• Menu
  • Menu

Bestemmingen kiezen voor jouw wereldreis

Je hebt je keuze gemaakt om te gaan backpacken… Cool. Wat nu?

Met 195 landen in de wereld is er een overvloed aan keuze en overal is iets moois te beleven. Met zoveel moois te zien zal je een keuze moeten maken en daarom is het zo belangrijk dat je weet waarom je de aankomende reis zo graag wilt maken. Het is namelijk veel makkelijker om te bepalen waar je heen wilt zodra je weet waarom je wilt gaan reizen.

Dat is slechts het begin…

Heb je al een lijstje met landen die je wilt zien? Mooi, maar nu moet je nog gaan nadenken over de route, de beste reistijd, de visumvereisten en ga zo maar even door.

Gelukkig is de voorbereiding en het leggen van die puzzelstukjes ook heel leuk omdat je in gedachte jouw reis al kunt beleven door het lezen van allerlei inspirerende reisblogs.

Hieronder vind je nog meer blogposts die je helpen bij het kiezen van jouw route en inspireren bij het kiezen van jouw bestemmingen.

De leukste bestemmingen op Backpackcentrale

Op Backpackcentrale staan veel landen uitgebreid beschreven. Van ultieme routes voor complete landen tot fijne mini-gidsen voor aparte bestemmingen. Kijk hieronder welke bestemmingen er allemaal op Backpackcentrale staan.

Australië

Azië

Europa

Midden Amerika

Zuid Amerika

Of bekijk hier al onze bestemmingen

Nog meer handige tips voor het plannen van jouw reis

Tien tips voor het plannen van jouw droomreis

Het plannen van een verre en lange reis kan best lastig zijn. In dit uitgebreide artikel lees je alle do’s en don’t van reisplanning.

Een survivalgids voor backpackers die niet teveel willen plannen

Plan je liever zo min mogelijk? Dat kan natuurlijk ook. Je laat dan veel ruimte  voor spontane acties en dat is ook mooi. Lees dit als je eigenlijk niet van plannen houdt.

8 redenen waarom langzaam reizen leuker is

Je kunt natuurlijk kiezen om in korte tijd heel veel te zien. Maar de ironie daarvan is dat je juist veel meer mist. In dit artikel ontdek je 8 redenen waarom het slim is om soms wat langzamer te reizen.

Wat backpackers kunnen leren van vakantiegangers

Vakantiegangers plannen over het algemeen meer dan backpackers en halen op die manier vaak veel uit relatief korte reizen. Ook als je lang op reis gaat kun je daar veel van leren.

Meer regelen voor jouw reis? Ga terug naar het overzicht van de ultieme reisplanner.