• Menu
 • Menu

FBTO reisverzekering afsluiten? Een eerlijke en complete review (2023)

Het is nog niet zo makkelijk om de beste reisverzekering voor jouw reis te vinden. Want hoe weet je wat een goede reisverzekering is? En is de doorlopende reisverzekering van FBTO echt zo goed? Zijn andere verzekeringen niet beter voor jouw reis? En, hoe goed is je bagage eigenlijk verzekerd bij de FBTO reisverzekering? Ben jij een reis aan het voorbereiden en ben je benieuwd of je moet kiezen voor een doorlopende reisverzekering van FBTO? Lees dan snel verder.

Bij Backpackcentrale helpen we reizigers om hun reis zo goed mogelijk voor te bereiden, en dus ook met het kiezen van de beste reisverzekering voor jouw reisplannen. Zo hoef jij niet alle polisvoorwaarden door te spitten, dat hebben wij al voor je gedaan. Onderaan de streep is het belangrijkste is dat je een reisverzekering afsluit die past bij jouw situatie. Wat voor de één de perfecte reisverzekering is, hoeft niet de beste keuze te zijn voor jou. Wij zijn hier om te helpen bij je keuze.

Direct de premie van de FBTO doorlopende reisverzekering berekenen? 

Oordeel over de FBTO doorlopende reisverzekering

Justin Bakker

Bagagedekking
Personenhulpverlening
Geneeskundige kosten
Automobilistenhulp
Premie

Onze conclusie over doorlopende reisverzekering van FBTO

De FBTO doorlopende reisverzekering is een voordelige en flexibele reisverzekering. Je kunt tijdens het jaar, zelfs terwijl je op reis bent, dekkingen aan- en uitzetten. Het is een ideale reisverzekering voor lange reizen want je mag liefst 365 dagen aaneengesloten reizen. Daarnaast ben je verzekerd tijdens vrijwilligerswerk, studie, stage en vakantiewerk in het buitenland. Maar ook als je een gewone (auto)vakantie hebt gepland is FBTO een betrouwbare keuze. Neem je heel veel waardevolle spullen mee op reis? Dan is een andere reisverzekering wellicht een betere keuze.

4.4

Welke dekkingen en aanvullende opties kun je nemen bij de FBTO doorlopende reisverzekering?

 • Bagage (standaard verzekerd): Als jouw spullen in het buitenland kapot gaan, verloren raken of gestolen worden vergoedt FBTO de schade tot een maximum bedrag. Je kunt zelf bepalen hoe hoog je eigen risico is.
 • Persoonlijke hulpverlening (standaard verzekerd): Dit is standaard verzekerd. Dit is o.a. voor wanneer je naar huis moet omdat een dierbare thuis ziek wordt of komt te overlijden en jij terug moet vliegen.
 • Spoedeisende medische zorg: Als je ziek wordt of gewond raakt op reis, dan ben je met de dekking voor medische kosten verzekerd voor spoedeisende medische zorg in het buitenland. 
 • Ongevallen: Mocht je bij een ongeval blijvend invalide raken, dan biedt deze dekking een eenmalige vergoeding.
 • Automobilistenhulp: Handig voor als je met je eigen auto vanuit Nederland vertrekt. Let op: deze dekking geldt niet voor auto’s die je in het buitenland huurt of koopt.
 • Zakenreis: Deze dekking heb je nodig als je voor zaken reist maar ook als je vrijwilligerswerk, vakantiewerk, studie of stage in het buitenland gaat doen.
 • Lang op reis: Met deze module kun je i.p.v. de standaard 60 dagen, de maximale reisduur verlengen tot 180 of 365 dagen.
 • Winter- en onderwatersport: Winter- en onderwatersport zijn niet standaard verzekerd bij FBTO. Je moet deze dekking apart aanvinken als je van plan bent dit te gaan doen.
 • Annuleringsverzekering: Ga je jouw reis van te voren helemaal vastleggen? Dan is deze optie wellicht interessant, anders niet.

