• Menu
  • Menu

MK Hotel Tirana: De perfecte slaapplek voor het begin én einde van je reis

Begin je reis door Albanië met een heerlijk vakantiegevoel. Het MK hotel in Tirana, op enkele minuten rijden van de luchthaven, is de ideale plek om je reis door Albanië te starten én eindigen. 

Bij het woord Airport Hotel denk je al gauw aan sfeerloze hotels met dure kamers die slechts één doel dienen: dicht bij de luchthaven slapen. Dat het ook anders kan bewijst MK Hotel in Tirana. Het is niet vaak dat we een airport hotel aanprijzen, maar in dit artikel vind je 6 redenen om je reis door Albanië bij MK Hotel Tirana te beginnen. 

Wij zijn niet gesponsord door MK Hotels en verbleven hier op eigen kosten. We zijn gewoon erg enthousiast, en denken dat jouw reis er leuker van wordt als je hier slaapt.

Start en eindig met een vakantiegevoel

Vanaf het moment dat je thuis vertrekt kan het zomaar 8-10 uur duren voordat je in je hotel bent. 

Je moet eerst naar de luchthaven in Nederland zien te komen, door de security, een paar uur vliegen, hopen dat je koffer aangekomen is, je huurauto ophalen, en dan nog op zoek gaan naar je slaapplek. 

Als die eerste slaapplek MK Hotel is, valt er bij binnenkomst gelijk een hoop stress van je af. Het vriendelijke personeel zorgt dat de check-in soepel verloopt en in het buitenzwembad laat je de vermoeidheid van de reisdag met één duik van je afglijden. 

Kortom, een relaxed begin en einde van je reis, waardoor je met frisse energie de volgende dag weer op pad kunt.

Veel fijne faciliteiten

Het MK Hotel heeft fijne faciliteiten waar je als gast gratis gebruik van kunt maken. Zo is er een groot buitenzwembad, een sauna en een gym met moderne apparaten en gewichten. 

Ook op de ochtend dat je vertrekt kun je nog genieten in en rondom het zwembad. De ligbedjes en zitzakken nodigen je uit om nog even neer te ploffen.

Reis je met (jonge) kinderen? Dan vind je het vast fijn om te weten dat er naast het hotel een grote speeltuin ligt. 

Ruime kamers

De ruime slaapkamers in het MK Hotel Tirana zijn modern en hebben grote comfortabele bedden. Door de goed geïsoleerde ramen en deuren is het ook heerlijk stil en heb je niet door dat je praktisch naast het vliegveld slaapt.

Op onze eerste nacht sliepen wij door een gratis upgrade in een appartement met moderne keuken. Op de laatste nacht van onze reis sliepen we in de standaard 2-persoonskamer. Beide opties zijn top, maar als je voor één nachtje blijft raden we de goedkopere standaard 2-persoonskamer aan. De keuken voegt immers niet zoveel toe als je niet zelf gaat koken.

Een goed restaurant

Voor lunch en avondeten hoef je niet ver te lopen: het restaurant van het hotel serveert een uitgebreide kaart met westerse gerechten als steak en burger, maar ook salades, pasta’s en een aantal Albanese klassiekers. Wij hebben er goed gegeten voor minder dan €15 per persoon.

En uitgebreid ontbijtbuffet

Start je dag met een ontbijtbord gevuld naar jouw smaak. Bij het ontbijtbuffet ligt van alles: van hartige en zware kost als ei, bacon en worstjes tot fruitsalade, muesli, notenmix, yoghurt, verschillende soorten brood en sapjes. Voor de zoetekauwen liggen er croissantjes en mierzoete brownies. 

Bij de vriendelijke bediening bestel je je espresso, cappuccino of latte die je vervolgens binnen of buiten in het zonnetje op kunt drinken.

Weg van de verkeersdrukte van Tirana

In onze route voor Albanië hebben we geen ruimte opgenomen voor Tirana. Hoewel het een stad is waar vast veel te zien en te doen is, zijn we niet zo dol op grote steden. Zeker niet als je hoort dat het qua verkeer nogal hectisch kan zijn. 

Sla jij Tirana ook over tijdens je bezoek aan Albanië? Dan is MK Hotel Tirana extra relaxed, want je vermijdt daardoor het drukke centrum van Tirana. Vanaf de (gratis) parkeerplaats van het hotel ben je in een paar minuten op de snelweg en kan je avontuur beginnen. Ook de luchthaven bereik je in minder dan 5 minuten. 

Wanneer wij het MK Hotel Tirana aanraden

Wij raden het MK hotel aan voor je eerste nacht als je in de namiddag (of later) landt op Tirana Airport. Het is ook fijn om de laatste nacht van je reis door Albanië bij het MK Hotel te slapen. Je kunt dan uitgerust en dichtbij de luchthaven starten aan je terugreis. Zo hebben wij nog even heerlijk gezwommen en van het zonnetje genoten voor onze vlucht aan het begin van de middag.

Land je ruim voor zonsondergang en wil je direct naar een leuke bestemming rijden? Overweeg om in het historische Kruje te slapen bij Panorama Hotel, op ongeveer 35 minuten rijden van de luchthaven. Een andere optie, op ongeveer één uur rijden, is de bijzondere Agriturismo Mrizi i Zanave.

Meer tips voor Albanië? Lees hier al onze artikelen!