• Menu
FBTO reisverzekering

FBTO Reisverzekering: Alles wat je moet weten voordat je iets afsluit.

FBTO Doorlopende ReisverzekeringDe FBTO reisverzekering is een prima reisverzekering voor flexibele reizigers. Je mag met deze reisverzekering namelijk maar liefst 365 aaneengesloten op reis en kunt onderweg bepaalde dekkingen aanpassen.

De FBTO verzekering heeft een aantal unieke punten die de verzekering tot een goede keuze maken, maar er zijn – net als bij elke doorlopende reisverzekering – ook minder sterke punten waarvan je op de hoogte moet zijn. In deze uitgebreide review lees je ze.

Over de FBTO Reisverzekering

De doorlopende reisverzekering van FBTO staat jou standaard toe om een reis van 60 dagen te maken. Sluit je echter de Lang Op Reis module af? Dan mag je maximaal 365 dagen achter elkaar op reis!

Uiteraard ben je met deze doorlopende reisverzekering verzekerd als je van plan bent om alleen maar te gaan reizen, maar als je ervoor kiest om de module Zakenreis af te sluiten ben je ook verzekerd tijdens:

 • Vrijwilligerswerk
 • Studie
 • Stage
 • Vakantiewerk

Meer info & Premie Berekenen

Met de FBTO reisverzekering ben je verzekerd voor:

 • Spoedeisende medische zorg
  Als je ziek wordt of gewond raakt op reis, dan biedt de FBTO reisverzekering een goede aanvulling op jouw Nederlandse zorgverzekering.
 • Bagage
  Nooit leuk als je spullen gejat worden in het buitenland. Het eigen risico bij de FBTO reisverzekering bedraagt echter wel €100,- per gebeurtenis.
 • SOS-kosten
  Als je terug naar huis moet omdat een familielid thuis ziek wordt of komt te overlijden en jij terug moet vliegen.
 • Ongevallen
  Mocht je bij een ongeval blijvend invalide raken, dan biedt deze dekking een eenmalige vergoeding.
 • Automobilistenhulp
  Handig voor als je met je eigen auto vanuit Nederland vertrekt. Let op: deze dekking geldt niet voor auto's die je in het buitenland huurt of koopt
 • Winter- en Onderwatersport
  Deze dekking moet je kiezen als je van plan bent om te gaan duiken.
 • Annuleringsverzekering
  Ga je jouw reis van te voren helemaal vastleggen? Dan is deze optie wellicht interessant, anders niet.

Hulp van de FBTO alarmcentrale

Je kunt met de doorlopende reisverzekering van FBTO 24/7 gebruik maken van de professionele FBTO alarmcentrale. De alarmcentrale helpt indien nodig met

 • alarmcentraleEen geschikt ziekenhuis vinden
 • De rekening die je moet betalen in het ziekenhuis (zij kunnen dit vaak direct betalen)
 • Een terugvlucht als familieleden levensbedreigend ziek zijn of zijn overleden. 

Wat zijn nog meer voordelen van de FBTO reisverzekering?

 • Jij bepaalt welke dekkingen je afsluit zodat je precies de verzekering kiest die jij wilt.
 • Je kunt bepaalde modules aan- en uitzetten tijdens de looptijd van de verzekering. Je kunt de verzekering dan precies aanpassen aan jouw wensen.
 • Het eigen risico van jouw zorgverzekering wordt volledig vergoed. Als je de module medische kosten afsluit dan vergoedt FBTO ook het gedeelte van de kosten dat onder het eigen risico van jouw zorgverzekering valt. Dat doen lang niet alle reisverzekeringen!
 • Je bent met de module zakenreis ook verzekerd tijdens vakantiewerk, maar alleen onder de voorwaarde dat jouw Nederlandse zorgverzekering de gehele reis geldig blijft!

Meer info & Premie Berekenen

Welke dekkingen zijn handig bij de FBTO reisverzekering?

De FBTO  reisverzekering is een flexibele verzekering, waarbij jij bepaalt welke modules je afsluit. Daarnaast kun je tijdens de looptijd van de verzekering bepaalde dekkingen toevoegen of juist weer uitzetten. Hieronder lees je per module wat je er aan hebt.

Medische kosten verzekeren of niet?

Medische kosten kunnen in het buitenland een stuk duurder uitvallen dan in Nederland en jouw Nederlandse zorgverzekering vergoedt niet zomaar alle kosten. Door de module voor medische kosten af te sluiten  voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor immense bedragen. Wat te doen?

 • Je hoeft medische kosten niet te verzekeren als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland dekking biedt tot kostprijs. Dit is overigens wat anders dan 100% van het Nederlandse tarief.
 • Je sluit medische kosten wel af als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland niet volledig is. Bijvoorbeeld wanneer jouw zorgverzekering slechts 100% of 200% van het Nederlandse tarief vergoedt. Door de medische module af te sluiten, vult de FBTO reisverzekering bepaalde kosten aan.

Lang op Reis

Ben je van plan om langer dan 60 dagen op reis te gaan? Dan moet je deze module afsluiten. Je mag dan tot maximaal 365 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijven.

Zakenreis

Ga je tijdens je reis ook stage, studie, vrijwilligerswerk of betaald vakantiewerk doen? Dan moet je de zakenreisdekking afsluiten.

*Vakantiewerk = kun je zien als seizoenswerk of tijdelijk werk om je reis te bekostigen. Ga je full-time aan de slag? Dan geldt deze dekking niet. Bovendien moet je ten alle tijden beschikken over een geldige Nederlandse zorgverzekering. 