Hulp van de alarmcentrale

Je kunt met de FBTO doorlopende reisverzekering 24/7 gebruik maken van de professionele FBTO alarmcentrale. De alarmcentrale helpt indien nodig met:

 • Je naar het ziekenhuis moet.alarmcentrale, Ohra reisverzekering
 • Jij een ziekenhuisrekening moet betalen, zij kunnen vaak in één keer de rekening betalen zodat jij niet hoeft voor te schieten.
 • Jij naar huis moet vanwege ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.
 • Helpen met het regelen van een sleepwagen en vervangende auto als je pech hebt met je eigen auto. 

Bagagedekking: Wat vergoedt FBTO bij schade, diefstal of verlies van bagage?

Als je dure spullen op reis gestolen worden, kwijt raken of beschadigd raken dan kan dat een flinke smet op je vakantie zijn. Waar kun je op rekenen als je bij FBTO een reisverzekering afsluit? FBTO vergoedt schade tot maximaal €3.000 per gebeurtenis. Daarbij geldt voor de belangrijkste en meest geclaimde spullen een maximum van:

 • Smartphone: €300
 • Camera & laptop (samen): €1250
 • Bril: €500
 • Contant geld: €250

Andere interessante dekkingen

Ten opzichte van andere reisverzekeringen heeft FBTO nog een paar interessante dekkingen die lang niet elke reisverzekering heeft.

 • Spullen die je onderweg koopt om mee te nemen naar NL: €500 
 • Vergoeding voor als je bagage niet aankomt: €250 

De bovengenoemde bedragen zijn per verzekerde en per gebeurtenis. Voor smartphones, laptop & tablets geldt standaard een eigen risico van €50 per gebeurtenis. Voor de overige bagage kun je zelf een eigen risico kiezen van €0, €150 of €300. Uiteraard geldt als je een hoger eigen risico kiest, je een lagere premie betaalt. Al is het verschil beperkt.

Uit de polisvoorwaarden:

Eigen risico per gebeurtenis, hoe werkt dat?

Stel je laptop en camera zijn beide €1.000 waard. Stel dat deze tijdens dezelfde inbraak uit je hotelkamer-kluis worden gehaald, dan geldt dat als één gebeurtenis. Je bent dan verzekerd tot maximaal €1250 minus eventueel eigen risico. Zouden deze twee items in twee losse gevallen gestolen worden? Dan geldt dat als twee gebeurtenissen en zou je in het eerste geval tot maximaal €1250 vergoed krijgen en in het tweede geval weer tot dat bedrag. Er zijn ook verzekeraars die kiezen voor maxima per reis. Het maakt dan niet uit wanneer je spullen gestolen worden, maar er geldt wel: als de dekking op is, is het op.

Onze conclusie over de bagagedekking van FBTO
De bagagedekking van FBTO is niet heel uitgebreid. Het feit dat de verzekerde bedragen per gebeurtenis zijn is bij een lange reis voordelig, omdat je dekking opnieuw ingaat bij een nieuwe gebeurtenis. Bij kortere reizen is de kans kleiner dat er twee of meer keer iets waardevols sneuvelt of gestolen wordt. In dat geval kan het prettiger zijn om een reisverzekering te hebben die een hoger bedrag vergoedt dat per reis geldt. Wat een pluspunt is bij de FBTO reisverzekering is het feit dat spullen die je onderweg aanschaft óók verzekerd zijn, dat is lang niet bij elke verzekeraar zo.

Personenhulpverlening FBTO

Je moet er niet aan denken maar het kan helaas altijd gebeuren; een dierbare in Nederland overlijdt terwijl jij in het buitenland bent. Je wilt in zo’n emotionele toestand je keuze om wel- of niet terug te gaan voor de uitvaart maken op gevoel. Wat je vooral niet wil is dat je je zorgen moet maken over de kosten van een vliegticket. Daarom is het fijn dat je retourvlucht naar Nederland vergoedt wordt door FBTO. Ook als je hals over kop naar huis moet vliegen omdat je afscheid wilt nemen van iemand die acuut levensbedreigend ziek is. Het fijne aan FBTO is dat ze geen onderscheid maken tussen familie of je beste vriend, zolang die persoon dierbaar is voor je, regelen ze vervoer naar huis (en terug naar je bestemming indien gewenst).

