• Menu
  • Menu

Deze Epic Roadtrip In De V.S. Wil Je Toch Gewoon Doen?

In de V.S. zeggen ze: The west is the best.

Of als je een gangster bent: West coast till I die.

Hoe je het ook verwoordt, het klopt wel. Het westen van de V.S. heeft namelijk heel veel lekkere plekjes die smeken om een fantastische roadtrip.

Denk maar eens aan de schitterende natuurparken, gezellige steden en natuurlijk de plekken die iedereen een keer gezien wil hebben zoals de Grand Canyon, Yosemite National Park en alle fonkelende lichtjes op The Strip in Las Vegas.

Vandaag nemen we je mee op een prachtige roadtrip door het westen van de Verenigde Staten. Met heerlijke foto’s en een aantal minder bekende plekjes waar je vast en zeker van gaat watertanden.

San Francisco

Je begint je reis in San Francisco.

Deze Europees aanvoelende stad staat bekend als de gezelligste stad van de V.S. waar je veel van de highlights al wandelend kunt bekijken.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het gezellige Fishermans Wharf en Pier 39 voor een hapje of een drankje. En geniet van het heerlijke uitzicht over de stad vanaf Twins Peak.

Natuurlijk mag ook een bezoekje aan de Golden Gate Bridge niet ontbreken. Een leuke tip is om met een gehuurde fiets over de brug te fietsen en dan de ferry vanuit Sausalito terug te nemen. Op die manier zie je dit icoon van Amerika vanuit alle hoeken en standen.

golden-gate-brigde

Heb je dan nog niet genoeg gezien? Dan kun je ook een middagje doorbrengen in Alcatraz, het beruchte gevangeniseiland waar de gevangenen inmiddels zijn verdwenen, maar je nog steeds wel een gevoel krijgt bij hoe het moet zijn geweest om daar opgesloten te zitten.

Yosemite NP

Vervolg je route naar dit heerlijke groene natuurpark en geniet van de mooie weg er naartoe. Wees je bewust dat de Tioga Pass in de winter gesloten is, maar anders kun je via deze weg genieten van prachtige uitzichten en haarspeldbochten die jouw drivingskills toch echt wel even testen.

yosemite-1674592_1920-1

Tip: Slaap in een lodge of op een camping in Yosemite valley, maar vergeet niet om je spulletjes en eetwaren in de ‘bearbox’ te stoppen. Tenzij het je wel leuk lijkt om een keer aangevallen te worden door een wilde beer (succes!).

Mono lake

Wanneer je Yosemite weer uitrijdt in de richting van Death Valley kom je eerst in het plaatsje Lee Vining.

Dit plaatsje heeft slechts een straat en leeft van de toeristen die vanuit Yosemite komen. Maar er is één trekpleister die bijzonder is om te gaan bekijken en dat is Mono Lake, een meer waar zoveel zout in zit dat er in de jaren heuse zoutpilaren zijn ontstaan.

mono-lake-1

Death Valley

Niet echt een uitnodigende naam, maar alleen de weg er naartoe als is een bijzondere beleving. Eindeloos rechte wegen door de woestijn, weinig tot geen mensen om je heen en een hitte die het kwik sneller laat stijgen dan een raket die naar de maan vliegt.

Ok die vergelijking zuigt. Maar het is er erg warm. Zo warm zelfs dat je gevraagd wordt om je airco uit te zetten omdat je anders het risico loopt dat je motor oververhit raakt. De gemiddelde temperatuur kan in de zomermaanden namelijk oplopen tot wel 47 graden!

death-valley

Wanneer je slaapt in het plekje Furnace Creek, kun je genieten van een prachtige zonsondergang bij Zabriski Point. Wees wel op tijd met het boeken van je accommodatie, er is namelijk maar één hotel per seizoen geopend en die raakt snel vol.

Tip: Boek via booking.com. Mochten je plannen dan toch veranderen, dan kun je tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren.

Las Vegas

Je moet er zijn geweest om te geloven wat hier allemaal kan.

Venetië nabouwen op de tweede verdieping van het hotel? Geen probleem. De Eiffeltoren nabouwen? Waarom niet.
Elke avond een vuurshow, fonteinenshow, feesten, gratis drank en meer? Het is allemaal geen probleem in Las Vegas.

las-vegas-1116325_1920

Je hoeft hier overigens geen bakken met geld uit te geven. Je kunt gratis bij alle casino’s naar binnen en ook als je op de 1 cent gokautomaten speelt krijg je gratis biertjes. Dat is dus best goedkoop dronken worden. Zolang je daarna maar wegblijft bij de roulette…

Zion NP

Na de drukte en gekte van Las Vegas is het weer tijd voor wat mooie natuur en je begint jouw ‘canyontour’ in Zion National Park. In dit (relatief) kleine park zijn geen auto’s toegestaan. Je bereikt de bovenkant van de canyon met een gratis shuttle en op de weg omhoog kan je op verschillende plaatsen een wandeling maken en genieten van bijzondere rotsformaties.

