• Menu
  • Menu

Veilig en gezond blijven op reis

In tegenstelling tot wat het acht-uur journaal je wil laten geloven, is de wereld een hele veilige plek.

Natuurlijk hoor je wel eens van reizigers die vermoord, ontvoerd, verkracht, mishandeld of bestolen worden en dit is het ergste dat je kan overkomen.

Het probleem met het nieuws is echter dat het geen correcte weerspiegeling is van de wereld en dat uitzonderingen worden gepresenteerd alsof ze de regel zijn.

Toch is het (een soort van) logisch dat zij dramatische dingen uitzenden: De headline “Vandaag hebben 6000 Nederlandse backpackers in Thailand wederom een fantastische dag gehad” doet het een stuk minder goed dan “Ladyboy doodt Nederlandse backpacker in Bangkok.”

Wees jezelf hiervan bewust en adopteer de gedachte dat de wereld een veilige plek is en dat 99,9% van de mensen een goed hart heeft.

Tref voorzorgsmaatregelen en gebruik common sense

Ik wil niet te veel kwijt over veiligheid en gezondheid op reis omdat je jezelf eigenlijk meer zorgen zou moeten maken om hoe je een mooie tijd gaat beleven i.p.v. hoe je slechte tijden gaat voorkomen.

Je moet erop vertrouwen dat je problemen op reis altijd kunt overwinnen en kunt voorkomen door gewoon na te denken.

Voor gezondheid kan ik zeggen: Haal je vaccinaties en zwem niet met krokodillen. Was je handjes netjes na het plassen en voor het eten. Denk echter niet dat je reizigers diarree kunt voorkomen.

Voor veiligheid kan ik zeggen: Denk na. Respecteer de lokale cultuur. Veronderstel dat je altijd de baas bent over de situatie en weet wat je wilt.  Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat het ook. Ga nu plezier maken.

Maak je jezelf toch nog zorgen?

Sluit dan een goede reisverzekering af. Sluit sowieso een goede reisverzekering af.

Waarschijnlijk heb je hem niet eens nodig, maar dat weet je natuurlijk pas achteraf.

Een reisverzekering verkleint in geen enkel geval de kleine kans dat er iets vervelends kan gebeuren, maar beperkt wel de gevolgen ervan.

Dit geeft je peace of mind en een gevoel van veiligheid en dat is uiteindelijk het belangrijkst.

Bekijk hier de selectie van reisverzekeringen die geschikt zijn voor backpackers.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *