• Menu

Dit zijn 5 de tofste tips voor het Monteverde Cloudforest

Monteverde is een cloudforest in het binnenland van Costa Rica en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het is dan ook één van de populairste plekken op onze Costa Rica Route.  Wat Monteverde namelijk uniek maakt is de combinatie van wildlife, jungle, nevelwoud, bijzondere flora & fauna en ontzettend veel activiteiten. In Monteverde kun je genieten van de natuurlijke rust, maar ook dingen doen die jou de stuipen op het lijf jagen.  Enig nadeel is dat Monteverde niet héél makkelijk te bereiken is en dat het er soms een beetje koud wordt.

Om alle highlights van Monteverde te ontdekken heb je ongeveer drie dagen nodig. Benieuwd naar wat te doen in Monteverde? In dit artikel ontdek je alle hoogtepunten en leukste slaapplekken van Monteverde.

Monteverde, Costa Rica

Wat te doen in Monteverde?

Ziplinen

Ben je opzoek naar een spannende activiteit in de natuur, ga dan vooral mee op de extreme canopy ziplining tour. Via een kabel zweef je als een acrobaat door de boomtoppen van de ene naar de andere kant van het cloudforest.

Naast normale ziplines vind je hier ook de superman zipline van ruim een kilometer lang waarbij je op je buik hangt. Je kunt een Tarzanswing doen boven een ravijn en je zal een stukje moeten afdalen.  Oh, en hadden we al gezegd dat je bij Monteverde het grootste zipline parcours van Midden-Amerika vindt? Dat mag jij als echte avonturier natuurlijk niet overslaan.

Canopywalk 

Wil je een wat rustigere activiteit, maar wel het nevelwoud vanuit de boomtoppen beleven? Kies dan voor de canopywalk. Hierbij maak je een wandeling door de natuur die deels over hangbruggen gaat. Je zult je even over je hoogtevrees heen moeten zetten, maar de uitzichten zijn het zeker waard. Tussen de nevel door zie je mooie kleurrijke vogels en andere wilde dieren. Doordat het nevelwoud bijna altijd in de mist is gehuld, is het een hele bijzondere, bijna mystieke ervaring. Zeker doen!

Kinkajou Night walk 

Een hele leuke en spannende activiteit is om ‘s avonds een begeleide wandeling te doen door een natuurreservaat. Samen met een gids en een zaklamp in de aanslag ga je het donkere bos in op zoek naar wilde dieren die vooral ‘s nachts actief zijn.

Het is zeker een spannende activiteit omdat je veel ‘enge’ dieren tegenkomt en het in het regenwoud ’s nachts ook écht donker is. Even wennen, maar al snel neemt de nieuwsgierigheid het over van de angst.

Je gaat op zoek naar alle griezels zoals vogelspinnen, glow-in-the-dark schorpioenen en slangen. Verder kun je ook een luiaard, stekelvarken of gordeldier tegenkomen. Het kan ook zijn dat je tijdens je zoektocht slapende diertjes tegenkomt. Gelukkig maar, want als je ziet hoe schattig de vogeltjes slapen vergeet je voor even dat je doodeng vindt in het donker.

Goed kijken, maar dit is één van de giftigste slangen in Midden-Amerika

Wandeling naar de holle boom

De attractie van het nabijgelegen dorpje Santa Elena is een hele hoge, holle boom waar je in kunt klimmen. Eigenlijk is het een soort van levende ladder waar vanaf je een mooi uitzicht hebt over het gebied. De wandeling er naartoe is ook prachtig, want onderweg kun je veel wildlife spotten zoals wasberen, neusberen, slangen, fel gekleurde kikkers, andere amfibieën en veel soorten kleurrijke vogels.

Monteverde, holle boom

Tijd over in Monteverde?

Dan zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen in de omgeving van Monteverde. Dit zijn vooral nog meer plekken waar je (wilde) dieren kunt zien zoals bij de Butterfly garden, Kolibri garden, Bat jungle en de Frog pond. Je vindt ze makkelijk op Maps.me.

Leukste slaapplekken in Monteverde

Monteverde Backpacker’s is een rustig hostel met ontbijt in het centrum van Santa Elena. Ben je op zoek naar een wat drukker hostel? Dan is Selina Monteverde een aanrader. Hier is een restaurant-bar on site en worden er feestjes en sociale evenementen georganiseerd. Ben je op zoek naar een hostel met uitzicht over het Monteverde gebergte? Dan zit je goed bij Cabinas Vista Al Golfo. Je krijgt zelfs gratis ontbijt bij je overnachting.

Meer lezen over Costa Rica? Hier lees je al onze artikelen over Costa Rica

Benieuwd naar alle leuke slaapplekken in Costa Rica?