Daarnaast kan er op reis natuurlijk altijd iets mis gaan waardoor je extra reis- en verblijfskosten moet maken. Denk bijvoorbeeld aan een staking op de luchthaven waardoor je extra hotelovernachtingen nodig hebt. Of wanneer je de taxi van- en naar het ziekenhuis moet nemen als jouw reisgenoot daar onverhoopt terecht komt. De vergoeding in die gevallen:

 • Extra verblijfskosten: €75 per dag, per verzekerde
 • Extra reis- en verblijfskosten door verlies van paspoort: €300 per reis

Onze conclusie over de personenhulpverlening van FBTO
De dekking voor personenhulpverlening is erg goed. Waar veel reisverzekeringen als stelregel hebben dat je alleen terug mag vliegen voor familie in de eerste & tweede graad maakt FBTO geen onderscheid tussen familie en dierbare vrienden. Dat is wat ons betreft een hele fijne voorwaarde.

Medische kosten FBTO

Medische kosten kunnen in het buitenland een stuk duurder uitvallen dan in Nederland en jouw Nederlandse zorgverzekering vergoedt vaak maar tot het Nederlandse tarief. Ook repatriëring vanwege medische redenen is niet standaard gedekt door elke zorgverzekering. Door de module voor medische kosten af te sluiten voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor immense bedragen en zorg je dat je kunt rekenen op de hulp van de alarmcentrale als je ernstig ziek of gewond raakt. Je bent dan tegen kostprijs goed verzekerd voor:

 • Spoedeisende medische zorg: geen maximum, maar je moet wel contact opnemen met alarmcentrale. De term spoedeisend zegt niets over de ernst van de aandoening, maar meer of de behandeling wel- of niet kan wachten totdat je weer in Nederland bent. Een dokter laten kijken naar een milde huiduitslag is dat opzicht net zo spoedeisend als een beenbreuk.
 • Tandartskosten: tot €500 en ook alleen voor spoedeisende behandelingen, dus niet voor controles.

Onze conclusie over de dekking voor medische kosten bij FBTO
De module ziektekosten is vrij standaard en vergelijkbaar met de meeste reisverzekeringen. Toch hebben wij deze dekking 4 van de 5 sterren gegeven, waarom? Je bent tot kostprijs verzekerd en kunt rekenen op de uitstekende hulp van de alarmcentrale. De laatste ster krijgt FBTO niet omdat zij de kosten die onder het eigen risico van je zorgverzekering vallen niet vergoeden. Sommige reisverzekeringen doen dat wel en dat kan, zeker als je een hoger vrijwillig eigen risico hebt gekozen, een flink verschil maken. 

Automobilistenhulp

Ga je met de auto op vakantie? Dan is deze optie zeker een goede toevoeging aan je reisverzekering. Hoewel je via de autoverzekering standaard verzekerd bent voor een sleepdienst bij schade en ongeval, is dat bij pech (mechanisch defect) lang niet altijd zo. Daarnaast is een vervangende auto lang vaak niet gedekt via een autoverzekering. Door de module automobilistenhulp af te sluiten ben je verzekerd voor een sleepdienst in geval van schade én pech. Als vervolgens blijkt dat je auto niet binnen 2 werkdagen te repareren is, heb je dekking voor:

 • Vervangend vervoer om je reis af te maken, en maximaal nog 5 werkdagen in Nederland. Wel geldt een maximum van 30 dagen. Je hebt recht op een vergelijkbare auto, maar het budget voor de huurauto is €150 per dag.
 • Repatriëring van jouw eigen auto naar Nederland naar een garage van jouw keuze.
 • Taxikosten om je huurauto op te halen.

Als jouw eigen auto wel binnen 2 werkdagen gerepareerd kan worden, fijn! Je hebt dan geen dekking voor vervangend vervoer en repatriëring omdat je binnen korte tijd verder kunt reizen met jouw eigen auto. Je hebt wel alsnog dekking voor: 

 • Extra overnachtingskosten: €75 per verzekerde per nacht.
 • Diagnosekosten: €100

Let op: De kosten om jouw auto te repareren vallen nooit onder een reisverzekering. Bij schade na een ongeval kun je het via de autoverzekering spelen (mits je daar de juiste dekking hebt). Bij pech, een mechanisch defect dus, is het net als in Nederland voor eigen rekening tenzij het nog onder een bepaalde garantie valt.

