• Menu

Cadeau voor Reizigers: 21ideeën waar jouw reislustige maatje wél blij van wordt

Op zoek naar een leuk cadeau voor reizigers? Dan zit je hier helemaal goed. Wij zijn namelijk dol op reizen en dol op cadeaus! Althans, cadeaus waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt. Cadeaus waar jouw reizende maatje ook iets aan heeft.

Want laten we eerlijk wezen, reizen is één van de mooiste dingen die er is en jij kent vast ook wel iemand die er maar geen genoeg van krijgt. Je weet wel, iemand die altijd maar bezig is met de volgende reis, het volgende avontuur. Van die als-je-me-zoekt-kun-je-me-vinden-op-insta-met-leipe-reisfoto’s-type-vrienden.

Hartstikke leuk natuurlijk, maar die reisverslaafde maatjes zadelen jou wel mooi met een probleem op. Want wat geef je in hemelsnaam aan zo’n persoon als ze jarig zijn?

Ja iets met reizen. Maar wat dan? Want als je op google zoekt naar leukste cadeau voor reizigers dan kom je negen van de tien keer terecht op een artikel dat net zo goed ‘100 dingen die geen enkele reiziger nodig heeft’ had kunnen heten.

Het feit dat een cadeau met reizen te maken heeft, betekent namelijk niet dat je een reiziger er ook blij mee zult maken. Maar waar wordt een reiziger dan wél blij van? Glad you asked…

Op zoek naar een cadeau voor reizigers?

Hieronder vind je 21 toffe cadeau ideeën waar je elke reiziger echt een plezier mee doet.

1. Een superhandig reisbandje

Dit is een leuk cadeau voor reizigers die wat van de gebaande paden gaan.  Tijdens je reis een local om hulp vragen kan namelijk soms knap lastig zijn. Met het Ikgaopavontuur reisbandje vraag je eenvoudig naar de wc, WiFi code of de bushalte. Je wijst gewoon één van de zestien icoontjes aan en alle communicatieproblemen zijn opgelost. Het bandje weegt daarnaast ook bijna niks en is in meerdere kleuren te bestellen. Bestellen kan op: www.ikgaopavontuur.nl

2. Wereldkaart + accessoires

Wat is de overeenkomst tussen een reiziger met een wereldkaart en een kunstliefhebber in het Rijksmuseum?

Juist, ze kunnen er allebei uren naar staren en in gedachten verdwalen naar hele fijne plekken.

Het heeft iets magisch om naar een wereldkaart te kijken en enerzijds herinneringen op te halen van de plekken waar je allemaal geweest bent en anderzijds weg te dromen over je volgende reis.

Voor de reiziger die is teruggekeerd van zijn reis is een wereldkaart dan ook één van de mooiste cadeaus die je kunt geven. Gewoon zodat hij of zij elke keer herinnerd wordt aan die mooie reis en het feit dat er nog zoveel meer op hem of haar ligt te wachten.

Een wereldkaart is misschien cliché maar wel gewoon een leuk cadeau idee voor reizigers. Dus of je nu kiest voor een scratchmap of een wereldkaart met punaises, met een wereldkaart is iedere wereldreiziger blij.

3. Reisdagboek + tips

Reizen is herinneringen maken. Jezelf tegen komen. Mooie momenten beleven. Momenten die je niet altijd – of eigenlijk zelden – op camera kunt vastleggen maar die je wel wilt onthouden.

Met een dagboek doe je precies dat. Doe jouw maatje daarom een leuk dagboek zoals een molekskine of een speciaal travel reisdagboek cadeau. Eenmaal gevuld zal het by far het leukste souvenir van de reis zijn.

