• Menu
 • Menu

Allianz Doorlopende Reisverzekering review

allianz doorlopende reisverzekeringDe doorlopende reisverzekering van Allianz is een prima reisverzekering met alles wat een reisverzekering nodig heeft, maar dat mag je ook verwachten van zo’n grote verzekeraar. Van alle doorlopende reisverzekeringen heeft Allianz één van de meest uitgebreide dekkingen voor avontuurlijke sporten en ook de bagagedekking is uitstekend.

In deze review lees je wat de sterke en minder sterke punten zijn van deze verzekering en kun je na het lezen ervan bepalen of deze reisverzekering geschikt is voor jouw reis.

Over de Allianz Doorlopende Reisverzekering 

Met de doorlopende reisverzekering van Allianz mag je standaard 60 dagen per reis in het buitenland verblijven. Dit is echter uit te breiden tot 180 dagen als je hier behoefte aan hebt. De verzekering biedt dekking tijdens:

 • Recreatieve reizen
 • Licht vrijwilligerswerk
 • Een cursus in het buitenland
 • Avontuurlijke sporten

De doorlopende reisverzekering van Allianz verzekert jou voor:

 • Spoedeisende medische zorg
  Voor het geval dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt en jouw zorgverzekering onvoldoende dekking biedt.
 • Bagage
  Voor het geval dat je spullen gestolen, beschadigd of kwijt raken. Je hebt de keuze uit verschillende dekkingen dus je bepaalt zelf hoeveel bagage je je wiltverzekeren.
 • SOS-kosten
  Voor het geval je terug naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van jezelf of een naast familielid.
 • Ongevallen
  Voor het geval je bij een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden.
 • Rechtsbijstand
  Voor het geval je in de problemen zit en wel wat hulp kunt gebruiken bij de juridische procedure.
 • Automobilistenhulp
  Als je met je eigen auto vanuit Nederland vertrekt. Niet voor auto’s die je in het buitenland huurt of koopt.
 • Wintersport en bijzondere sporten
  Voor het geval je graag wilt sporten tijdens je reis. Ook voor de adrenalinejunks is de dekking zeer uitgebreid.
 • Annuleringsverzekering
  Voor het geval je een geboekte reis moet annuleren of afbreken door bijvoorbeeld ziekte, ongeval of familieomstandigheden.

Klik hier om eenvoudig je premie te berekenen

24/7 hulp van de alarmcentrale

Je kunt met de doorlopende reisverzekering van Allianz 24 uur per dag en 7 dagen per week rekenen op de deskundige hulp van de Allianz Alarmcentrale.  Ze kunnen je met veel zaken helpen, zoals:

 • alarmcentraleHet vinden van een ziekenhuis.
 • Het betalen van rekeningen in het ziekenhuis, met name als de kosten erg hoog oplopen.
 • Het regelen van vervoer naar Nederland in het geval van ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.

Welke voordelen biedt de doorlopende reisverzekering van Allianz nog meer?

 • Je kiest zelf welke onderdelen je wilt verzekeren, zodat je precies de dekking kiest die je nodig hebt.
 • Je kunt kiezen uit budget, comfort of premium om de bagagedekking en het eigen risico aan te passen naar jouw wensen.
 • Extra mogelijkheden voor het verzekeren van sportuitrusting of contant geld. 

Hoe kies je de juiste dekking?

De Allianz doorlopende reisverzekering is een flexibele verzekering, waarbij je zelf kunt kiezen weke onderdelen je wilt verzekeren. Daarnaast kun je ook nog het dekkingsniveau aanpassen naar jouw wensen en behoeften. Laten we per dekkingsonderdeel kijken of dit belangrijk is en wat je er aan hebt.

Medische kosten; aanvullend of helemaal niet verzekeren?

De medische kosten kunnen in het buitenland flink oplopen en de Nederlandse zorgverzekering vergoedt in het buitenland lang niet alle kosten. Door medische kosten mee te verzekeren voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor torenhoge rekeningen. Wat te doen?

