• Menu
  • Menu

Hoe Anne En Wout Online Geld Verdienen (En Waarom jij dit ook kunt)

Online geld verdienen zodat je de hele wereld over kunt reizen en nooit zonder geld zit.

Voor veel mensen klinkt dit als een droom die alleen weggelegd is voor hele slimme mensen of spammerige oplichters, maar niets is minder waar.

In dit interview vertellen Anne en Wout hoe zij zonder enige technische voorkennis hun baan opzegden en een eigen webdesignbureau oprichtten. Terwijl ze lekker door Australië scheuren, verdienen ze onderweg hun centen.

Lijkt te mooi om waar te zijn dus tijd om ze eens aan de tand te voelen!

Vertel eens… wie zijn jullie en wat doen jullie zoal? 

Hoi, wij zijn Anne en Wout van TheDutchCouple.com. Anne is lerares, Wout is technisch bedrijfskundige. Beiden ongeveer 2 jaar werkzaam geweest in Nederland. Beiden ontevreden over het werkende leven. Beiden onze baan opgezegd, ticket geboekt en gaan reizen.

Onze reis? Eerst Australië, daarna Azië. We hebben ruim 15000 km gereden en hebben nog zo’n 5000 te gaan. We zijn begonnen in Cairns in September. En eindigen in Perth, ook in september.

En we bouwen onderweg websites om het reizen te betalen. Daar vertellen we je zo meer over.

Lekker zeg, hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

In Nederland zijn we gestart met het bouwen van een aantal websites. Niet heel duur betaald, want we konden het nog niet zo goed. Al doende leert men, dat geldt zeker voor het bouwen websites. We geloven dat iedereen een website kan bouwen. Met een beetje “gevoel voor computers” en nieuwschierigheid kom je een heel eind.

De eerste maanden Australië hebben we voornamelijk gereisd. En dan gaat het geld hard.. heel hard. We besloten 2 keer een website te bouwen tegen kost en inwoning om de kosten wat te drukken. Dit beviel goed. De lat ligt dan minder hoog, ideaal, zeker wanneer je je webdesign skills nog moet bijschaven.

Inmiddels vragen we er gewoon geld voor. En dat gaat vrij gemakkelijk. In Australië heeft namelijk 50% van de kleine bedrijven geen website en als ze er al één hebben is de kans groot dat ‘ie niet geschikt is voor mobiel en tablet.  Er ligt een markt voor het oprapen!

Klinkt goed. Toch zijn er honderden redenen om geen eigen bedrijf te starten, waarom hebben jullie het wel gedaan?

Het is een makkelijke manier om geld te verdienen. We vragen 35$ per uur, wat echt een schijntje is in webdesign wereld. En voor een backpacker is het leuk verdiend. Klant blij, wij blij.

Je zit niet vast aan één locatie. Het is goed te combineren met een roadtrip zoals de onze. Je komt in contact met locals, die allemaal een eigen bedrijf hebben, daar enthousiast over zijn, hun verhaal willen vertellen maar ook ons verhaal willen horen.

Daar komt bij dat de kosten laag zijn, bijna alles wat we verdienen is winst.

Een perfect design neerzetten wat goed werkt op alle devices, dat vinden we wel vet. Je kunt je creativiteit erin kwijt. Het is telkens een klein kunstwerk wat je neer zet. En als je klant zegt: “wow wat ziet dat er gaaf uit”, dan geeft dat veel voldoening.

Hoe gaat het nu 6 maanden later?

Goed! Afgelopen 2 maand bouwden we 5 websites en hebben we 3500$ verdiend, 1500 kms gereden, en de Great Ocean Road, Melbourne en Adelaide gezien. We hebben de smaak te pakken en het smaakt naar meer…

Het lijkt ons mooi om jullie meer te vertellen over hoe je zelf aan de slag kan en wat je kan doen om je eerste happy customer binnen te slepen.

Dat lijkt me alleen maar leuk, hoe vinden jullie de klanten?

Voornamelijk via Facebook. Nu nog door actief op groepen onze dienst aan te bieden. Wellicht heb je ons bericht op Dutchies in Australia voorbij zien komen? Zelf vinden we dat een beetje spammerig. De groep is niet echt voor reclame bedoeld (vergeef ons). Het plan is om komende tijd facebook.com/thedutchcouple te gaan promoten, zodat alleen potentiële geinteresseerden de advertentie zien.

Het klinkt zo mooi om online geld te verdienen terwijl je reist, maar wat zijn voor jullie de mindere kanten?

Als je niet oppast ga je wel heel vaak ‘even’ je mobiel checken om te kijken of er bijvoorbeeld een nieuw bericht is van een klant. We moeten het werken inkaderen, op bepaalde tijdsvlakken mogen we van onszelf werken, daarbuiten proberen we het niet te doen, anders kan het ten koste gaan van de reis.

Het is achter een computer. Laten we eerlijk zijn, daar kwamen we juist niet voor naar Australië.

Daarnaast ben je ondernemer dus voorwaarde voor het verdienen van geld is dat je klanten hebt. Geen klanten, geen geld!

Hebben jullie nog tips voor mensen die ook overwegen om een online business te starten?

Ja, gewoon doen! Het is de ambacht van deze digitale tijd. Ieder uur dat je investeert krijg je ervoor terug en maakt je onafhankelijker, van anderen en van één locatie. Maak het aan het begin niet te groot. Doe wat je doet goed en breid stap voor stap uit. Ben je eenmaal bekwaam, dan heb je altijd iets om op terug te vallen. Het is iets van jezelf, je bent zelfstandig en dat is heel gaaf.

Ben je zelf ook actief als online ondernemer of digital nomad en lijkt het je leuk om jouw verhaal te delen? Neem dan contact op.