• Menu
 • Menu

Centraal Beheer Reisverzekering afsluiten? Lees deze review + tips

Centraal beheer reisverzekering

De Centraal beheer reisverzekering ken je natuurlijk van de leuke reclames van ‘even Apeldoorn bellen’. Maar Centraal Beheer maakt niet alleen maar leuke reclames, ze bieden ook een prima doorlopende reisverzekering tegen een scherpe premie.

In dit geval biedt de doorlopende reisverzekering van Centraal beheer talloze mogelijkheden voor korte reizen, maar ook voor backpackers die maximaal 365 dagen naar het buitenland reizen. Uiteraard heeft de Centraal Beheer reisverzekering ook nadelen, die we in dit artikel gaan bespreken.

Ben je benieuwd naar of de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering past bij jouw reisplannen? Lees dan de onderstaande review met sterke én minder sterke punten.

Direct de premie van de Centraal Beheer reisverzekering berekenen? 

Over de Centraal Beheer reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer mag je standaard 365 dagen per reis in het buitenland verblijven voor vakantie en reizen.

Ben je van plan om naast reizen ook vakantiewerk of vrijwilligerswerk te gaan doen? Of zoek je een verzekering voor stage lopen? Dan moet je de module zakenreis afsluiten.

Steeds meer mensen willen vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Als je de module zakenreis afsluit, ben je ook verzekerd tijdens jouw vrijwilligerswerk.

De Centraal Beheer reisverzekering verzekert jou voor:

 • Spoedeisende medische zorg: Voor het geval dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt en jouw zorgverzekering onvoldoende dekking biedt.
 • Bagage: Voor het geval dat je spullen gestolen, beschadigd of kwijt raken.
 • SOS-kosten: Voor het geval je terug naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van jezelf of een naast familielid.
 • Ongevallen: Voor het geval je bij een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden.
 • Vervangend vervoer en voertuigenhulp: Als je met je eigen auto vanuit Nederland vertrekt. Niet voor auto’s die je in het buitenland huurt of koopt.
 • Winter- en Onderwatersport: Let hier op: Als je van plan bent om te gaan duiken dan moet je deze module afsluiten!
 • Annuleringsverzekering: Voor het geval je een geboekte reis moet annuleren of afbreken door bijvoorbeeld ziekte, ongeval of familieomstandigheden.

24/7 hulp van de alarmcentrale

Je kunt met de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer 24 uur per dag en 7 dagen per week rekenen op de deskundige hulp van de Centraal Beheer alarmcentrale:

 • Je naar het ziekenhuis moet.alarmcentrale, Ohra reisverzekering
 • Jij een ziekenhuisrekening moet betalen, zij kunnen vaak in één keer de rekening betalen zodat jij niet hoeft voor te schieten.
 • Jij naar huis moet vanwege ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.
 • Helpen met het regelen van een sleepwagen en vervangende auto als je pech hebt met je eigen auto. 

Welke voordelen biedt de Centraal Beheer reisverzekering nog meer?

 • Bagage standaard verzekerd
 • Je kiest zelf het eigen risico
 • Lange reizen tot 365 dagen verzekerd
 • Ook vakantiewerk verzekerd (mits je de Nederlandse zorgverzekering aan mag houden)

Hoe kies je de juiste dekking bij de Centraal beheer reisverzekering?

De Centraal Beheer reisverzekering is redelijk compleet pakket, dat je zelf naar wens nog verder kunt uitbreiden. SOS hulpverlening, bagage en ongevallen zijn standaard verzekerd. Hieronder vind je de dekkingen die je nog zou kunnen toevoegen.

Medische kosten; aanvullend of helemaal niet verzekeren?

De medische kosten kunnen in het buitenland flink oplopen en de Nederlandse zorgverzekering vergoedt in het buitenland lang niet alle kosten. Door medische kosten mee te verzekeren voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor torenhoge rekeningen. Wat te doen?

 • Medische kosten niet verzekeren als je in Nederland een zorgverzekering hebt die ook in het buitenland tot kostprijs verzekerd. Wees je bewust dat dit wat anders is dan 100% van het Nederlandse tarief.
 • Medische kosten aanvullend verzekeren als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland slechts 100% of 200% van het Nederlandse tarief vergoedt. Op die manier ben je via de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering gedekt tot kostprijs, oftewel het tarief dat in het buitenland gerekend wordt en betaal je zelf niets extra’s.

Zakenreis

Ben je van plan om tijdens je reis een stage, vakantiewerk of vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan is het van belang dat je deze dekking afsluit. Dit geldt ook als je wilt gaan WWOOFFEN of aan de slag wilt via Workaway. Let erop dat wanneer je betaald vakantiewerk gaat doen je jouw zorgverzekering vaak moet opzeggen. In dat geval biedt de reisverzekering van centraal beheer geen dekking en is een andere verzekering meer geschikt. 

Vervangend Vervoer en Voertuigenhulp

Het moet hierbij gaan om een (huur)auto waarmee je vanuit Nederland de reis aanvangt. De dekking is een uitstekende aanvulling als je met de auto op vakantie gaat. Het heeft echter weinig zin om deze dekking af te sluiten als je in het buitenland een auto huurt of koopt.

Meer lezen over pechhulp in het buitenland? Lees dan ons uitgebreide artikel over de beste reisverzekeringen voor een zorgeloze autovakantie!

