• Menu
  • Menu
Backpacken in Nieuw Zeeland

De Ultieme reisroute door Nieuw-Zeeland voor 4 weken

Met deze reisroute heb je vier weken de tijd om Nieuw-Zeeland te verkennen. Te beginnen bij het Zuidereiland waar je overdonderd wordt door alle prachtige natuur die je hier vindt. Maar het Noordereiland is zeker niet minder indrukwekkend. Lees hier over de reisroute door Nieuw-Zeeland om langs een aantal geweldige plekken te komen.

Christchurch (3 dagen)

Vanuit Australië vlieg je naar Christchurch waar je jouw reis door Nieuw-Zeeland zal starten. Dit is het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Christchurch is door de aardbevingen nog altijd niet volledig herbouwd. Veel bewoners hebben deze aardbevingen meegemaakt en dat zie je ook terug in deze stad. Neem in Christchurch zeker een kijkje bij de winkels of neem plaats in één van de leuke lunchplekken. Zoek je nog een overnachting dan kan dat in de Jailhouse Accomodation, de oude Christchurch gevangenis. Hier overnacht je dus in één van de gevangeniscellen.

Dunedin (3 dagen)

Vanuit Christchurch reis je af naar Dunedin. Een klein dorpje waar je de grootste vogel ter wereld kan bewonderen. Het kleine dorpje heeft een aantal leuke musea, ligt aan het water en vele plekken om neer te strijken voor een lekkere kop koffie. Wil je de grootste vogel ter wereld zien, namelijk de albatros met een spanwijdte van 2 meter, dan moet je naar het Royal Albatros Centre.

Queenstown (4 dagen)

Een favoriet voor veel toeristen en ook zeker mijn absolute favoriet, Queenstown. In het hoogseizoen is het hier wel druk en dat geldt voor zowel de zomer als de winter. Je hebt hier het geweldige Adventure Q2 hostel waar je Netflix kan kijken, je eigen badkamer hebt en een gezellig eetgedeelte. In Queenstown kan je paragliden, de botanische tuin bezoeken, de lekkerste burger eten bij Fergburger en in de winter kan je snowboarden of skiën. Zeker een plek die je niet mag overslaan tijdens deze reisroute door Nieuw-Zeeland.

Wanaka (2 dagen)

Vanuit Queenstown reis je af naar Wanaka. Hier vind je de ‘Wanaka Tree’ die sommige mensen een beetje overrated vinden. Het is namelijk een boom die in z’n eentje in het Wanaka meer staat. Maar wat veel backpackers bij Wanaka willen beklimmen is Roys Peak. Deze berg bewandel je in 4 uur en eindig je op de top met een geweldig uitzicht. Tip: wandel omhoog in het donker om met zonsopgang op de top te staan. Heel indrukwekkend!

Franz Josef (2 dagen)

Fox Glacier is dé plek om met een helikopter een glacier hike te doen. Om dit te kunnen ondernemen zijn de weersomstandigheden heel belangrijk, dus het is niet gegarandeerd dat je de glacier hike kan doen. Niet getreurd want in Franz Josef vind je ook de Franz Josef Hot Pools waar je heerlijk kan ontspannen in de warmwater baden en de sauna.

Kaikoura (2 dagen)

Psst… Wil je graag dat onze vrienden van Dutchies Travel gratis met je meedenken over je reis door Nieuw-Zeeland? En wil je direct leuke korting als je iets boekt? Deel je reisplannen hier

Wil je walvissen zien dan mag je Kaikoura zeker niet overslaan! Dit is namelijk the place to be voor walvisspotten. Je kan hier dolfijnen, orka’s en walvissen zien, maar ook zeehonden. Je kan de walvissen hier het hele jaar door zien, maar of ze tevoorschijn willen komen is natuurlijk altijd de vraag. Dolfijnen zal je wel zeker tegenkomen! 

Wellington (3 dagen)

En dan verhuizen we van het Zuidereiland naar het Noordereiland met deze reisroute door Nieuw-Zeeland. Je zal merken dat het Noordeiland weer een heel andere beleving is. Dit eiland van Nieuw-Zeeland heeft veel geothermiebaden, glowworms en sanddunes. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en daarom ook een geschikte plek om musea te bezoeken, ergens te lunchen of dineren en de winkelstraten te verkennen. Wil je de drukte van de stad ontlopen, maak dan een wandeling over de Pinnacles Track.

