regeltjes rondom de uitschrijven bij de gemeente. Het is daarom handig om je bij te laten staan door een specialist.

In dit geval kun je het beste vrijblijvend een persoonlijk adviesformulier invullen bij JoHo, dé specialist in Nederland op het gebied van wereldreisverzekeringen. Ze vertellen dan precies welke regeltjes op jou van toepassing zijn, kunnen je helpen bij het kiezen van een geschikte reisverzekering én geven tot wel 30% korting op reisspullen zoals backpacks en lonely planets als je uiteindelijk jouw reisverzekering bij hun afsluit.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *