• Menu
 • Menu

Pechhulp Buitenland: De beste reisverzekeringen voor een zorgeloze autovakantie

Het kiezen van de juiste pechhulp verzekering is cruciaal als je met de auto op vakantie gaat. Van hulp langs de weg tot aan vervangend vervoer. In deze gids hebben we 10 reisverzekeringen met pechhulp beoordeeld en gerangschikt, zodat jij de beste dekking kunt kiezen.

Voor kortere vakanties (tot 3 weken)

Allianz Global Assistance

De meest complete dekking en snelste hulp bij vakanties tot 21 dagen (3 weken).


Lees de review

Meest voordelige keuze met volledige dekking

FBTO reisverzekering

Prima dekking en supervoordelig, zeker als je pechhulp alleen aanzet tijdens je vakantie.


Lees de review

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Univé Reisverzekering

Een verrassend uitgebreide dekking gezien de prijs van de verzekering.


Lees de review

We verdienen commissie als je een verzekering afsluit via de links op deze website.

Stel, je bent lekker met de auto op vakantie, genietend van de zon en de prachtige omgeving. Maar dan, terwijl je in de hitte rijdt, begint je auto ineens een gek geluid te maken. Lampjes gaan branden, het ruikt gek en je weet gewoon ‘dit is niet goed’.

Je ziet de bui al hangen. In plaats van vakantie te vieren moet je garages bellen, vervangend vervoer zoeken en – als het even tegenzit – zorgen dat je eigen auto op transport naar Nederland wordt gezet. Niet waar jij en je reisgenoten (en je bankrekening) op gehoopt hadden. 

Met de juiste pechhulp buitenland verzekering bespaar je duizenden euro’s en kun je je vakantie voortzetten alsof er niets gebeurd is.

Toch is het niet makkelijk om de beste pechhulp verzekering te vinden. Alle verzekeringen lijken op elkaar en elke verzekeraar maakt mooie beloftes, maar als je kritisch kijkt naar de polisvoorwaarden zie je dat kleine verschillen wel grote gevolgen kunnen hebben voor jouw vakantie.

Justin, de oprichter van Backpackcentrale, werkte 7 zomers op de alarmcentrale van onder meer FBTO, Centraal Beheer en Interpolis. Hij weet daarom precies wat er gebeurt als je autopech hebt in het buitenland én hoe een klein verschil in polisvoorwaarden het verschil kan betekenen tussen ‘Komt goed, gaan we regelen’ of ‘Sorry, u bent daar niet voor verzekerd’.

Ontdek de perfecte pechhulp verzekering voor jouw autovakantie. Voorkom ellende onderweg en bespaar jezelf gedoe. Vergelijk de beste reisverzekeringen met pechhulp ga met een gerust gevoel op vakantie.

Op zoek naar betrouwbare pechhulp buitenland tijdens je autovakantie? Ontdek met onze inside-informatie welke pechhulp verzekering het beste bij jou past. 

De belangrijkste punten over pechhulp buitenland

Pechhulp buitenland biedt hulp als je tijdens een reis strandt met je auto.
Typische hulp bij pech onderweg: Sleepwagen, vervangend vervoer en transport van je eigen auto naar Nederland. 
Sluit pechhulp af als onderdeel van een doorlopende reisverzekering. Dit is voordelig én helpt bij mechanische defecten én ongevallen. 
Pas op met pechhulp producten, zoals Pechhulp Europa van de ANWB. Deze bieden geen hulp bij een ongeval, alleen na een mechanisch defect aan je auto.

Vergelijk pechhulp verzekeringen op basis van 3 dingen:
– Hulp bij zowel pech als ongeval?
– Wachttijd vervangend vervoer
– Budget vervangend vervoer en extra verblijfkosten

Beste keuzes op basis van onze vergelijking:
– Beste dekking voor reizen tot 3 weken: Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering
– Meest voordelige keuze: FBTO doorlopende reisverzekering
(Je kunt automobilistenhulp aanzetten voor de maanden dat je nodig hebt)
– Beste prijs/kwaliteit: Univé doorlopende reisverzekering

Wat is pechhulp buitenland? 

Pechhulp buitenland is een verzekering die ervoor zorgt dat je geholpen wordt als je autopech hebt in het buitenland. Je belt dan de alarmcentrale en die regelt:

 • Het adres van de dichtstbijzijnde garage
 • Een sleepdienst indien jouw auto niet meer veilig kan rijden
 • Een vervangende auto als je eigen auto niet op tijd gemaakt kan worden
 • Transport van je eigen auto naar Nederland, als die ter plaatse niet gemaakt kan worden of dat te lang duurt. 

Verder kan de alarmcentrale contact houden met de garages en helpen met vertalen. Erg handig als je strandt in een land waar niemand Engels lijkt te spreken. Ook zit er in een pechhulp verzekering meestal een potje voor extra overnachtingskosten die je moet maken doordat je onderweg gestrand bent. 

Let op: De kosten van de autoreparatie zijn altijd voor jezelf, net als in Nederland. Een pechhulp verzekering vergoedt alleen de extra kosten van alle hulp, dus de sleepdienst, huurauto, transport naar Nederland en extra overnachtingskosten. 

Pechhulp buitenland vergelijken: Weet waar je op moet letten!

Om de pechhulp buitenland van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken kijk je in de polisvoorwaarden naar drie dingen: 

 1. In welke gevallen heb ik recht op hulp?
 2. Hoelang is de wachttijd voor vervangend vervoer?
 3. Hoe hoog zijn de maximale vergoedingen voor hulp?

1. In welke gevallen heb ik recht op hulp?

De eerste vraag is belangrijk omdat sommige pechhulp producten alleen pech verzekeren en geen hulp bieden bij schade.

Het onderscheid is dat schade van buitenaf komt (bijvoorbeeld door een ongeval, of aanrijding met een dier) en dat pech ontstaat door een (mechanisch) defect aan de auto. Met een reisverzekering ben je meestal voor beide verzekerd. 

2. Hoe lang is de wachttijd voor vervangend vervoer? 

Dit is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Stel, jij gaat 10 dagen op vakantie naar Slovenië. Je gaat vrijdagochtend rijden en strandt ergens aan het einde van de middag in Duitsland. Je wordt afgesleept naar de dichtstbijzijnde garage. De diagnose: V-snaar kapot. Als de garage ‘m bestelt, is de auto dinsdagochtend klaar. 

Wat nu? 

De meest voorkomende opties om vervangend vervoer te krijgen zijn wanneer je auto niet binnen

 • 24 uur gemaakt kan worden
 • 48 uur gemaakt kan worden
 • 2 werkdagen gemaakt kan worden

Bij de eerste en tweede optie gaat de alarmcentrale direct een vervangende auto voor je zoeken, want de diagnose is: Auto is niet binnen 24 of 48 uur te maken.

Maar zie je het probleem met de derde optie? Je strandt vrijdagmiddag, dus dat wordt al niet meer geteld als werkdag. Zaterdag en zondag tellen ook niet en als de auto dinsdagochtend klaar is, is dat binnen twee werkdagen. Je hebt nu geen dekking voor een huurauto. Je moet wachten op de reparatie of zelf een huurauto regelen en betalen. 

Kortom, als alle andere voorwaarden gelijk zijn, kies je het beste een pechhulp verzekering die geen onderscheid maakt tussen dagen en werkdagen.

3. Hoe hoog zijn de maximale vergoedingen voor hulp? 

Deze vraag bepaalt hoeveel mogelijkheden de alarmcentrale heeft om opties voor je te vinden. 

Het is voor hen ook makkelijker om een huurauto te vinden met een budget van €150 per dag, dan met een budget van €100 per dag. Kijk ook naar het maximum aantal dagen dat je een auto mag huren.

Uit het bovenstaande kun je drie vuistregels opmaken: 

 1. Neem een pechhulp product dat zowel pech als schade verzekert.
 2. Hoe korter de wachttijd voor vervangend vervoer, hoe beter. Verzekeringen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen werkdagen en niet-werkdagen, zijn minder gunstig. 
 3. Hogere vergoedingen zijn beter, omdat de alarmcentrale meer opties heeft en daardoor makkelijker een oplossing vindt. Pas op met lage vergoedingen, deze zijn niet altijd toereikend.

Pechhulp buitenland: Het beste via je reisverzekering 

Je kunt hulp bij autopech in het buitenland op verschillende manieren verzekeren, dit zijn de meest voorkomende: 

 1. Onderdeel van een doorlopende reisverzekering
 2. Losse pechhulp buitenland verzekering
 3. Extra module bij je autoverzekering 

De meest complete dekking heb je via een reisverzekering, deze vergoeden namelijk altijd hulp bij pech én ongeval.

