• Menu
  • Menu

Travel Resources

Tijdens de planning en uitvoering van mijn eigen reizen heb ik ontelbaar veel websites, spullen en andere informatiebronnen gebruikt. Ik heb uren besteed aan het vinden van goedkope vliegtickets en heb honderden artikelen gelezen (en geschreven) die helpen om goedkoper, langer en beter te reizen. Op deze pagina vind je de tools, websites en artikelen die je helpen bij de voorbereiding en het waarmaken van je droomreis.  

Ready? Let’s go. 

OVERNACHTEN | GOEDKOPE VLIEGTICKETS | TRIP PLANNING | REISVERZEKERINGEN | SPULLEN KOPEN | SKILLS & LEREN

Overnachten
1441440008_026_082_interior_furniture_bunk_bed_sleep

Waar je ook naartoe gaat, je moet aan het einde van de dag toch ergens slapen. De websites die ik gebruik om overnachtingen te vinden zijn;

Hostelworld.com

Hostelworld is handig als je vooraf een hostel wilt boeken of als je vooraf wat reviews wilt lezen over verschillende hostels. Ik vind het een fijne site met een uitgebreid aanbod aan hostels.


agoda-logoAgoda.com

Vooral erg sterk als het gaat om hotels en hostels in Azië. Je kunt zeker als je als koppel reist, vaak hotelkamers vinden die goedkoper zijn dan een hostel. Veel gebruikt tijdens reizen door Zuid-Oost Azië.


tripadvisor logo

Tripadvisor.com

Tripadvisor heeft in veel plekken de meest uitgebreide selectie aan accommodaties en is vooral goed om leuke kleine guesthouses te vinden die je niet op hostelworld vindt. Omdat iedereen een review achter kan laten (ook als je niet via Tripadvisor boekt) zijn er vaak meer reviews dan op andere websites.


Booking.combooking-com-logo

Ik was heel even afgestapt van Booking.com, maar je vindt er soms echt te gekke deals. Hoewel je hier meer hoteldeals vindt dan hosteldeals, is het altijd de moeite waard om even te kijken.


AirBnB.com

Huur kamers, appartementen of complete villa’s van locals. Vaak voor de fractie van de prijs van een hotel en daarnaast kun je gebruik maken van alle gemakken die je normaal ook in je eigen huis hebt.


roomertravelllogo

Roomertravel.com

Op roomertravel.com koop je hotelkamers van mensen die hun reis moeten annuleren en geen refund krijgen voor hun kamer. De kamers zijn soms wel 70% goedkoper dan wanneer je dezelfde kamer op andere hotelboekingswebsites boekt. In Dubai boekte ik bijvoorbeeld via deze website een compleet appartement voor €17 in plaats van €59 per nacht.


couchsurfing

Couchsurfing.com

Veel meer dan een manier om gratis overnachtingen te vinden. Je ontmoet interessante locals die graag reisverhalen uitwisselen. Dat je gratis slaapt is eigenlijk alleen maar een bonus.

Nog meer manieren om goedkoop te overnachten?

Dit zijn de websites die ik het meest gebruik, maar uiteraard zijn er nog veel meer. Bekijk de post 30 manieren om goedkoper te overnachten voor nog meer handige websites en suggesties.


Goedkope vliegtickets

1441441687_World_Trip

Ik ben een beetje een nerd als het aankomt op het vinden van de goedkoopste vliegtickets. Ik heb uren van mijn leven vergooid geïnvesteerd in het vinden van de goedkoopste vliegtickets en heb er zelfs een eBook over geschreven. Hieronder de websites die ik gebruikt heb voor het boeken van vliegtickets.

skyscannerSkyscanner.nl

Dit is de eerste plek waar ik naartoe ga als ik een goedkope vlucht zoek. Het is de meest flexibele zoekmachine met verreweg de meeste zoekopties. Je kunt simpel en snel zien wat de goedkoopste datum is om te vliegen, wat de goedkoopste route is en kunt flexibele zoekopties gebruiken om nieuwe bijzondere bestemmingen te ontdekken.

