• Menu

Reisverzekering nodig? Zo vind jij de beste verzekering voor jouw reis

Bij een verre reis hoort ook een goede reisverzekering. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en je wilt jouw geld liever niet uitgeven aan torenhoge ziekenhuisrekeningen. Het is daarom belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit. Maar hoe weet je of een reisverzekering geschikt is voor jouw reis?  Zeker als je voor langere tijd naar het buitenland gaat, kan het namelijk zijn dat bepaalde verzekeringen niet meer geldig zijn.

Gelukkig vind je op Backpackcentrale alles wat je moet weten om goed verzekerd op reis te gaan. Je vindt er uitleg over de belangrijkste regels, handige stappenplannen en eerlijke reviews van populaire reisverzekeringen.  Zo vind jij gegarandeerd de beste reisverzekering voor jouw reis!

Geef hieronder aan wat je van plan bent en vindt de reisverzekering die bij je past

Backpacken & vakantie

Ga je op vakantie of een paar maanden backpacken? Wil je gewoon goed verzekerd zijn voor bagage, avontuurlijke sporten en het geval dat je in het ziekenhuis terecht komt? Ben je verder niet van plan om betaald werk te doen? Dan kun je prima met een doorlopende reisverzekering op pad!

Reisverzekeringen voor Backpacken

Wereldreis

Heb je een grote trip gepland waarbij je langer dan 8 maanden op reis gaat? Houd er dan rekening mee dat slechts een paar reisverzekeringen geschikt zijn en dat jouw zorgverzekering mogelijk geen dekking meer biedt. Lees onze gids over wereldreisverzekeringen voor meer info.

Reisverzekeringen voor een wereldreis

Working Holiday

Ga jij werken in het buitenland? Dan moet je goed opletten bij het kiezen van je verzekering. Veel reisverzekeringen bieden namelijk geen dekking tijdens betaald werk en ook jouw zorgverzekering is niet altijd geldig als je werkt. Wil je weten wat de beste reisverzekering is voor een working holiday?

Reisverzekeringen voor een working holiday

Tip: Zie je door de bomen het bos niet meer? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang direct een overzicht van alles wat je moet regelen.

Eerlijke reviews van populaire reisverzekeringen

Heb je een reisverzekering op het oog, maar wil je toch nog even checken of deze wel geschikt is? Wij hebben de populairste reisverzekeringen voor backpackers grondig onderzocht. In de onderstaande reviews lees je de sterke en zwakke punten van elke reisverzekering en geven we tips over wanneer de reisverzekering geschikt is.

Doorlopende reisverzekering voor Backpacken

(klik op de plaatjes om naar de review te gaan)

 

Speciale reisverzekering

Soms is een gewone reisverzekering niet genoeg voor jouw reisplannen. Met deze speciale reisverzekeringen voor Backpackers ben je altijd goed verzekerd.

Veel gestelde vragen over reisverzekeringen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal niks af weet van reisverzekeringen en graag meer wilt weten voordat je een keuze maakt. Verstandig, want als je een reisverzekering afsluit is het wel zo fijn als je weet waar je voor verzekerd bent. In de lijst met veel gestelde vragen vind je vast een antwoord op je verzekeringsvragen.

Veel gestelde vragen over verzekeringen