Pechhulp producten zoals Pechhulp Europa van de ANWB bieden alleen dekking in geval van pech (mechanisch defect), en niet na een ongeval. Je bent dan na een ongeval aangewezen op jouw autoverzekering.

Autoverzekeringen bieden standaard hulp bij een ongeval in het buitenland, ongeacht hoe je auto verzekerd is (wa, wa-plus of all-risk). Vervangend vervoer is meestal alleen om thuis te komen, maar niet voor je hele vakantie. Een pechhulp dekking bij je autoverzekering kan uitkomst bieden, maar via je reisverzekering is het meest compleet.

Bovendien, losse pechhulp verzekeringen en autoverzekeringen bieden geen dekking voor bagage of medische kosten. Bij een reisverzekering kun je in een keer het hele pakket nemen.

Tip: Als je een leaseauto hebt, heeft de leasemaatschappij ook vaak vervangende autohuur geregeld. Check het bij je leasemaatschappij, want het is zonde om jezelf dubbel te verzekeren. 

De beste doorlopende reisverzekeringen met pechhulp

Hieronder de beste reisverzekeringen met pechhulp buitenland. Bij de premieberekening zijn we uitgegaan van een reisverzekering voor twee volwassenen inclusief bagage, pechhulp buitenland en medische kosten.

Allianz Global Assistance 

Allianz Global Assistance

Justin Bakker

Maandpremie €10,92
SOS Autohulp: €2.25
Wachttijd voor vervangend vervoer: 48 uur
Budget vervangend vervoer: €3000, maximaal 30 dagen
Extra reis- en verblijfkosten

Wat wij vinden van Allianz

De reisverzekering van Allianz is uitstekend. Dat mag ook wel, want de premie is in verhouding vrij hoog. De dekking voor pechhulp in het buitenland is zeer goed. De wachttijd voor vervangend vervoer is 48 uur en het budget bedraagt €3.000 euro. Een uitstekende optie als je maximaal 3 weken op vakantie gaat.

4.8

Pluspunten SOS Autohulp van Allianz Global Assistance:

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Korte wachttijd vervangend vervoer: 48 uur
 • Prima budget huurauto: €3.000 & maximaal voor 30 dagen
 • Hoge vergoeding voor extra reis- en verblijfkosten: €100 p.p.p.d. voor max 5 dagen

Minder sterke punten Allianz Global Assistance:

 • SOS autohulp is alleen af te sluiten als je pakket ‘uitgebreid’ of ‘compleet’ afsluit.
 • Bagage en medische kosten zijn in die pakketten standaard verzekerd, ook als je ze niet wilt.
 • Als je langer dan 3 weken op vakantie gaat, moet je het budget voor vervangend vervoer spreiden over meerdere dagen, waardoor de vergoeding per dag lager uitvalt.

FBTO Doorlopende Reisverzekering

FBTO Doorlopende Reisverzekering

Justin Bakker

Maandpremie: €8,24
Module vervoer: €4,24
Wachttijd voor vervangend vervoer: 2 werkdagen
Budget vervangend vervoer: €150 per dag, maximaal 30 dagen
Plus: 5 dagen doorhuren in Nederland na thuiskomst
Extra reis- en verblijfkosten: 75 p.p.p.d. maximaal 30 dagen

Wat wij vinden van FBTO

Zeker als je een wat grotere gezinsauto hebt is een budget van €150 per dag voor een vervangende auto heel fijn. Dat je auto nog 5 dagen mag doorhuren in Nederland is uniek en ideaal als je eigen auto nog niet gemaakt is. Je kunt aanvullende dekkingen bij FBTO aan- en uitzetten waardoor je buiten je vakanties slechts €2 per maand betaalt.

4.6

Pluspunten module vervoer bij FBTO:

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Budget huurauto: €150 per dag, maximaal 30 dagen
 • Je mag de huurauto na thuiskomst 5 dagen doorhuren. Ideaal als je eigen auto nog niet gemaakt is.
 • Je krijgt €75 p.p.p.d. extra verblijfkosten voor liefst 30 dagen, dat is ideaal als je camper uitvalt en je op zoek moet naar ander verblijf.
 • De aanvullende modules, waaronder vervoer, kun je aan- en uitzetten. Daarom is FBTO verreweg de voordeligste optie.

Minder sterke punten van FBTO module vervoer

 • De dekking voor vervangend vervoer gaat pas in als je auto niet binnen twee werkdagen gemaakt kan worden. Dat is jammer als je strandt in het weekend en de garage aangeeft dat de auto dinsdag gemaakt kan zijn. Je hebt dan geen dekking voor vervangend vervoer, wel voor extra verblijfkosten.