Tip: Check meer tips over hoe je met Skyscanner de goedkoopste vluchten vindt.


momondo-logo-facebook

Momondo.com

Op momondo.com kun je vliegtickets zoeken en boeken, maar de reden dat ik deze website vaak gebruik is de ‘flight insight’ optie die deze zoekmachine biedt. Kort gezegd geeft deze functie je inzicht in de ontwikkeling van de prijzen en weet je dus direct wat de beste tijd is om jouw vliegticket te boeken.


wtc logo

 WTC.NL

De eerste keer dat ik op reis ging, boekte ik een round-the-world ticket bij WTC.nl. Ik heb goede ervaringen met hun service en een aanpassing in het vluchtschema was zo geregeld. Het is waarschijnlijk goedkoper als je zelf boekt, maar soms is het gewoon fijn als er iemand met je meedenkt.

Vraag eenvoudig een offerte aan voor jouw reisplannen om te zien wat de mogelijkheden zijn.


 ita flight searchITA Flight Search Matrix By Google

Een zoekmachine met veel opties waar je (na een beetje oefenen) een goed beeld kunt krijgen van de verschillende opties. Een nadeel is dat je niet direct kunt boeken bij deze zoekmachine, dus je zal de gegevens van je gevonden vlucht moeten onthouden en direct bij de maatschappij moeten boeken.


Trip Planning
1441440352_116

Wikitravel_newlogo

Wikitravel.org

Wikitravel is de wikipedia voor reisbestemmingen. Duizenden backpackers hebben hun tips gedeeld en informatie over bestemmingen geschreven. Check het altijd voordat ik naar een nieuwe stad ga omdat er handige tips staan over vervoer, restaurantjes, hostels en guesthouses, gangbare prijzen en meer.


trover_200 (1)Trover.com

Een soort locatiegebonden instagram voor reizigers. Typ de gewenste bestemming in en zie snel foto’s en een beschrijving van die plekken. Ideaal voor het plannen van roadtrips om te achterhalen welke plekjes de moeite waard zijn. Het enige nadeel is dat sommige foto’s zo mooi zijn dat de werkelijkheid een beetje tegen kan vallen.


gogobotGogobot

Een reisplatform waar activiteiten worden aangeraden door personen net als jij. Geef aan waar je van houdt (art, eten, architectuur, avontuur, actief, etc.) en kies je budget. Gogobot komt vervolgens met een lijst van activiteiten die worden aanbevolen door mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Handig toch?


Budget your trip

bytlogo300
Als je wilt weten hoeveel je reis ongeveer gaat kosten dan is budgetyourtrip.com waarschijnlijk de beste site die je kunt bezoeken. De budgetten zijn gebaseerd op wat mensen daadwerkelijk uitgeven. Je kunt daarbij ook kiezen uit wat voor type reiziger je bent zodat je niet wordt vergeleken met iemand die in vijfsterrenhotels verblijft terwijl jij liever in een hosteltje slaapt.


man in seat 61

The man in seat 61

De meest uitgebreide website als het gaat om internationale treinreizen. Erg handig voor het bekijken van routes en ook treintijden. Check wel altijd of de tijden accuraat zijn.


lonely planet

Lonely Planet 

Het zou heel raar zijn als deze zou ontbreken op de lijst met resources. Voor bijna elk land dat ik bezoek blader ik meestal even de Lonely Planet door. Vooral om snel te kunnen zien wat er te doen is en om te beoordelen of een bezoekje aan bepaalde plaatsen de moeite waard is.


Reisverzekeringen

1429873831_Checklist-256

Special ISIS

Special ISIS Reisverzekering

Ik heb gekozen voor de Special ISIS reisverzekering om een aantal redenen. De belangrijkste zijn dat je er mee mag werken, je ook verzekerd bent als je geen Nederlandse zorgverzekering hebt, in totaal vier jaar achter elkaar in het buitenland mag verblijven en de verzekering eenvoudig kunt verlengen.

Lees meer over de Special ISIS reisverzekering of bereken direct je premie.