 • Medische kosten niet verzekeren als je in Nederland een zorgverzekering hebt die ook in het buitenland tot kostprijs verzekerd. Wees je bewust dat dit wat anders is dan 100% van het Nederlandse tarief.
 • Medische kosten aanvullend verzekeren als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland slechts 100% of 200% van het Nederlandse tarief vergoedt. Op die manier ben je via Allianz verzekerd tot kostprijs, oftewel het tarief dat in het buitenland gerekend wordt.

Bagagedekking: Budget, Comfort of Premium

Jij weet zelf het beste hoeveel bagage je meeneemt en of je dit wilt verzekeren. Let er wel op dat een verzekeraar de waarde van jouw spullen op een andere manier berekent dan jijzelf. Vaak is het minder waard dan je denkt en dus is het niet nodig om een uitgebreide dekking te nemen. Lees meer over hoe de waarde van jouw bagage wordt bepaald.

Ongevallen

Een ongevallendekking biedt een eenmalige uitkering op het moment dat je als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Je hebt een ongevallendekking niet nodig om medische zorg te ontvangen na een ongeval, dit is al via de medische dekking verzekerd. De ongevallendekking keert alleen een eenmalig bedrag uit op het moment dat na de medische behandeling blijkt dat je blijvend invalide raakt. Ongevallendekking is dus niet noodzakelijk, maar wordt door veel mensen alsnog afgesloten.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstanddekking helpt je op het moment dat je in een juridische procedure terecht komt. Uiteraard moet het voorval samenhangen met je reis. Je krijgt dan vanuit Nederland hulp. In de praktijk komt dit er op neer dat een Nederlandse advocaat  je helpt met het schrijven van de brieven en de juridische correspondentie. Slechts in uitzonderlijke gevallen krijg je een lokale advocaat toegewezen.

In onze ogen is deze dekking niet noodzakelijk, maar het kan een prettig gevoel geven. Check ook altijd even of jouw ‘gewone’ rechtsbijstandverzekering dekking biedt in het buitenland.

Automobilistenhulp

Het moet hierbij gaan om een (huur)auto waarmee je vanuit Nederland de reis aanvangt. De dekking is een uitstekende aanvulling als je met de auto op vakantie gaat. Het heeft echter weinig zin om deze dekking af te sluiten als je in het buitenland een auto huurt of koopt.

Wintersport en bijzondere sporten

Als je van plan bent om op wintersport te gaan of één van de onderstaande bijzondere sporten te gaan doen:  jagen, bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungeejumping, parachutespringen, paragliding, hanggliding, ultralight vliegen en zweefvliegen.

Annulering en samengestelde reis

Als je een reis boekt dan ben je vaak verplicht om de reissom te betalen, ook als je de reis voortijdig moet afbreken of zelfs helemaal moet annuleren. Vliegtuigmaatschappijen en reisbureau’s geven namelijk vaak geen geld terug.

Een annuleringsverzekering vergoedt het gedeelte van de kosten dat je niet terug krijgt. Ook als je de reis voortijdig moet afbreken, krijg je een vergoeding voor de reisdagen die je niet gebruikt hebt.

Klik hier om eenvoudig je premie te berekenen

Belangrijk om te weten over de doorlopende reisverzekering

Voordat je de doorlopende reisverzekering van Allianz afsluit, zijn er een aantal punten die mogelijk van belang zijn voor jouw situatie.

Vrijwilligerswerkzaamheden

De doorlopende reisverzekering van Allianz biedt alleen dekking voor lichte vrijwilligerswerkzaamheden.Dit betreft werkzaamheden die geen extra risico’s met zich meebrengen dan wanneer je voor vakantie in het buitenland zou verblijven. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Kantoor- of ander commercieel werk
 • Horecawerk, met uitzondering van werken als kok.
 • Musicus
 • Docent
 • etc.

Als je vrijwilligerswerk gaat doen en je gaat werkzaamheden doen die meer risico hebben dan de bovengenoemde kijk dan bij de sectie voor speciale reisverzekeringen.

Heb je een hoog vrijwillig eigen risico bij de zorgverzekering gekozen?

Als je ziek wordt in het buitenland dan is je zorgverzekering de eerste die betaalt. Vallen de kosten in het buitenland hoger uit dan wat jouw zorgverzekering vergoedt? Dan betaalt Allianz de rest.