Taupo (3 dagen)

Vanuit het drukke Wellington ga je naar Taupo. Hier wordt ook flink gewandeld langs het Taupo meer. Breng ook een bezoek aan de Haka Falls. Deze waterval is 100 meter breed en heel indrukwekkend om te zien, want het water komt elke seconde met 220.000 liter door de kloof. Ben je klaar met al het wandelen dan is de Taupo Hot Springs een leuke plek om naartoe te gaan voor ontspanning.

Wai-O-Tapu (2 dagen)

Ben je nog niet klaar met alle geothermiebaden dan is Wai-O-Tapu zeker een bezoek waard. Hier vind je namelijk Thermal Wonderland en zoals de naam al zegt is dit ook echt een sprookje om doorheen te wandelen. Deze geothermiebaden zijn niet om jezelf in onder te dompelen want ze zijn ontzettend heet. Je vindt hier heel veel verschillende baden met prachtige felle kleuren. Een wonderland om doorheen te wandelen dus.

Tauranga (2 dagen)

Aan zee vind je Tauranga waar je dan eindelijk de glowworms kan gaan bewonderen. Voor wie al eens naar de Efteling is geweest, deze lichtjes zijn zoals in Droomvlucht. Deze beestjes zijn ook eigenlijk geen wormen, maar larven die lichtgeven in het donker. Hier kan je een kajaktocht maken langs een glowworm rots.

Auckland (3 dagen)

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste bestemming van deze reis door Nieuw-Zeeland. Ook Auckland is weer een grote stad waar je veel plekken kan bezoeken. Maar om deze reis goed te eindigen is een wijnproeverij heel leuk om te doen. En daarvoor ga je op pad naar Waiheke Island om daar voor een dag langs de beste wijngaarden te gaan en de smaak van Nieuw-Zeeland te proeven met de Waiheke Island Wine Tour.

Vervoer in Nieuw-Zeeland

Deze reisroute door Nieuw-Zeeland kan je heel makkelijk doen met het openbaar vervoer. Zo kan je gebruikmaken van de Intercity bus. Hiervoor kan je een flexpas aanvragen of een travelpas. Met een flexpas ben je flexibel onderweg terwijl je met een travelpas al een vaste route hebt uitstaan. Ook kan je kiezen voor de Kiwi Experience of Stray Bus die een speciale route volgt langs de highlights voor backpackers.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om met de auto te reizen, maar dan moet je wel een internationaal rijbewijs hebben en is het huren van een auto onder de 25 jaar duurder.

De twee beste sites om een auto te huren zijn Sunnycars.nl en Discovercars.com. Sunnycars is meestal iets duurder omdat je betaalt voor gemak en zekerheid van all-risk dekking. Bij Discover Cars vind je vaak betere deals, maar moet je de de all-risk dekking bijvoorbeeld zelf nog aanzetten (of niet, als je geld wilt besparen op de verzekering en bereid bent een hoger eigen risico te aanvaarden).

Beste reistijd voor Nieuw-Zeeland

Je kan het beste van februari tot december naar Nieuw-Zeeland reizen. In deze zomerperiode is het een fijne temperatuur op zowel het Noorder- als Zuidereiland. Wil je echter de drukte van het hoogseizoen ontlopen dan is de lente een betere optie die loopt van september tot november. In de herfst valt er veel regen op het Zuidereiland. Wil je snowboarden of skiën dan is de beste periode van juli tot september.

Combineer jij Nieuw-Zeeland met Australië? Dan kun je natuurlijk meer lezen op Backpackcentrale, maar kijk ook zeker eens naar deze ultieme reisroute door Australië of leze alle artikelen over Australië op A Travel Note.

Reisverzekering voor Nieuw Zeeland

Welke reisverzekering heb je nodig voor een rondreis in Nieuw Zeeland? Dat hangt helemaal af van jouw reisplannen, hoe lang je gaat reizen, of je avontuurlijke sporten gaat doen en vooral of je ook gaat werken. Het belangrijkste is dus dat je een reisverzekering kiest die past bij jouw reisplannen.

Als je alleen maar gaat reizen niet gaat werken

Als je WEL gaat werken

Meer weten over een passende reisverzekering?

Wij hebben inmiddels duizenden reizigers geïnformeerd over passende reisverzekeringen. Als je nog wel wat extra informatie kunt gebruiken raden we je aan om meer te lezen over de beste doorlopende reisverzekeringen én reisverzekeringen voor werken in het buitenland.