4. Een fijne dagrugzak

Ok tijd voor een praktisch cadeau. Tijdens elke reis is het fijn om een (kleine) dagrugzak te hebben waarin je een flesje drinken en wat andere dingen kunt meenemen. Op Decathlon.nl vind je heel veel toffe dagrugzakken tegen een aantrekkelijke prijs. Misschien is het wel handig om van te voren even af te stemmen met de ontvanger van het cadeau wat ze prettig vinden. Je kunt ze natuurlijk ook altijd zelf even deze pagina van decathlon doorsturen.

5. Lonely Planet

Een goede reisgids doet het altijd goed en Lonely Planet is voor veel backpackers een beetje de reisbijbel. Wel het bonnetje bewaren, want de kans is groot dat iemand anders exact hetzelfde cadeau geeft. Als je trouwens goedkoop een Lonely Planet wilt bestellen, doe je dat het best op Bookdepository.com

6. Geld

Ok. Ok. Alle haters hold your horses.

Geld geven is niet leuk. Geld geven is niet origineel. En geld geven getuigt al zeker niet van enige moeite aan jouw kant. Maar weet je wat het belangrijkste is met het geven van een cadeau?

De ontvanger natuurlijk!

En moet jij voor de gein eens vragen waar bijna alle backpackers een tekort aan hebben. Juist, money.

Dus hup, kappen met miepen en vullen die envelop. Geld is misschien wel het ideale cadeau voor reizigers. Als jouw maatje straks een vette bungeejump maakt van dat geld…denk je dat-ie dan echt blijer had geweest met die suffe reismok die jij toevallig zo mooi vindt passen bij een backpacker?

7. Sarong

Een sarong wordt ook wel het Zwitserse zakmes van katoen genoemd. Althans, dat zou best kunnen. Je kunt namelijk zo lekker veel met een sarong. Gebruik ‘m als strandlaken, jurkje, sjaal, rok, schouderbedekker, hoofddoek of als laken om onder te tukken in een bus, trein of vliegtuig. Omdat-ie ook nog eens zeer weinig weegt, snel droogt en lekker compact is, wordt elke reiziger -meisjes én jongens- hier blij van.

8. Bluetooth Speaker

Backpackers zijn vrij open-minded en dat betekent dat jij jouw liefde voor Biebs en The Backstreet Boys niet langer onder stoelen of banken hoeft te steken.

Sterker nog…. be loud and proud!

En dat kan dus met een mini bluetooth speaker. Zet een lekker achtergrondmuziekje op in je hostel, bij een kampvuurtje of als je overdag ligt te chillen op het strand. Het is een ideaal cadeau voor backpackers.

Tenzij die persoon echt van Bieber houdt. Doe ‘m dan maar een koptelefoon cadeau.

9. Travel Essentials

Het ideale cadeau voor mensen die van bruikbare dingen houden. Echt leuk om te geven is het misschien niet, maar weet je hoe fijn oordoppen zijn als een dronken dormgenoot zeven op de schaal van richter snurkt?

Wil je iets geven waar jouw reisverslaafde maatje echt iets aan heeft, maak dan een pakketje met travel essentials. Oordoppen, slaapmaskertje, een handjevol pleisters, ORS en diarreeremmers.

En vergeet natuurlijk het potje tijgerbalsem niet. Dat is namelijk goed tegen hoofdpijn, verkoudheid, spierpijn, muggenbulten, insectenbeten en alle andere kwaaltjes waar je op reis mee te maken krijgt.

10. Headphone splitter

Reizen mag er op Instagram dan erg glamorous uitzien, maar de realiteit is dat je als backpacker ook UREN in bussen en treinen doorbrengt.

Natuurlijk kun je dan een beetje muziek luisteren of een filmpje kijken op je telefoon, maar hoe leuk is het als je dat kunt delen?

Beetje twee zielen één gedachten idee, maar dan met koptelefoons.

Met een headphone splitter kan dan. Handig toch?

11. Flight bag

Een fijn cadeau voor de wantrouwende vriend of vriendin die extreem zuinig op spullen is.