Onze conclusie over de automobilistenhulp van FBTO
De automobilistenhulp van FBTO is goed. Het feit dat je de auto nog mag doorhuren in Nederland is erg fijn. Het kan immers zomaar zijn dat jouw eigen auto niet direct gemaakt is, of überhaupt nog niet in Nederland is. Bij veel reisverzekeringen moet de huurauto direct worden ingeleverd bij thuiskomst. Het is ook fijn dat de extra overnachtingskosten in geval van autopech per verzekerde geldt, je kunt dan vast en zeker een hotelkamer vinden.

Meer lezen over pechhulp in het buitenland? Lees dan ons uitgebreide artikel over de beste reisverzekeringen voor een zorgeloze autovakantie!

Pech onderweg? Met de automobilistenhulp van FBTO ben je goed verzekerd tijdens vakanties in Europa.

Wintersport & onderwatersport

Wil je verzekerd zijn tijdens winter- en onderwatersport? Dan moet je dit onderdeel toevoegen aan je reisverzekering. Zonder deze module ben je niet verzekerd tijdens het duiken en skiën, dus ook niet als je een ongeluk krijgt en medische zorg nodig hebt. Een gipsvlucht wordt dan ook niet vergoed.

Let op, deze dekking geldt niet voor extreme (winter)sporten. Dingen als bungeejumpen, skydiven en andere risicovolle sporten zijn niet verzekerd.

Onze conclusie over de dekking voor avontuurlijke sporten
De dekking voor avontuurlijke sporten is vrij mager. Het feit dat je voor duiken een aparte dekking moet afsluiten is daarvoor tekenend. Aan de andere kant geldt ook dat je daardoor niet betaalt voor wat je niet nodig hebt. Doordat je modules aan en uit kunt zetten tijdens je reis kun je ook geld besparen door de module uit te zetten in periodes dat je niet gaat duiken.

Zakenreis FBTO

Ga je naar het buitenland voor stage of studie? Of ben je van plan om tijdens je reis ook vrijwilligerswerk te doen of een vakantiebaantje te nemen? Dan heb je de zakenreis dekking nodig.

Vakantiewerk kun je zien als seizoenswerk of tijdelijk werk om je reis te bekostigen. Ga je fulltime aan de slag? Dan geldt deze dekking niet. Bovendien moet je ten alle tijden beschikken over een geldige Nederlandse zorgverzekering. Het kan zijn dat jouw zorgverzekering komt te vervallen zodra je betaald werk doet in het buitenland. Je kunt hierover meer lezen op onze pagina over reisverzekeringen voor werken in het buitenland.

Onze conclusie over de zakenreisdekking van FBTO
Het is fijn dat je zoveel mag doen met deze reisverzekering, dat is namelijk bij veel andere reisverzekeringen niet zo. Echter is het ook verwarrend omdat je wel verzekerd bent tijdens vakantiewerk, maar alleen als je de Nederlandse zorgverzekering nog hebt. Dat is nu precies een combinatie die niet altijd opgaat. Daarnaast is de vraag wat de scheiding is tussen fulltime werken en vakantiewerk, want wat als je bijvoorbeeld een paar maanden fulltime op een boerderij werkt in Australië? Dat maakt het wat ons betreft onnodig verwarrend. Als je van plan bent om te gaan werken in het buitenland zouden we eerder voor een andere reisverzekering kiezen.

Lang op reis: aanvullende module voor lange reizen

Je bent bij FBTO standaard verzekerd voor reizen tot 60 dagen, maar je kunt de verzekeringuitbreiden tot 180 of 365 dagen. Uiteraard geldt dat de verzekering duurder wordt als je meer dagen verzekert.

Onze conclusie over de lang op reis module van FBTO
Heel fijn dat je zolang weg mag met de reisverzekering van FBTO, ideaal voor overwinteraars, backpackers, vrijwilligers, stagiairs en studenten die voor langere tijd naar het buitenland gaan.