Winter- en onderwatersport

Ben je van plan om te gaan duiken tijdens je reis? Sluit dan deze dekking af. Let er op dat de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering geen dekking biedt voor andere risicovolle sporten zoals: vechtsport, ijshockey, bobsleeën, rodelen, heliskiën, speedskiën, parachutespringen, parasailen, wildwatervaren of raften.

Annulering

Als je een reis boekt dan ben je vaak verplicht om de reissom te betalen, ook als je de reis voortijdig moet afbreken of zelfs helemaal moet annuleren. Vliegtuigmaatschappijen en reisbureau’s geven namelijk vaak geen geld terug.

Een annuleringsverzekering vergoedt het gedeelte van de kosten dat je niet terug krijgt. Ook als je de reis voortijdig moet afbreken, krijg je een vergoeding voor de reisdagen die je niet gebruikt hebt. Let erop dat een annuleringsverzekering alleen een vergoeding biedt voor dingen die je voor vertrek uit Nederland boekt. Als je dus alles ter plekke regelt, dan is deze dekking overbodig!

Lees ook: Een annuleringsverzekering voor backpacken, is dat handig? 

Belangrijk om te weten over de Centraal Beheer Reisverzekering

Voordat je de verzekering afsluit, zijn er een aantal punten die mogelijk van belang zijn voor jouw situatie.

Geen dekking voor risicovolle sporten

Ben je van plan om tijdens je reis bijvoorbeeld te gaan bungeejumpen, skydiven of raften? Dan ben je met de reisverzekering van Centraal Beheer niet verzekerd tijdens die activiteiten. Ook alle gevolgschade (bijvoorbeeld als je naar huis gevlogen moet worden na een ongeval) zijn dan niet verzekerd. Ben je van plan om veel avontuurlijke sporten te gaan doen? Kijk dan in het overzicht van reisverzekeringen die dat dekken.

Is de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering geschikt voor jou?

Met de bovenstaande informatie moet je al een goed beeld hebben gekregen van de inhoud van de Centraal beheer reisverzekering en of deze geschikt is voor jouw reisplannen. Om het nog even kort samen te vatten is deze doorlopende reisverzekering een goede keuze voor:

Gewone vakanties en lange reizen tot 365 dagen

Centraal Beheer is gewoonweg een prima verzekering voor ‘gewone vakanties’ en reizen tot maximaal 365 dagen, waarbij je geen avontuurlijke sporten gaat doen.

Je gaat stage lopen of studeren in het buitenland

Van plan om stage te lopen in het buitenland? Met de verzekering van Centraal Beheer ben je goed verzekerd. Let wel dat je de zakenreis module moet afsluiten.

Moet je vanwege een betaalde stage jouw Nederlandse zorgverzekering stopzetten? Dan is de verzekering van Centraal Beheer niet geschikt en zal je een speciale reisverzekering moeten afsluiten.

Je gaat een vrijwilligersproject doen in het buitenland.

Vrijwilligerswerk in het buitenland wordt steeds populairder onder Nederlanders. Vrijwilligerswerkzaamheden zijn verzekerd met de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer zolang je de module zakenreis hebt afgesloten.

Vakantiewerk, maar alleen als je jouw Nederlandse zorgverzekering aan mag houden

Het komt niet vaak voor dat jouw Nederlandse zorgverzekering geldig blijft op het moment dat je betaald werk doet in het buitenland. Maar indien je hem toch aan moet houden gedurende de hele reis, dan ben je via Centraal Beheer ook verzekerd tijdens vakantiewerk (dus tijdelijk).

Wanneer is de Centraal beheer verzekering minder geschikt?

In sommige gevallen is de reisverzekering van Centraal Beheer minder of zelfs helemaal niet geschikt. In de onderstaande gevallen kun je beter voor een andere verzekering kiezen:

Je gaat vast werken in het buitenland

Doorlopende reisverzekeringen zijn over het algemeen niet geschikt als je vast gaat werken in het buitenland, die van Centraal Beheer dus ook niet. Er zijn echter wel andere reisverzekeringen. Ga je op een working holiday? Dan is het raadzaam om deze uitgebreide gids te lezen.

Je reist langer dan 365 dagen

De verzekering biedt dekking voor reizen tot maximaal 365 dagen, niet langer. Ga je langer dan één jaar? Bekijk dan de speciale reisverzekeringen voor backpackers.

Je bent van plan om veel avontuurlijke sporten te doen

De reisverzekering van Centraal Beheer biedt geen dekking voor avontuurlijke sporten. Als je dus een echte adrenalinejunk bent en wilt gaan skydiven, bungeejumpen, raften of andere halsbrekende toeren wilt uithalen, dan is een andere reisverzekering meer geschikt.

Premie berekenen & afsluiten?

De Centraal Beheer reisverzekering kun je eenvoudig online afsluiten. Je kunt eerst een premieberekening maken om te kijken of je hiermee akkoord bent.

Betaal met liefde 💖💖

Op Backpackcentrale willen we alles gratis houden én zonder advertenties. Maar het onderhouden van de website kost natuurlijk wel gewoon geld. Als je de informatie op Backpackcentrale kunt waarderen kun je – zonder extra kosten voor jou – één van de reisverzekeringen afsluiten via de links op Backpackcentrale. Dit kost jou niks extra’s en wij krijgen een kleine commissie zodat we reizigers zoals jou kunnen blijven helpen. Uiteraard niet verplicht, maar wel tof als je het doet!