Een flightbag is namelijk niet per se nodig, maar beschermt wel jouw backpack tegen slijtage en regen en het kan tegelijkertijd peace of mind geven.

Gewoon omdat ze achter de douane dan geen drugs in je tas kunnen stoppen. Niet dat dat echt gebeurt, maar de gedachte alleen al is vaak genoeg voor een full-blown panic attack. Want ja, stel je voor dat het wel gebeurt…

12 .Hoofdlampje

Wat hebben een grot, een nachtelijke hike op een vulkaan en een rustige avond in een donkere dorm met elkaar te maken?

Juist.

Het is in alle gevallen verdomde fijn als je een hoofdlampje hebt. Gewoon zodat je ziet waar je loopt of nog even wat wilt lezen terwijl de rest van de dorm al ligt te slapen.

13. Een goed boek (of gelijk een e-reader)

Sommige mensen liggen het liefst de hele dag op het strand met hun ogen dicht. Een ander kijkt weer liever de hele dag netflix.

Maar er zijn dus ook mensen die het fijn vinden om boeken te lezen. Ja, ze bestaan echt. Nou waarom geef je deze mensen dan niet gewoon boeken? Misschien zelfs eentje die gerelateerd is aan de bestemming. Mogelijkheden zat, wat een feest.

Weet je toevallig dat de persoon die vertrekt echt een boekenworm is? Misschien is het tijdens deze reis tijd om over te stappen op het digitale papier van een e-reader. Neemt een stuk minder ruimte en gewicht in!

14. Nog een goed boek

Nee, niet nóg een boek om mee te nemen. Maar een boek voor thuis. Zo’n heerlijk groot boek die je zo fijn op je koffietafel kunt neerleggen. Zo’n boek waar je nóg meer van wilt reizen. Zo’n boek waar zulke fijne plaatjes in staan dat je alleen maar denkt:

What. The. Fuck. Doe. Ik. Hier. Nog?

Ja, zo’n boek wil je toch best geven aan je reisverslaafde maatjes?

Onze tips? De boeken verliefd op Europa en Verliefd op Nederland zijn voor elke reiziger leuk!

15. Externe Harde schijf

Je kunt op reis alles verliezen en meestal overleef je dat wel. Kleding, paspoorten, credit cards… allemaal erg vervelend, maar je foto’s?

Man, dat is toch een regelrechte wereldramp?

Wordt dus een preventieve superheld en geef je maatje een externe harde schijf cadeau waar alle foto’s en video’s veilig op opgeslagen kunnen worden.

16. Powerbank

Vroegâh..

Vroeger had je nog de nokia 3310. Die geweldige telefoon die een val van elk flatgebouw zou overleven en ongeveer 47 jaar meeging als je hem één keer aan de oplader hing.

Die telefoon is niet meer. Of althans, niet meer handig.

Want tegenwoordig heb je dus smartphones. Je kunt er toevallig meer mee dan snaken en je eigen ringtones maken, maar de batterijduur…om te janken.

Want hoe vervelend is het als je net een toffe foto wilt maken en de batterij leeg is? Of als je net over goede wifi beschikt? Of als je gewoon iets moet opzoeken? Of muziek wilt luisteren? Inderdaad, heel vervelend.

Met een powerbank verleng je de levensduur van je telefoon en andere apparaten. En dat is voor die met gadgets beladen backpackers van tegenweurdig meer noodzaak dan luxe.

17. Een kaartspel

Shithead. Asshole. King’s cup.

Zomaar wat spelletjes die je op reis kunt spelen. Maar dan heb je dus wel kaarten nodig.

Legendarische avonden gegarandeerd.

18. De Picolo App

Over legendarische avonden gesproken. Wel eens gehoord van de Piccolo app?

Deze app is gratis, maar er is ook een betaalde variant. Het is een soort combinatie van doen, durven en de waarheid / 30 seconds / leuke opdrachten.