Meer lezen over deze reisverzekering? Check onze uitgebreide FBTO reisverzekering review!

Univé doorlopende reisverzekering

Univé doorlopende reisverzekering

Justin Bakker

Maandpremie: €5,41
Pechhulp buitenland: €1,85
Wachttijd voor vervangend vervoer: 2 dagen
Budget vervangend vervoer: €140 per dag, maximaal 30 dagen
Extra reis- en verblijfkosten: 80 p.p.p.d. maximaal 3 dagen

Wat wij vinden van Univé

De dekking van Univé is uitstekend. Met name de dekking voor een vervangende huurauto is sterk. De dekking maakt geen onderscheid tussen werkdagen en weekenddagen en heeft bovendien een ruime vergoeding van €140 per dag. De premie voor de totale reisverzekering is bovendien zeer aantrekkelijk. De kosten voor extra overnachting is wat minder. Zou je willen wachten op de reparatie van de auto, dan is het jammer dat je maximaal 3 dagen vergoed krijgt. 

4.5

Sterke punten Univé doorlopende reisverzekering

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Wachttijd voor vervangend vervoer bedraagt twee dagen
 • Ruim budget voor vervangend vervoer (€140 per dag, maximaal 30 dagen)
 • Aantrekkelijke premie en dekking voor overige onderdelen van de reisverzekering

Minder sterke punten van Univé vervoer

 • Dekking voor extra overnachtingskosten beperkt tot maximaal 3 dagen. Dat is voldoende als je een snelle reparatie van je auto afwacht. Het is minder interessant als je eigenlijk met een camper op pad was en je door het uitvallen daarvan veel extra overnachtingskosten moet maken.

Meer lezen over deze verzekering? Lees onze uitgebreide Univé doorlopende reisverzekering review!

Centraal Beheer Doorlopende reisverzekering

Centraal Beheer

Justin Bakker

Maandpremie: €9,83
Pechhulp buitenland: €5,99
Wachttijd voor vervangend vervoer: 2 werkdagen
Budget vervangend vervoer: €150 per dag, maximaal 30 dagen
Plus: 5 dagen doorhuren in Nederland
Extra reis- en verblijfkosten: 75p.p.p.d. maximaal 30 dagen na overleg met alarmcentrale.

Wat wij vinden van Centraal Beheer

De dekking van Centraal Beheer is uitstekend en qua autohulp hetzelfde als bij FBTO (beide verzekeringen vallen namelijk onder Achmea). Centraal Beheer heeft als extra dat je je bagage tot een hoger bedrag kunt verzekeren, maar daarvoor betaal je ook meer premie.

4.6

Pluspunten module vervoer bij Centraal Beheer:

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Budget huurauto: €150 per dag, maximaal 30 dagen
 • Je mag de huurauto na thuiskomst 5 dagen doorhuren. Ideaal als je eigen auto nog niet gemaakt is.
 • Je krijgt €75 p.p.p.d. extra verblijfkosten voor liefst 30 dagen, dat is ideaal als je camper uitvalt en je op zoek moet naar ander verblijf.
 • Mocht je veel dure bagage meenemen, dan kun je die bij Centraal Beheer verzekeren tot €15.000!

Minder sterke punten van Centraal Beheer Pechhulp Buitenland

 • De dekking voor vervangend vervoer gaat pas in als je auto niet binnen twee werkdagen gemaakt kan worden. Dat is jammer als je strandt in het weekend en de garage aangeeft dat de auto dinsdag gemaakt kan zijn. Je hebt dan geen dekking voor vervangend vervoer, wel voor extra verblijfkosten.

Meer lezen over deze reisverzekering? Check onze uitgebreide Centraal beheer reisverzekering review!

Inshared doorlopende reisverzekering

Inshared Doorlopende reisverzekering

Justin Bakker

Maandpremie: €10,58
Voertuighulp: €3,94
Wachttijd voor vervangend vervoer: 48 uur
Budget vervangend vervoer: Gelijkwaardig voertuig, maximaal 21 dagen
Extra reis- en verblijfkosten: 100 p.p.p.d. maximaal 5 dagen
Bagagedekking

Wat wij vinden van Inshared

Als het puur op pechhulp aankomt, heeft Inshared de beste dekking. Je krijgt gelijkwaardige auto, een maximumbudget wordt niet genoemd in de polisvoorwaarden. Bovendien gaat de dekking voor een huurauto in na 48 uur. Ook de vergoeding voor extra overnachtingen is top. Als reisverzekering in het algemeen is Inshared wat minder, omdat onder de bagage bijvoorbeeld mobiele telefoons niet verzekerd zijn en er €100 eigen risico geldt. Als je geen dure spullen meeneemt, is Inshared een prima optie! 