Ongevallen FBTO

Met de ongevallendekking ben je via de reisverzekering verzekerd als je door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. Je krijgt dan een eenmalige uitkering. De hoogte van de uitkering hangt af van de mate waarin je invalide bent geworden.

Veel mensen denken dat je de ongevallendekking nodig hebt om verzekerd te zijn voor medische zorg na een ongeval, dat is niet zo. Je bent via de dekking voor medische kosten al verzekerd voor medische zorg na een ongeval. De ongevallendekking keert slechts uit als je na dat ongeval blijvend invalide bent, ongeacht of je daarvoor nog behandeld moet worden. Het gaat bij de ongevallendekking er dus meer om dat je geld krijgt voor het feit dat je invalide bent geraakt.

Onze conclusie over de ongevallendekking van FBTO
Deze dekking is bij FBTO vergelijkbaar met andere reisverzekeringen. Of je deze dekking wil afsluiten is een persoonlijke keuze en verder valt er wat ons betreft niet zoveel van te vinden. 

Annulering FBTO

Moet je je reis vanwege ziekte of een overleden familielid helaas annuleren? Of kon je tijdens het boeken niet voorzien dat je een nieuwe baan zou krijgen, ontslagen zou worden of zou gaan scheiden? Dan is het al vervelend genoeg dat je vakantie ook niet door kan gaan, maar het is nog vervelender als je dan ook je geld kwijt bent. Bij FBTO kun je een annuleringsverzekering nemen voor een reissom van €1.500, €3.000 of €4.500 per verzekerde.

Vooral luchtvaartmaatschappijen en aanbieders van pakketreizen staan erom bekend dat je geen geld terug krijgt als je toch niet kunt reizen. Als je vooral hotels boekt via Booking.com dan kun je die vaak gratis annuleren. Hetzelfde geldt voor huurauto’s die je reserveert via Sunny Cars of Discover Cars. Je kunt je afvragen of je de annuleringsverzekering dan nodig hebt.

Let op: Je moet de annuleringsverzekering uiterlijk 14 dagen na het boeken van je reis afsluiten. Ben je later dan dat? Dan geldt de dekking niet, maar neem voor de mogelijkheden vooral contact op met FBTO.

Onze conclusie over de annuleringsverzekering van FBTO
Of je de annuleringsverzekering af moet sluiten is een zeer persoonlijke keuze en ook erg afhankelijk van hoe je de reis boekt. Ga je voor een pakketreis? Dan ben je vaak je geld kwijt als je onverhoopt niet kunt gaan. Maar boek je de losse onderdelen zelfstandig, dan kun je vaak gratis annuleren. Wij sluiten om die reden nooit een annuleringsverzekering af. We kiezen expres accommodatie die we nog gratis kunnen annuleren. Het enige risico dat we lopen is dat we het vliegticket kwijt zijn. Gezien de prijs voor de annuleringsverzekering en de kleine kans dat er iets gebeurt, vinden wij de kosten niet in verhouding staan tot het risico. Dat kan voor iedereen echter weer anders zijn. De dekking is vergelijkbaar met die van concurrenten van FBTO.

Plus- & minpunten FBTO reisverzekering

Sterke punten:

 • Je kunt tot maximaal 1 jaar aaneengesloten op reis.
 • Je bent ook verzekerd tijdens studie, stage, vrijwilligerswerk, vakantiewerk in het buitenland.
 • Een vlucht terug naar huis wordt ook vergoed als dierbare vrienden overlijden of levensbedreigend ziek zijn, niet alleen bij eerste- en tweedegraads familie.
 • Automobilistenhulp is goed, erg fijn dat je vervangend vervoer nog 5 dagen extra mag huren in Nederland.
 • De verzekering is flexibel, je kunt bepaalde onderdelen zelfs tijdens je reis aan- en uitzetten. Je betaalt op die manier nooit teveel. 

