• Menu
  • Menu

Wereldwijd Oppassen: Zo vind je overal ter wereld een baantje als oppas!

Ga je binnenkort op reis naar Australië, Spanje of misschien wel Amerika en wil je tijdens deze reis toch nog een centje bijverdienen om zo alle extra kosten te vergoeden? Dan is wereldwijd oppassen misschien wel iets voor jou!

Reis de wereld rond en verdien geld met oppassen

‘Wereldwijd oppassen… is dat mogelijk?’ Nou zeker is dat mogelijk en ook nog eens ontzettend leuk en interessant om te doen!

Als je gaat reizen heb je hoogstwaarschijnlijk al aardig wat geld gespaard om je reis te financieren. Toch kan het op een gegeven moment wel handig zijn om een extra zakcentje te verdienen, aangezien reizen toch duurder uit kan vallen dan je van te voren had gedacht. Helaas kan niet iedereen een Instagram influencer worden en hier zijn of haar geld mee verdienen. Ook een online business bouw je niet van de één op de andere dag, maar wat je wel kan doen is oppaswerk!

Maar is oppassen eigenlijk wel chill? Krijg je wel genoeg betaald? En zit je niet gelijk vast aan zo’n gezin? Nou, dat is nu juist het mooie aan oppaswerk, want je kunt heel veel zelf bepalen. Hieronder een paar voordelen van oppassen tijdens jouw reis:

Flexibele uren

Een voordeel van oppaswerk is dat je zelf jouw werkuren kan inplannen. Heb je de ene week wel tijd om te werken, maar de andere week niet? Dat is geen probleem! Jij maakt je eigen werkschema.

 Oppas tarief

Ook kan je je eigen oppas tarief opstellen. Natuurlijk moeten de ouders hier wel mee akkoord gaan, maar in principe bepaal jij of je akkoord gaat met een bepaald uurtarief. Je hoeft dus niet op te passen voor twee tientjes en een zakje snoep, je bent immers geen dertien meer. Hoe fijn is dat!

Voordeel: je leert de taal!

Je kan een studie of cursus volgen om een taal te leren, maar je leert een taal het beste door het regelmatig te spreken. Zodra je bij een oppasadres aan de slag gaat moet je continu communiceren met de oppaskinderen. Tijdens oppaswerk kan je de taal nog beter onder de knie krijgen. Ben je nog niet zo sterk in de taal? Dan is het alleen maar super fijn om de taal te oefenen met de oppaskinderen. De drempel voor het spreken van de taal ligt dan super laag en misschien pik je er toch nog wat van op! 

Leuk: leer de cultuur beter kennen

Maar dat is niet alles! Een groot voordeel van oppaswerk is dat je de cultuur van het land veel beter kan leren kennen. Met oppaswerk kom je in een huiselijke sfeer van de plaatselijke bevolking en leer je de echte normen en waarden kennen. Wat ook leuk is, is om de oppaskinderen iets mee te geven uit jouw cultuur, zoals gewoontes, eten of bepaalde woorden en gezegden. Zo kunnen jullie allemaal van elkaar leren.

Ok, hoe vind je oppaswerk wanneer je op reis bent?

Via een wereldwijd oppas platform zoals Babysits, kun je gemakkelijk een gratis profiel aanmaken als oppas en op zoek gaan naar oppaswerk bij jou in de buurt. Babysits is namelijk actief in meer dan 28 landen zoals onder anderen, Nieuw-Zeeland, Singapore, Canada, Australië en Italië. Ben je de ene maand in Australië en de andere maand in Nieuw-Zeeland? Geen probleem! Open je Babysits profiel en ga op zoek naar oppaswerk in de buurt. Handig toch?