En hier komt het mooie… alle opdrachten zijn gerelateerd aan drank. Je wordt er dus écht kacheltje lam van. Speel het op reis of op je afscheidsfeestje en je hebt gegarandeerd een legendarische avond waarbij je bovendien de geheimen van je maatjes wat beter leert kennen…

19. Koffie & welgemeende interesse

Hé, hoe was het?

– Ja supertof.

Ok chill.

Dat zijn meestal een beetje de gesprekken die je voert nadat je máánden op reis geweest bent. Natuurlijk, iedereen snapt wel dat je niet álles hoeft te vertellen maar een beetje meer interesse…

Als jouw maatje dus echt iets voor je betekent, ga dan in een cafeetje zitten of pak een picknickmand en luister gewoon eens twee uur naar wat diegene te vertellen heeft. Welgemeende interesse is namelijk tien keer mooier dan alle cadeaus die je kunt geven.

En weet je wat het leuke is? Jouw maatje vindt jou ook nog eens een veel leukere vriend(in). Pure winst toch?

20. Een AirBNB overnachting naar keuze

Hostels zijn fantastische plekken om te slapen. Vooral omdat het zo makkelijk is om mensen te leren kennen.

Maar weet je hoe fijn het is als je af en toe een plekje voor jezelf hebt?

Gewoon omdat je even tot rust wilt komen. Of omdat er gewipt moet worden. Of gewoon omdat je weer even wilt voelen hoe het ook alweer was om in een tweepersoons bed te slapen.

Nou in al die gevallen is een AirBnB eigenlijk best fijn. Geef je maatje dus een overnachting naar keuze en wie weet bezorg jij hem of haar wel de nacht van zijn of haar leven.

21. Packing Cubes

Is jouw reismaatje een grote sloddervos? Of houdt hij/zij juist van een beetje ordelijkheid?

Dan zijn packing cubes een ideaal cadeau.

Duss……

Dat waren ze alweer, 21 cadeaus waar je elke reiziger écht blij mee maakt. Knoop ze in je oren, geef ze aan je maatjes en doe wat jij kan om al die reizen nóg een stukje mooier te maken. Of.. als je dit artikel gelezen hebt omdat je zelf niet weet wat je moet vragen, deel het dan met jouw vrienden!

Reis aan het voorbereiden? Dit zijn onze tips!

Je kunt veel tijd en geld besparen door in de voorbereiding op je reis slimme keuzes te maken. Hieronder geven wij je een aantal van onze favoriete tips om beter voorbereid op reis te gaan en geld en tijd te besparen.

Vraag een WISE Borderless Card aan 

Wil je niet teveel betalen als je betaalt of geld opneemt in het buitenland? Met een Wise Borderless account krijg je de beste wisselkoers. Scheelt zo een paar tientjes per reis!

Koop je reisspullen bij Decathlon 

Voor elke reis maken wij een (virtueel) tripje naar de Decathlon om reisspullen te kopen. Ze hebben praktisch alles, het is goedkoper dan bij de big brands en de kwaliteit is top!

 

JoHo Advies & Donateurskorting

JoHo helpt met persoonlijk advies over reisverzekeringen en geeft hun donateurs tot 30% korting op backpacks en andere reisbenodigdheden.

Zorg dat je goed verzekerd op pad gaat

Om je te helpen bij je keuze hebben we de handige verzekeringswijzer gemaakt, maar in het kort kunnen we je het volgende zeggen:

Nog meer aanraders voor jouw reis

Skyscanner
Vind hier de goedkoopste vliegtickets

Booking.com
Beste aanbod van hotels en hostels wereldwijd

Hostelworld
Veel hostels en soms goedkoper dan booking.com

Sunny Cars 
Auto huur zonder eigen risico en gedoe. Gewoon heel relaxt.

De bovenstaande links zijn affiliatelinks. Dat betekent dat wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine vergoeding krijgen als je iets koopt via de links. Mocht je dat doen, weet dan dat we je heel erg waarderen :-).