4.5

Pluspunten module voertuighulp Inshared:

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Huurauto als je eigen auto niet gemaakt kan worden binnen 48 uur.
 • Budget huurauto: Kostprijs van een vergelijkbare auto, maximaal 21 dagen.
 • Je krijgt €100 p.p.p.d. extra verblijfkosten voor 5 dagen, dat is ruim genoeg om een eventuele reparatie af te wachten.

Minder sterke punten van Inshared reisverzekering

 • Weinig zwakke punten wat betreft voertuigenhulp, maar de bagagedekking van de Inshared reisverzekering is niet zo goed. Mobiele telefoons zijn bijvoorbeeld niet verzekerd. Dat is jammer voor een reisverzekering.

ASR doorlopende reisverzekering

ASR Doorlopende reisverzekering

Justin Bakker

Maandpremie: €8,60
Hulp & huur vervoermiddel: €2,58
Wachttijd voor vervangend vervoer: 2 werkdagen
Budget vervangend vervoer: Maximaal €2500, tot einddatum reis
Extra reis- en verblijfkosten: 50 p.p.p.d. maximaal 10 dagen

Wat wij vinden van ASR hulp & huur vervoermiddel

De pechhulp buitenland van ASR is prima, maar niet top. Zolang je niet langer dan 3 weken op vakantie gaat en geen grote gezinswagen hebt, is een budget van €2500 voor een huurauto voldoende. De dekking voor extra reis- en verblijfkosten is wat beperkt als je in je eentje reist (zie maar eens last-minute een hotelkamer voor €50 per nacht te vinden in Europa), maar als je met meer personen bent moet je zeker iets kunnen vinden. Let wel op: Als je in het weekend wil gaan rijden, de dekking voor autohuur gaat in na twee werkdagen en niet na 48 uur. 

4

Pluspunten ASR Hulp & huur vervoermiddel

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Budget huurauto: Maximaal €2500, tot datum thuiskomst. Voldoende voor vakanties van 2-3 weken.

Minder sterke punten van ASR Hulp & huur vervoermiddel

 • De dekking voor vervangend vervoer gaat pas in als je auto niet binnen twee werkdagen gemaakt kan worden. Dat is jammer als je strandt in het weekend en de garage aangeeft dat de auto dinsdag gemaakt kan zijn. Je hebt dan geen dekking voor vervangend vervoer, wel voor extra verblijfkosten.
 • Extra verblijfkosten van €50 p.p.p.d. wellicht wat aan de lage kant als je last-minute een hotel moet regelen.

Nationale Nederlanden doorlopende reisverzekering

Nationale Nederlanden reisverzekering

Justin Bakker

Maandpremie: €7,75
Pechhulp buitenland: €2,99
Wachttijd voor vervangend vervoer: 2 werkdagen
Budget vervangend vervoer: €100 per dag, tot einddatum reis maar maximaal 90 dagen.
Extra reis- en verblijfkosten: Noodzakelijke verblijfkosten terwijl je op je reparatie wacht

Wat wij vinden van Nationale Nederlanden

De dekking is oké, het budget van €100 per dag voor een leenauto is niet denderend hoog, maar ook niet te laag. Het voordeel is wel dat je de auto maximaal 90 dagen mag huren, ideaal als je een langere reis maakt. De dekking voor extra verblijfkosten terwijl je auto is uitgevallen, is alleen gespecificeerd als ‘noodzakelijk’. Stem daarom met de alarmcentrale af of een gekozen hotel binnen het budget valt.

4

Pluspunten Pechhulp buitenland bij Nationale Nederlanden:

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Je mag de auto huren tot je eindreisdatum met een maximum van 90(!) dagen, ideaal voor als je langer op reis gaat.
 • Noodzakelijke overnachtingen in afwachting van reparatie worden volledig vergoed, stem wel af met de alarmcentrale.

Minder sterke punten van Pechhulp buitenland Nationale Nederlanden

 • De dekking voor vervangend vervoer gaat pas in als je auto niet binnen twee werkdagen gemaakt kan worden.
 • Budget van €100 per dag voor vervangend vervoer is beperkt, zeker als je in het hoogseizoen met een gezinswagen op pad gaat.

