• Menu
  • Menu

Waarom wil je reizen?

Een beetje gekke vraag misschien, want is het antwoord niet heel logisch? Een wereldreis is gewoon supervet… waarom moet je dan zo nodig weten waarom je op reis wilt?

Het antwoord is simpel: Het helpt. Het helpt je om te focussen, keuzes te maken en vooral ACTIE te ondernemen.

Wat zorgt er bij jouw voor dat je een onstuitbare drang hebt om meer van de wereld te ontdekken?Natuurlijk, je wilt mooie plekken zien en vette dingen doen. Dat is een goede reden.

Maar wat is je echte reden?

Misschien ben je jezelf er nog niet van bewust maar op een dieper niveau is er een veel belangrijkere reden dat je wilt gaan reizen.

Die redenen zijn veel sterker dan ‘vette dingen doen’ omdat ze persoonlijk zijn en iets vertellen over hoe jij in het leven wilt staan. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf die redenen ontdekt.

Zodra je jouw persoonlijke inspiratie hebt gevonden dan weet je dat backpacken niet alleen draait om het schieten van mooie plaatjes en het jaloers maken van je vrienden… Het draait om het verrijken van jouw leven op een manier zoals jij dat wilt.

Stel jezelf daarom eens de volgende vragen:

  • Wat verwacht je te leren als je op reis gaat?
  • Wat verwacht je te ervaren?
  • Hoe verwacht je jezelf te voelen?
  • Wat voor uitdagingen zie je voor jezelf?
  • Wil je echt reizen of wil je gewoon weglopen van de problemen die je misschien thuis hebt?

Kortom: Waarom wil je dit? 

Door na te denken over deze vragen, heb je voor jezelf een goede motivatie wanneer het even tegen zit tijdens de voorbereiding of op reis.

De antwoorden zijn voor iedereen persoonlijk, maar als jij mij zou vragen waarom ik besloot om vijf keer m’n baan in Nederland op te zeggen en voor onbepaalde tijd te gaan reizen zou ik het volgende zeggen.

===//

In de gehele geschiedenis van de mensheid was er nooit een tijd zoals deze. De wereld is veiliger, zekerder en comfortabeler dan ooit. Voor wie wil, liggen er meer dan genoeg kansen op een mooi leven. We hebben de vrijheid om ons te ontplooien tot wie we willen zijn, maar tegelijkertijd misbruiken we die vrijheid om ons te beperken tot wat iedereen doet:

Studie –> baan –> huis kopen –> koters maken –> blijven werken –> pensioen –> genieten van het leven. 

Ik wist dat ik dit niet wilde, maar ondernam zoals zovelen tegelijkertijd geen actie om te doen wat ik wel wilde. Totdat ik op een dag de volgende vraag las : Als iemand een verhaal over jouw leven zou schrijven, wat zou er dan in staan?

Zou jij het de moeite waard vinden om jouw verhaal te lezen of wordt het een verhaal over de stille dromer die droomt, maar nooit doet? Ik besefte me dat alleen ik kon kiezen hoe ik m’n leven leid en maakte de volgende keuze;

Ik wil een leven leiden waarbij ik mezelf constant blijf uitdagen in mentaal, fysiek, intellectueel en financieel opzicht. Ik wil avonturen aangaan waarbij ik van te voren niet weet wat de uitkomst zal zijn. Ik wil nieuwe mensen leren kennen en hun verhalen ontdekken terwijl ik mijn eigen verhaal de moeite waard maak om te vertellen. 

Terwijl ik reis wil ik nieuwe culturen leren kennen, tijd spenderen met mijn eigen gedachten, schitterende natuurgebieden zien, nieuwe sporten beoefenen en genieten van de vrijheid die we allemaal hebben maar van onszelf afnemen zodra we alleen doen wat anderen van ons verwachten. 

Ik wil de hele dag met een smile op m’n gezicht lopen en vrolijk zijn omdat ik daar voor kies. Ik wil mijn dromen werkelijkheid maken en dingen doen waar m’n hart sneller van gaat kloppen. 

Simpel gezegd… als ik straks terug kijk op m’n leven wil ik kunnen zeggen; verdomme dat was me nog ‘ns een avontuur.

===//


Meer regelen voor jouw wereldreis? Ga terug naar het overzicht van de ultieme reisplanner