Minder sterke punten:

 • Geen dekking voor avontuurlijke sporten als bungeejumpen en skydiven.
 • Het eigen risico van de zorgverzekering wordt niet vergoed, sommmige andere reisverzekeringen doen dat wel.
 • De dekking voor mobiele telefoons is aan de lage kant (€300 en met een standaard eigen risico van €50)
 • Vakantiewerk is verzekerd maar omdat reisverzekering alleen geldig is als je de Nederlandse zorgverzekering aanhoudt kan het zijn dat je toch niet verzekerd bent tijdens vakantiewerk.

Voor welk soort reizen is de doorlopende reisverzekering van FBTO geschikt?

Met alles wat je hierboven gelezen hebt, kun je al een goed beeld vormen van de doorlopende reisverzekering van FBTO. Maar om je nog een klein beetje te helpen en samen te vatten laten we je hieronder weten wanneer deze reisverzekering geschikt is.

Vakanties en reizen tot maximaal 1 jaar

FBTO is simpelweg een prima reisverzekering voor ‘gewone vakanties’ en reizen tot maximaal 1 jaar. Zolang je maar je geen extreme sporten gaat doen.

Je gaat met je eigen auto op vakantie vanuit Nederland

De automobilistenhulp van FBTO is goed geregeld. Mocht je auto stuk gaan, dan is het fijn om te weten dat je de huurauto ook 5 werkdagen mag doorhuren in Nederland.

Studie en stage in het buitenland

Ga je studeren of stage te lopen in het buitenland? Dan kun je prima op pad met de FBTO verzekering. Krijg je betaald voor jouw stage en moet je daarom de Nederlandse zorgverzekering beëindigen? Dan is FBTO verzekering niet goed en zal je een andere reisverzekering moeten afsluiten.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Steeds meer mensen willen vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Als je de module zakenreis afsluit, ben je ook verzekerd tijdens jouw vrijwilligerswerk.

Je gaat vakantiewerk doen

Dit is een beetje tricky, omdat je ook moet beschikken over een geldige Nederlandse zorgverzekering in de periode dat je werkt. Als dit niet het geval is, dan ben je niet verzekerd met FBTO. Als jouw zorgverzekering wel geldig blijft in de periode dat je werkt, dan is FBTO een voordelige optie. Zorg wel dat je een schriftelijke bevestiging hebt van FBTO dat het werk dat je gaat doen inderdaad wordt gezien als vakantiewerk. Niet dat je daar achteraf nog gedoe over krijgt wanneer je een claim indient.

Voor welk soort reizen zijn andere verzekeringen beter?

Voor sommige reizen is de FBTO verzekering minder of zelfs helemaal niet geschikt. Bij de volgende reisplannen kun je beter voor een andere verzekering kiezen:

Je gaat vast aan het werk in het buitenland

FBTO biedt dekking voor vakantiewerk, maar niet als je ergens vast aan de slag gaat. Wil je een reisverzekering voor voor werken in het buitenland? Lees dan deze uitgebreide gids.

Je gaat langer dan 1 jaar op reis

Je mag met deze verzekering maximaal 1 jaar op reis. Reis je langer dan 365 dagen? Bekijk de speciale reisverzekeringen voor backpackers.

Je bent dol op avontuurlijke sporten

De FBTO reisverzekering verzekert geen dekking voor avontuurlijke sporten. Ben jij dus een echte adrenaline junk? Dan is het slimmer om een andere reisverzekering af te sluiten.

Veel gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering van FBTO

Wanneer kun je de FBTO verzekering weer opzeggen?

Wanneer je de verzekering afsluit doe je dat voor minimaal een jaar. Mocht je ‘m niet gebruiken, dan kun je de verzekering terugschroeven tot alleen het basispakket. Na één jaar kun je de verzekering dagelijks stopzetten, je hebt dan dus geen opzegtermijn. Teveel betaalde premie krijg je terug. 

Waar is de reisverzekering van FBTO geldig?

Dat hangt af van welke dekking je afsluit. De Europadekking is uiteraard geldig op het vaste land van Europa, maar je bent ook verzekerd in: Algerije, de Azoren, de Canarische eilanden, Cyprus, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Madeira, Marokko, Rusland tot de Oeral en de Kaukasus, Syrië, Tunesië, Turkije en IJsland. Je hebt werelddekking nodig als je buiten Europa en bovengenoemde gebieden reist.