ANWB Doorlopende Reisverzekering

ANWB Doorlopende reisverzekering

Justin Bakker

Maandpremie: €10,79
ANWB autohulp & vervangend vervoer: €5,88
Wachttijd voor vervangend vervoer: 1 werkdag
Budget vervangend vervoer: €75 per dag, maximaal €2.000 per reis
Extra reis- en verblijfkosten: €125 per dag, maximaal 30 dagen

Wat wij vinden van ANWB Autohulp & vervangend vervoer (via de reisverzekering)

De dekking voor vervangend vervoer gaat erg snel in bij de ANWB, namelijk al na 1 werkdag. Echter, is het budget van €75 per dag beperkt en daardoor kan het – zeker in de zomervakantie – erg moeilijk zijn om een gelijkwaardig voertuig te vinden. De kans bestaat dat je flink moet bijbetalen, of ervoor moet kiezen om alsnog te wachten op de reparatie. Dat valt ons erg tegen, zeker voor een partij met een reputatie op het gebied van mobiliteit die bovendien een vrij hoge premie vraagt voor de verzekering.

3.3

Pluspunten ANWB Autohulp en Vervangend Vervoer:

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Als je eigen auto niet binnen één werkdag gemaakt kan worden, heb je dekking voor vervangend vervoer

Minder sterke punten van ANWB Autohulp en Vervangend Vervoer

 • Het budget voor vervangend vervoer is met €75 per dag erg laag en is in het hoogseizoen waarschijnlijk niet voldoende als je met een gezinswagen reist en/of een auto nodig hebt met trekhaak.

Hema doorlopende reisverzekering

HEMA Doorlopende reisverzekering

Justin Bakker

Maandpremie: €7,57
Hulp vervoermiddel: €2,23
Let op: Je auto mag maximaal 7 jaar oud zijn!
Sleepkosten: Maximaal €125
Wachttijd voor vervangend vervoer: 2 werkdagen
Budget vervangend vervoer: €2500, maximaal tot einddatum van je reis
Extra reis- en verblijfkosten: 50 p.p.p.d. maximaal 10 dagen

Wat wij vinden van Hema

Hema heeft een voordelige doorlopende reisverzekering, maar dat zie je ook terug in de beperkte dekking. Sleepkosten van maximaal €125 is aan de lage kant, zeker als je met een aanhangwagen reist. Verder is de verzekering alleen geldig voor auto’s niet ouder dan 8 jaar.

3

Pluspunten Hema Hulp vervoermiddel:

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Budget voor vervangend vervoer van €2500 is prima voor vakanties van 2-3 weken.

Minder sterke punten van Hema Hulp Vervoermiddel:

 • Je auto mag niet ouder zijn dan 7 jaar.
 • Sleepkosten van maximaal €125 is niet handig als je bijvoorbeeld ook een aanhanger hebt.
 • De dekking voor vervangend vervoer gaat pas in als je auto niet binnen twee werkdagen gemaakt kan worden.
 • Extra verblijfkosten van €50 p.p.p.d. wellicht wat aan de lage kant als je last-minute een hotel moet regelen.

AEGON Doorlopende reisverzekering

AEGON Doorlopende reisverzekering

Justin Bakker

Maandpremie Basis: €5,81
Maandpremie Allrisk: €9,72
Wachttijd voor vervangend vervoer: 48 uur
Budget vervangend vervoer: €500 bij basisdekking, €1500 bij Allrisk dekking
Transport van auto naar Nederland: €500 bij budgetdekking, €1500 bij Allrisk dekking

Wat wij vinden van Aegon

De module autohulp is erg beperkt bij Aegon. Het budget voor een vervangende huurauto is nauwelijks toereikend als je meer dan twee weken op vakantie gaat, zeker met de basisdekking. Daarnaast is het maximum voor transport van je eigen auto naar Nederland niet zo fraai. Transport kan namelijk al snel meer dan €1500 kosten als je auto terug gehaald moet worden uit Zuid-Europa of Marokko. Let op, de score voor deze verzekering is puur op basis van de Autohulpdekking.