Bagagedekking

Bagage is standaard verzekerd bij FBTO, maar er geldt wel een eigen risico van €100 per gebeurtenis.

Ongevallen

Een ongevallendekking geeft jou een keer een uitkering op het moment dat je door een ongeval blijvend invalide raakt. De ongevallendekking keert alleen uit als na jouw revalidatie blijkt dat je blijvend invalide bent. Ongevallendekking is dus niet noodzakelijk, maar wordt door veel mensen alsnog afgesloten.

Automobilistenhulp

Deze module biedt alleen dekking als je met (huur)auto vanuit Nederland vertrekt. Zeker een goede dekking als je vanuit Nederland met de auto op reis gaat. Deze module is echter zinloos als je een auto in het buitenland gaat kopen of huren. .

Winter- en onderwatersport

Ga je duiken tijdens je reis? Dan moet je de winter- en onderwatersport dekking afsluiten. Let op: FBTO geen dekking biedt voor dingen als bungeejumpen, skydiven, en andere risicovolle sporten.

Annulering

Als je een reis boekt moet je vaak vooraf een bepaald gedeelte betalen. Dit geld ben je kwijt als je de reis moet annuleren of afbreken. Met een annuleringsverzekering krijg je vaak (een deel van) die kosten terug. Let er wel op dat een annuleringsverzekering alleen dekking biedt voor reizen die je voor vertrek geboekt hebt. Regel je tours en overnachtingen allemaal ter plekke? Dan heeft een annuleringsverzekering weinig zin.

Minder sterke punten van de FBTO reisverzekering

Voordat je de FBTO doorlopende reisverzekering afsluit, moet je bewust zijn van een aantal minder sterke punten. Het hoeft niet dat deze punten op jou van toepassing zijn, maar lees ze toch even.

Met de FBTO reisverzekering ben je niet verzekerd voor  voor risicovolle sporten

Wil je op reis skydiven, bungeejumpen of raften? Dan biedt de reisverzekering van FBTO geen dekking voor die activiteiten. Wellicht is een andere verzekering dan meer geschikt. Kijk dan in het overzicht van reisverzekeringen die dat dekken.

€100 eigen risico per gebeurtenis voor bagage

Als jouw bagage stuk gaat of wordt gestolen dan is bij FBTO de eerste €100 van de schade voor eigen rekening. Het vervelende is echter dat dit per gebeurtenis is. Dus als op dag één jouw camera wordt gestolen en een maand later je telefoon, dan betaal je twee keer het eigen risico van €100. Als bagage dus belangrijk is voor jou, dan is een andere reisverzekering wellicht meer geschikt.

Wanneer is de FBTO reisverzekering geschikt?

Met alles wat je hierboven gelezen hebt, kun je al een goed beeld vormen van de doorlopende reisverzekering van FBTO. Maar om je nog een klein beetje te helpen en samen te vatten laten we je hieronder weten wanneer deze reisverzekering geschikt is.

Vakanties en reizen tot maximaal 1 jaar

FBTO is simpelweg een prima reisverzekering voor ‘gewone vakanties’ en reizen tot maximaal 1 jaar. Zolang je maar  je geen avontuurlijke sporten gaat doen.

Meer info & Premie Berekenen

Studie en stage in het buitenland

Ga je studeren of stage te lopen in het buitenland? Dan kun je prima op pad met de FBTO verzekering.  Krijg je betaald voor jouw stage en moet je daarom de Nederlandse zorgverzekering beëindigen?  Dan is FBTO verzekering niet goed en zal je een andere reisverzekering moeten afsluiten.

Meer info & Premie Berekenen

Vrijwilligerswerk in het buitenland.

Steeds meer mensen willen vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Als je de module zakenreis afsluit, ben je ook verzekerd tijdens jouw vrijwilligerswerk.

Meer info & Premie Berekenen

Je gaat vakantiewerk doen

Dit is een beetje tricky, omdat je ook moet beschikken over een geldige Nederlandse zorgverzekering in de periode dat je werkt. Als dit niet het geval is, dan ben je NIET verzekerd met FBTO. Als jouw zorgverzekering wel geldig blijft in de periode dat je werkt, dan is FBTO een voordelige optie.

Meer info & Premie Berekenen

Wanneer is de FBTO reisverzekering niet/minder geschikt?

Voor sommige reizen is de FBTO verzekering minder of zelfs helemaal niet geschikt. Bij de volgende reisplannen kun je beter voor een andere verzekering kiezen:

Je gaat vast aan het werk in het buitenland

FBTO biedt dekking voor vakantiewerk, maar niet als je ergens vast aan de slag gaat.  Wil je een reisverzekering voor voor werken in het buitenland? Lees dan deze uitgebreide gids.

Je gaat langer dan 1 jaar op reis

Je mag met deze verzekering maximaal 1 jaar op reis. Reis je langer dan 365 dagen? Bekijk de speciale reisverzekeringen voor backpackers.

Je bent dol op avontuurlijke sporten

De FBTO reisverzekering verzekert geen dekking voor avontuurlijke sporten. Ben jij dus een echte adrenalinejunk? Dan zijn andere reisverzekeringen waarschijnlijk beter.

Meer info en maandpremie checken?

Je kunt de FBTO reisverzekering makkelijk online afsluiten. Je kunt eenvoudig je premie uitrekenen en kijken hoe deze wordt beïnvloed door het aan- of uitzetten van bepaalde modules.

Meer info & Premie Berekenen