Vergoedt jouw zorgverzekeraar echter niet omdat de kosten onder het eigen risico vallen, dan kan het zijn dat Allianz niet alles betaalt. Allianz vergoedt namelijk alleen de kosten die vallen onder het verplichte eigen risico. Heb je bij de zorgverzekering gekozen voor een aanvullend vrijwillig eigen risico? Dan vergoedt Allianz dit niet.

Wil je een verzekering die het volledige eigen risico van de zorgverzekering vergoedt? Dan zijn er genoeg doorlopende reisverzekeringen waarbij je helemaal niets zelf betaalt voor medische zorg.

Is de doorlopende reisverzekering van Allianz geschikt voor jou?

Met de bovenstaande informatie moet je al een goed beeld hebben gekregen van de inhoud van de verzekering en of deze verzekering geschikt is voor jouw reisplannen. Om het nog even kort samen te vatten is deze doorlopende reisverzekering een goede keuze voor:


Gewone vakanties en langere reizen tot 180 dagen
Allianz is gewoonweg een prima verzekering voor ‘gewone vakanties’ en ook in het geval je wat langer op reis wilt.

Je gaat avontuurlijke sporten doen of op wintersport
Allianz heeft een zeer uitgebreide dekking voor avontuurlijke sporten. Mocht je van plan zijn om tijdens je verblijf in het buitenland avontuurlijke sporten te gaan doen, dan ben je met de doorlopende reisverzekering van Allianz uitstekend verzekerd.

Je gaat een vrijwilligersproject doen in het buitenland zonder risicovolle werkzaamheden.
Vrijwilligerswerk doen in het buitenland wordt steeds populairder onder Nederlanders. Lichte vrijwilligerswerkzaamheden zijn gewoon verzekerd met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

 Je gaat een (taal)cursus doen in het buitenland
Zolang je de cursus op eigen initiatief doet en niet vanuit een verplichting vanuit studie of werk, dan is de doorlopende reisverzekering van Allianz ook een prima reisverzekering.

Autovakanties
Ga je een roadtrip maken door Europa? De doorlopende reisverzekering van Allianz heeft zeer goede voorwaarden en uitgebreide hulp op het moment dat je pech krijgt met de auto. Je krijgt bijvoorbeeld al vervangend vervoer als jouw auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden.

Wanneer is deze verzekering minder geschikt?

In sommige gevallen is deze reisverzekering minder of zelfs helemaal niet geschikt. In de onderstaande gevallen kun je beter voor een andere verzekering kiezen:

Je gaat vast werken in het buitenland of op Working Holiday
Doorlopende reisverzekeringen zijn niet geschikt als je gaat werken, die van Allianz dus ook niet. Er zijn echter wel andere reisverzekeringen. Ga je op een working holiday, dan is het raadzaam om deze uitgebreide gids te lezen.

Je reist langer dan 180 dagen
De verzekering biedt dekking voor reizen tot maximaal 180 dagen, niet langer. Ga je geen risicovolle activiteiten zoals vrijwilligerswerk, betaald werk of bijzondere sporten doen? Met de reisverzekering van Ohra mag je een jaar in het buitenland verblijven. Ga je wel bijzondere activiteiten ondernemen? Bekijk dan de speciale reisverzekeringen voor backpackers.

Je gaat stage lopen in het buitenland
Ga je tijdens je reis ook stage lopen? Deze verzekering biedt alleen dekking tijdens recreatieve reizen, cursussen en licht vrijwilligerswerk. Stage wordt niet verzekerd. De Speciale reisverzekering voor backpackers bieden wel dekking als je stage gaat lopen.

Je gaat studeren in het buitenland
Deze verzekering biedt alleen dekking tijdens recreatieve reizen, cursussen en licht vrijwilligerswerk. Studie wordt niet verzekerd. De Speciale reisverzekering voor backpackers bieden wel dekking als je gaat studeren in het buitenland.

Premie berekenen & afsluiten?

De reisverzekering van Allianz kun je eenvoudig online afsluiten. Je kunt eerst een premieberekening maken om te kijken of je hiermee akkoord bent.

Klik hier om eenvoudig je premie te berekenen