Bryce Canyon NP

Een relatief klein en onbekend park, door veel toeristen overgeslagen omdat ze liever de Grand Canyon – haar grote broer – bezoeken. Je kan hier verrassend eenvoudig genieten van adembenemende uitzichtpunten en bruine zandkleurige rotspilaren. Dit is één van de mooiste canyons van de V.S. dus neem hier vooral ook de tijd om een wandeling te maken door dit prachtige stukje natuur.

bryce-canyon-np

Page

Is een klein dorpje gelegen aan lake Powel en biedt een uitstekende uitvalsbasis om een aantal geweldige natuurparken te bekijken.

Allereerst heb je er Horseshoe bend waar je vanaf grote hoogte een steile afgrond in staart. En omdat in sommige gevallen één plaatje zoveel meer zegt dan duizend woorden: hier de foto. Oordeel zelf maar.

horseshoe-bend-1

Antelope Canyon kun je weliswaar alleen met een tour doen, maar het is 100% de moeite waard. In deze zeer smalle canyon, waar je slechts met één persoon tegelijk doorheen kan kun je aanschouwen wat er gebeurt als een canyon jarenlang is uitgehold door stromend water.

De mooiste foto’s maak je wanneer de zon de Canyon in schijnt. Dit is het geval bij de tour van 12.00 uur. Een gewild tijdstip voor de tour, dus boek je ticket op tijd. Zelfs op bewolkte dagen is het er prachtig. Zie wederom de foto.

antelope-canyon-2

Lake Powell
Vooral met mooi weer is dit meer prachtig omdat de kleuren van het water dan echt tot leven komen. Leuk voor een wandelingetje of gewoon wat ontspannen momenten aan de waterkant. Bovendien vind je er aansluitend de grote dam waar je overheen moet rijden om het plekje page binnen te komen.

Monument valley

Als je groot fan bent van cowboyfilms en westerns, dan heb je deze plek ongetwijfeld vaker gezien. In dit lege landschap zie je enorme oranje rotsen als ware monumenten uit de grond rijzen.

monument-valley

Je kunt met de auto de vallei inrijden of je kunt ervoor kiezen om eromheen te gaan. Je rijdt dan lekker avontuurlijk over onverharde oneffen zandwegen waardoor je een piepklein beetje het idee krijgt een moderne cowboy te zijn.

Let er wel op dat dit gebied eigendom is van de oorspronkelijke bevolking en dat dit park dus niet te bezoeken is met de nationale parkpas. Je zal dus een los kaartje moeten kopen.

Grand Canyon

Bucketlistmateriaal natuurlijk.

Een schitterende canyon waarvan je maar moeilijk kunt beseffen hoe groot het is. Mocht je wat centen over hebben dan kun je voor ongeveer €150 p.p een helikoptervlucht door de canyon maken. Op deze manier krijg je echt een idee hoe groot en uitgestrekt de canyon is.

Mocht je je geld liever op zak houden dan is het ook al hartstikke leuk om op de rand te gaan zitten en de helikopters te zien vliegen. De canyon is namelijk zo groot dat de helikopters die er doorheen vliegen niet groter lijken dan een mier. Bizar!

grand-canyon

Los Angeles

Los Angeles is het schoolvoorbeeld van moderne geplande steden waar precies niks aan is. In het centrum vind je de typische recht-toe-rechtaan blokken waar sfeer noch actie te bekennen is. Toch kan het handig zijn om je reis hier even op te breken en een aantal toeristische trekpleisters buiten het centrum te bezoeken.

Uiteraard heb je drukte van Hollywood en de walk of fame (je weet wel met die sterren op de stoeptegels). Ook vind je er een aantal leuke attractieparken zoals Disney Land en Universal Studios. Prijzig, maar op zich leuk voor een dag.

Mocht je wat meer willen ontspannen dan kun je je heil zoeken op de stranden van Venice Beach en Santa Monica, maar als je weinig tijd hebt dan kun je het laten bij een overnachting en dan weer doorrijden.

Highway 1 (Los Angeles naar San Francisco)

Na je bezoek aan Los Angeles is het alweer tijd om een einde te breien aan je reis door the wild wild west.

Je rijdt via Highway 1 langs de kust terug van Los Angeles naar San Francisco. Natuurlijk is niet de hele weg mooi, maar op het stuk tussen San Luis Obispo en Monterey kun je nog één keer genieten van een aantal hele mooie uitzichtpunten voordat je jouw fantastische roadtrip na meer dan 3500 kilometer afsluit in San Francisco.

highway-1

Bonus: Routekaart