• Menu
  • Menu

Backpacken in Costa Rica: 10 Redenen waarom dat awesome is

Zin om naar een ultragroen paradijs in Midden-Amerika te gaan? Denk dan eens aan een rondreis door Costa Rica.

Dit schitterende land zit namelijk vol verrassingen en avontuur en in dit artikel lees je 10 redenen (+heerlijk filmpje) waarom die rondreis bij elke reiziger hoog op het lijstje moet staan!

#1 Vanaf boven is het al één groot groen paradijs

Als je vanaf San José naar het ongerepte zuiden van Costa Rica wilt reizen, kun je natuurlijk voor €3 een lange busrit nemen.

Maar waarom pak je niet lekker het vliegtuig?

Dan ben je niet alleen sneller, je kunt ook nog eens genieten van een waanzinnig uitzicht. Het kost natuurlijk € 100 extra maar je ziet Costa Rica op een manier die je nooit meer vergeet.

costa_34

#2 Ja, de stranden…

De stranden in Costa Rica zijn alsof ze net ontdekt zijn; ongerept en eindeloos. Niet overvol met badgasten of strandstoelen. Ze zijn van hoge schoonheid en worden aangevuld door een ongekend aantal palmbomen en ander exotisch groen. Kijk zelf maar.

costa_71

#3 Paardrijden op het strand en over de heuvels

Als in de vroege morgen de zon al op je schouders brandt en de golven op de kust slaan, draaf je in slowmotion langs het strand, de jungle en watervallen.

Galoppeer vervolgens over de open vlaktes en je voelt je je een oermenselijke cowboy of -girl. Top dit alles af met het uitzicht over de groene jungle en de azuurblauwe zee en je neemt deze beelden voor altijd met je mee.

costa_57

#4 De natuur, zo groen

Als je denkt dat Nederland groen is in de zomer dan doet een rondreis in CostaRica je echt verbazen. Bomen zo groen als het groenste gras vol in contrast met het kraak heldere blauwe universum. Het blijft verwonderen net als de rest van Costa Rica.

costa_81

#5 De dieren

Costa Rica is letterlijk één grote dierentuin waar je eindeloos aapjes kunt kijken. Een groene oase vol met leven van luiaards, tropische vogels, slangen, apen, vogels, krokodillen en als je heel erg veel geluk hebt een Jaguar.

costa_44

Spaans leren?

Reizen door Zuid- en Midden-Amerika is zoveel makkelijker en leuker als je Spaans spreekt. Als je dit gratis wilt leren voordat je die kant op gaat dan zijn de gratis Spaans lessen van de Spaanse Taalclub heel leuk om te volgen!

#6 De surf is epic

Lege line-ups en de swell is altijd aan.

Als surf liefhebber kun je hier je hart ophalen. Het tropische kraakheldere water is een warm bad waar eigenlijk het hele jaar door golven binnenkomen.

Voor zowel de beginnende als gevorderde surfer kun je hier golven vinden.Met bekende spots als Manuel Antonio, Jacó en Pavones waar een van de langste linkse golf ter wereld loopt.

De Caribische kust is dan weer een stuk ruiger maar daarmee is Costa Rica een van de weinige landen waar je in twee zeeën op een dag kunt surfen; namelijk de Caribische zee en de stille oceaan.

costa_73

 #7 De jungle is één groot avontuur

Bomen waar je in kunt staan en terwijl de tukans op je neerkijken.

Lianen, natuurlijke waterbronnen en watervallen.

Kortom het verveelt nooit.

Het geluid en de rust die je hier vindt is ongekend. Je kunt hier letterlijk verdwalen dus ga wel met iemand die het gebied kent.

costa_80

#8 De Caraïbische kust

De carribean is toch echt een ander CostaRica, een echte ‘’rasta’’ cultuur waar op elke hoek van de straat wel iets te koop is wat te maken heeft met Bob Marley. Het gaat hier allemaal net als in de rest van Costa Rica tranquilo style. Je waant jezelf echt in de Caribische sferen waar je altijd al van gedroomd hebt.

1

#9 Uiteraard de hangbruggen

Je kunt natuurlijk door de jungle hiken, maar ga ook over de ‘hanging bridges’ en kijk vanaf adembenemende hoogte de diepte in. Bonus: als je over deze bruggen loopt voel je je een echte Tarzan (of Jane, als er in je paspoort staat dat je een vrouw bent).

costa_11

#10 Deze tropical sunsets vervelen natuurlijk nooit

Ja het is dezelfde zon als overal ter wereld maar als je hier een sunset bekijkt voel je je letterlijk als Tom Hanks in Castaway: heerlijk alleen op de wereld.

costa_67

Trekt Costa Rica jou wel? Like dit artikel dan en droom daarna nog even weg bij deze heerlijke Costa Rica Video.

Geschreven door Marnix van Oudheusden van Along The Way 

untitled-design-25

Gepassioneerd voor reizen, avontuur, surfen, fotografie, film en schrijven. Herinneringen creëren en omzetten in beeld en verhaal. Ben gek op surfen en als het even kan trek ik eropuit met de camper om de beste golven te vinden. Ik ben spontaan en avontuurlijk ingesteld en sta open om nieuwe dingen te proberen en te groeien in alles wat ik doe door te inspireren en geïnspireerd te worden. Door dit alles te bundelen en uit te dragen heb ik een online portfolio gemaakt genaamd AlongTheWay