TIP: Wellicht is een andere reisverzekering meer geschikt voor jouw reisplannen. Bekijk de reisverzekeringen voor backpackers.


allianz

Allianz Globetrotter

De Allianz Globetrotter is een uitstekende verzekering voor backpackers waarmee je ook verzekerd bent tijdens werkzaamheden, vrijwilligerswerk en tal van avontuurlijke sporten. De verzekering is, zolang je geen risicovolle werkzaamheden doet, de voordeligste verzekering voor backpackers die hun zorgverzekering niet mogen aanhouden.

Lees meer over de Allianz Globetrotter of bereken direct je premie.

TIP: Wellicht is een andere reisverzekering meer geschikt voor jouw reisplannen. Bekijk de reisverzekeringen voor backpackers.


Spullen kopen

1441440185_backpack

Decathlon 320px-Decathlon_Logo

Decathlon is een sportwinkel met spullen voor meer dan 70 sporten. Je vindt hier bekende en minder bekende merken die nog steeds van uitstekende kwaliteit zijn. Het merk Quechua is een fijn merk voor outdoorspullen zoals wandelschoenen, backpacks, slaapzakken en lichte kleding. De kwaliteit is goed terwijl je slechts een fractie van de prijs betaalt.


aliexpress.com-logo-002Ali Express

Aliexpress.com is een Chinese webwinkel waarbij je zo’n beetje alles kunt kopen. Ook reisspullen kun je er voor een fractie van de prijs bestellen. Verzending is in veel gevallen gratis, maar het kan wel 10-45 dagen duren voordat je je bestelling in huis hebt. Erg handig als je opzoek bent naar dingen als reishanddoeken, selfiesticks, GoPro accessoires, beschermhoezen, etc.

Skills & Leren

1435500658_088

Tijdens een lange reis heb je vaak momenten dat je even niks doet. Je ligt op het strand, chillt op je hostelkamer, zit in een vliegtuig of hebt besloten dat het eigenlijk best een goed idee is om 25 uur in een bus te gaan zitten.

Je kunt dan natuurlijk proberen te slapen, een boekie te lezen of muziek luisteren, maar waarom gebruik je deze tijd niet om iets nieuws te leren? Hieronder vind je drie van mijn favoriete apps voor op je smartphone om te blijven leren tijdens je reis.

udemy-comUdemy

Udemy is één van de grootste online marktplaatsen voor online cursussen. Je vindt er gratis en betaalde cursussen over van alles en nog wat, maar voor reizigers zijn vooral de cursussen over fotografie, fitness, mindfulness, reizen, freelance werk en online bedrijfjes opzetten interessant. Er zijn bijna wekelijks kortingen beschikbaar waardoor je vaak voor minder dan de prijs van een pizza iets compleet nieuws kunt leren.


tumblr_inline_mwkqv1OuOg1ss97ol

Duolingo

Als je een nieuwe taal wilt leren is er geen betere manier dan gewoon naar het land te gaan en jezelf volledig onder te dompelen. Het helpt natuurlijk wel als je een kleine basis hebt en de app Duolingo kan je daarbij helpen. De app is gratis, maar biedt betaalde uitbreidingsmogelijkheden voor talen als Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees maar ook voor meer exotische talen als Hebreeuws, Swahili, Indonesisch of Zweeds (al kom je daar me Knäckebröd ook al een heel eind).


TED-logo

Ted.com

Ted.com is een concept waarbij sprekers van over de hele wereld hun ideeën presenteren in een tijdsbestek van maximaal 18 minuten. Je vindt er veel interessante sprekers en ideeën. Leuk voor inspiratie en een beetje filosoferen terwijl je uit het raam van je bus naar het voorbijschietende landschap staart.


Psst… 

Sommige van de bovenstaande links zijn affiliate links. Dat betekent dat backpackcentrale.nl – zonder extra kosten voor jou – een vergoeding krijg op het moment dat jij iets koopt via één van die links. De commissie zorgt ervoor dat deze website uitgebreid kan worden en meer reizigers kan helpen. Tegelijkertijd maak jij gebruik van de beste producten of services. Win-Win dus.

Er staan hier uitsluitend producten die die ik zelf gebruikt heb en ook zou aanraden als ik hier geen commissie voor zou krijgen.  Hey…alsof je iets anders van me zou mogen verwachten.