2.7

Sterke punten van Aegon

 • Hulp bij pech én ongeval
 • Vervangend vervoer indien je eigen auto niet binnen 48 uur gemaakt kan worden

Minder sterke punten AEGON:

 • Een maximum vergoeding voor transport naar Nederland, de meeste reisverzekeringen vergoeden de kostprijs. Bij Aegon loop je de kans dat je bij moet betalen om je eigen auto terug te krijgen in Nederland.
 • Het budget voor vervangend vervoer is erg beperkt, al helemaal in vergelijking met andere reisverzekeringen.

Autopech in het buitenland: Wat je kunt verwachten

Je hoopt natuurlijk niet dat je strandt met je auto, maar wat kan je verwachten als het toch wel gebeurt? Lees hieronder stap voor stap wat je mag verwachten van de alarmcentrale. Je begrijpt daardoor ook beter waarom sommige reisverzekeringen beter zijn dan anderen als het gaat om pechhulp buitenland.

Stap 1: Zorg dat je veilig staat 

Zorg altijd dat je veilig staat voordat je de alarmcentrale belt. Bel buiten je auto en zorg dat ook je reisgenoten buiten de auto, in de berm en het liefst achter de vangrail staan. Helaas komt het net als in Nederland voor dat stilstaande auto’s worden aangereden. 

Stap 2: Bel de alarmcentrale

De alarmcentrale zal een nieuwe aanmelding aanmaken en jouw verzekering controleren. Als dat allemaal in orde is, wordt er direct een sleepdienst ingeschakeld. Uiteraard mag je ook zelf naar de dichtstbijzijnde garage rijden als dat nog verantwoord is. 

Stap 3: De garage stelt een diagnose

Dit is een belangrijke stap omdat verdere hulp afhangt van die diagnose. Het belangrijkste onderdeel: hoe lang gaat het duren voordat je auto weer gemaakt is? 

Weet ook: De kosten voor de reparatie van je auto vallen NOOIT onder een reisverzekering, tenzij het gaat om een noodreparatie langs de kant van de weg (bijvoorbeeld een reserveband erop zetten).

Stap 4: Vervangend vervoer of extra overnachtingen in afwachting van de reparatie? 

In de polisvoorwaarden van de reisverzekering staat na hoeveel tijd je recht krijgt op een huurauto. Het verschilt per verzekeraar maar het is meestal 2 dagen of 2 werkdagen. 

Je hoeft niet te wachten tot die periode verstreken is. Zodra de garage bevestigt dat de auto niet op tijd klaar is, gaat de alarmcentrale op zoek naar een geschikte vervangende auto. 

Let op: Je hebt een creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland, ook als dat via de alarmcentrale is geregeld. 

Is je eigen auto wel binnen die termijn van 2 (werk)dagen te repareren? Dan is er geen dekking voor vervangend vervoer en is het logisch om de reparatie af te wachten. Als je daardoor extra hotelkosten maakt, worden die vergoed tot het bedrag dat in de polisvoorwaarden staat. Meestal schiet je het zelf voor en dien je later een claim in.

Als je wacht tot je eigen auto gerepareerd is, zijn de vervolgstappen niet meer relevant. 

Stap 5: Haal je huurauto op

Zodra je het eens bent met de alarmcentrale over de voorgestelde huurauto, zijn er twee manieren om die auto te krijgen: 

 1. Hij wordt naar je toe gebracht. 
 2. Je gaat ‘m zelf ophalen (met de taxi).

Welke optie beschikbaar is hangt af van hoe druk de alarmcentrale en de verhuurmaatschappijen zijn. En natuurlijk moet er ook budget voor zijn. 

Stap 6: Bepaal wat er gaat gebeuren met je eigen auto 

Nu je de vakantie kunt voortzetten, moet je nog nadenken over wat te doen met je eigen auto. Er zijn eigenlijk drie opties: 

 1. Je laat je auto ter plekke repareren en haalt ‘m op zodra die klaar is.
  Dit kan een goede optie zijn als je al op je eindbestemming aangekomen bent en vertrouwen hebt in de lokale garage. 
 2. Je laat je auto transporteren naar Nederland en maakt de vakantie af met de huurauto.
  Dit is een fijne optie als je op de heen- of terugweg strandt en/of als je meer vertrouwen hebt in je eigen garage. Het voordeel is dat je auto gemaakt wordt bij je eigen garage. De dekking voor transport naar Nederland gaat vaak in als de auto niet binnen 2 of 4 werkdagen te repareren is en de restwaarde van de auto niet lager is dan de kosten van het transport.
 3. Je laat je auto slopen in het buitenland
  Zijn de kosten van de reparatie of de kosten van transport hoger dan de waarde van de auto? Dan kun je er ook voor kiezen om de auto in het buitenland te laten slopen. De alarmcentrale zal je helpen met het papierwerk.