Daarnaast geldt dat de reisverzekering niet geldig is in gebieden met kleurcode rood. Mocht de kleurcode veranderen naar rood terwijl je in dat gebied bent, dan moet je het gebied/land zo snel mogelijk verlaten. Eventuele extra reiskosten worden niet vergoed door FBTO.

De automobilistenhulp geldt alleen voor landen die op de Groene kaart staan. Neem contact op met FBTO als je naar Kosovo gaat met de auto. Dit land staat namelijk niet op de groene kaart.

Waar vind ik de polisvoorwaarden van de FBTO reisverzekering?

De polisvoorwaarden vind je op de product pagina Doorlopende Reis als je wat naar beneden scrollt.

Wat is het verschil tussen de doorlopende en kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één reis, bijvoorbeeld een weekendje weg of een vakantie. Ga je meer dan 2 weken per jaar op vakantie of weekendjes weg, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor de reizen die je maakt.

Is rechtsbijstand verzekerd tijdens mijn reis?

Niet via de reisverzekering. Een aantal reisverzekeringen doet dat wel. Het kan zijn dat jouw standaard rechtsbijstandverzekering ook dekking biedt in het buitenland.

Is aansprakelijkheid verzekerd tijdens mijn reis?

Niet via de reisverzekering van FBTO. Alleen gespecialiseerde reisverzekeringen bieden soms dekking voor aansprakelijkheid. Het kan wel zijn dat jouw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering wereldwijd dekking biedt.

Ik heb al een zorgverzekering, is de FBTO reisverzekering een handige aanvulling?

Jazeker. Allereerst kun je via de medische kosten bij de reisverzekering jezelf verzekeren tot kostprijs in het buitenland. Dat is belangrijk want de Nederlandse zorgverzekering vergoedt vaak slechts tot het Nederlandse tarief. Alleen als je aanvullend verzekerd bent bestaat de kans dat jouw zorgverzekering alle kosten, dus tot kostprijs, dekt in het buitenland.

Maar zelfs als de medische kosten al goed verzekerd zijn via de zorgverzekering, is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Allereerst vanwege je bagage en eventuele terugvlucht in geval van overlijden van dierbaren. Maar ten tweede ook vanwege een subtiel verschil. Een zorgverzekering zal je over het algemeen alleen terugvliegen naar Nederland als dat medisch noodzakelijk is. Met andere woorden: als de behandeling in het buitenland niet toereikend zou zijn. Een reisverzekering vliegt je ook terug als je door een gebeurtenis waarbij je medische zorg nodig hebt, jouw reisdoel niet meer kunt behalen. We lichten het toe met een voorbeeld:

Stel je gaat bergwandelen in Nepal en je breekt een been. Nooit leuk, maar zolang er adequate zorg geboden kan worden is er voor een Nederlandse zorgverzekering geen reden om je terug te vliegen. Je betaalt de kosten voor je terugvlucht zelf. Voor een reisverzekering geldt echter: je kunt niet meer lopen en dus is het doel van je reis onhaalbaar. Je wordt alsnog teruggevlogen naar Nederland. 

Onze conclusie over de FBTO doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering van FBTO is een hele goede reisverzekering. Vooral voor lange en verre reizen tot maximaal 1 jaar is het een voordelige optie. Voor gewone vakanties is het ook prima verzekering, vergelijkbaar met andere reisverzekeringen. Benieuwd naar de maandelijkse kosten van de FBTO reisverzekering?

Betaal met liefde 💖💖

Op Backpackcentrale willen we alles gratis houden én zonder advertenties. Maar het onderhouden van de website kost natuurlijk wel gewoon geld. Als je de informatie op Backpackcentrale kunt waarderen kun je – zonder extra kosten voor jou – één van de reisverzekeringen afsluiten via de links op Backpackcentrale. Dit kost jou niks extra’s en wij krijgen een kleine commissie zodat we reizigers zoals jou kunnen blijven helpen. Uiteraard niet verplicht, maar wel tof als je het doet!