Klaar om een goede reisverzekering af te sluiten voor je autovakantie? Hier zijn nogmaals de drie beste opties:

Voor vakanties tot 3 weken

Allianz Global Assistance

De meest complete dekking en snelste hulp bij vakanties tot 21 dagen.

Meest voordelige keuze met volledige dekking

FBTO reisverzekering

Prima dekking en super voordelig, zeker als je pechhulp alleen aanzet tijdens je vakantie.

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Univé Reisverzekering

Een verrassend uitgebreide dekking gezien de prijs van de verzekering.

Veel gestelde vragen over pechhulp buitenland

Hieronder vind je veel gestelde vragen en belangrijke aanvullende info over pechhulp buitenland. De antwoorden op deze vragen zijn voor veel reisverzekeringen hetzelfde, maar check altijd de polisvoorwaarden van jouw verzekering voor specifieke antwoorden. 

Welke landen vallen onder de dekking van Pechhulp in het buitenland (via een reisverzekering)?

Bij reisverzekeringen geldt over het algemeen dat Pechhulp geldig is in alle landen die op de Groene Kaart staan, tenzij anders aangegeven in de polisvoorwaarden. Landen die op de groene kaart staan zijn:

Albanië
Andorra
België
Bosnië-Herzegovina
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
IJsland

Iran
Israël
Italië
Kroatië
Letland
Litouwen
Luxemburg
Marokko
Malta
Moldavië
Montenegro
Nederland
Noord-Ierland
Noorwegen
Oekraïne

Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Servië
Slovenië
Slowakije
Spanje
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Verenigd Koninkrijk
Wit-Rusland
Zweden
Zwitserland

Wat zijn de kosten van pechhulp buitenland en wat is inbegrepen?

De kosten van pechhulp buitenland verschillen per reisverzekering. Reken op een bedrag tussen €1,85 en €5,40 per maand. Via een reisverzekering ben je verzekerd voor hulp bij autopech en -ongeval. De belangrijkste dekkingen zijn: Sleepdienst, huurauto, extra reis- en verblijfkosten en transport naar Nederland. 

Hoe snel kan ik hulp verwachten bij pech in het buitenland?

In het absolute hoogseizoen duurt het ongeveer 1 uur voordat een sleepdienst ter plaatse is. Dit kan hoger uitvallen vanwege files of omdat de sleepdiensten het druk hebben. In het hoogseizoen kan het ook even duren voordat je iemand te spreken krijgt op de alarmcentrale omdat de lijnen overbezet zijn.

Valt een lekke band onder pech of ongeval?

Een lekke band valt onder pech als er geen duidelijke aanleiding is voor de lekke band en je maar één lekke band hebt. Als de oorzaak van buitenaf komt, bijvoorbeeld een spijker in de band, dan valt het voor de verzekeraar onder schade. Afhankelijk van je verzekering kan het zijn dat je in één van beide gevallen geen hulp krijgt. 

Wat voor soort huurauto krijg ik van de alarmcentrale?

De alarmcentrale streeft ernaar om een gelijkwaardig voertuig te regelen. Daarbij zijn ze gebonden aan het (dag)budget dat in de polisvoorwaarden staat

Worden de belkosten voor het contact met alarmcentrale vergoed? 

Ja, je kunt een gespecificeerde rekening opvragen bij je telefoonprovider en deze vervolgens indienen bij je verzekeraar. 

Ik heb pech in het buitenland, maar geen pechhulp verzekering. Wat nu? 

Je kunt gebruik maken van Roadguard van Centraal Beheer. Zij bieden in binnen- en buitenland pechhulp on demand aan. Je krijgt hulp van Eurocross, de alarmcentrale die o.a. voor FBTO, Centraal Beheer en Interpolis werkt. 

Betaal met liefde 💖💖

Op Backpackcentrale willen we alles gratis houden én zonder advertenties. Maar het onderhouden van de website kost natuurlijk wel gewoon geld. Als je de informatie op Backpackcentrale kunt waarderen kun je – zonder extra kosten voor jou – één van de reisverzekeringen afsluiten via de links op Backpackcentrale. Dit kost jou niks extra’s en wij krijgen een kleine commissie zodat we reizigers zoals jou kunnen blijven helpen. Uiteraard niet verplicht, maar wel tof als je het doet!

Disclaimer: Alle informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan ontleend worden.