• Menu
  • Menu

De leukste cafés en restaurants in Antigua

Antigua is één van de fijnste stadjes in Centraal-Amerika. Niet eens omdat er fantastisch veel highlights zijn, maar simpelweg omdat je je er thuis voelt. Je kunt er lekker rondlopen, hebt er leuke marktjes en er zijn zóveel fijne restaurants en cafés dat je spontaan keuzestress zou krijgen. Om je daarbij te helpen lees je hieronder wat de leukste cafés en restaurants van Antigua zijn.

Lunch en ontbijt 

Union Café 

Dit café heeft prima koffie en vooral heerlijke smoothiebowls. Het is een goede plek voor ontbijt of vroege lunch. Qua sfeer is het rustig en niet de meest enerverende plek. Dat komt vooral omdat er veel digital nomads op hun laptopje zitten te werken. Een prima plek dus voor een gezond ontbijt of als je wat werk moet doen. Zoek je wat knussers? Dan zijn onderstaande cafés een betere optie.

Bagel Barn

Deze tent heeft zoals de naam doet vermoeden een hele kaart vol met bagels. Van zoet tot hartig en van warm tot koud, bij deze tent leggen ze het voor je op een bagel.

San Martin Bakkerij 

Deze bakkerij opent om 6.00 ’s ochtends voor ontbijt, maar vooral de lunchdeals zijn hier top. In een ruim opgezette binnentuin geniet je voor ongeveer 8 euro van een heerlijke pasta, salade en drankje. Daarnaast kun je hier ook fijne stokbroden en andere harde broodjes halen om zelf te beleggen. Scheelt weer geld terwijl je toch lekker eet.

San Cristóbal 

Dit restaurant ligt een behoorlijk stuk buiten het centrum van Antigua, en je moet dan ook een shuttle nemen voor 10Q. Je krijgt er hier echter wel lekkere broodjes, betaalbare drankjes en bovenal een schitterend uitzicht over Antigua voor terug.

Y tu piña tambien 

Dit café heeft misschien een vreemde naam, maar het is er superleuk. Het interieur is gezellig, de service is vriendelijk en de wifi is snel. Probeer hier zeker de goddelijke egg en avo sandwich met kaas, ei, avo, bacon en ziek veel pesto. Dit broodje was zo goed dat we het gratis ontbijt in het hostel oversloegen.

Café Barista 

Dit is een keten in Guatemala en vergelijkbaar met de Coffee Company. Aan het centrale plein in Antigua kun je hier terecht voor koffie en gigantische cappucino’s, maar eten is verder niet echt hun specialiteit.

Café Sky 

Café Sky is leuk voor een drankje en een hapje tegen het einde van de middag. Je hebt vanaf de rooftop namelijk een leuk uitzicht over Antigua en de ondergaande zon. Probeer hier zeker de breaded mushrooms en yummie saus die erbij zit.

Avondeten 

Voor avondeten zijn er talloze pizzaria’s, Mexicanen en grill rooms maar de twee restaurants die we echt aanraden zijn Toscana en Toko Baru.

Toscana serveert heerlijke verse pasta waar de vriendelijke eigenaar Claudio maar al te trots op is. Voor een menu met brood, salade, pasta en een glas wijn betaal je ongeveer 10-12,50 euro per persoon. Qua sfeer is het een beetje hit & miss. Sommige dagen zit het helemaal vol terwijl het op andere dagen bijna leeg is.

Bij Toko Baru vind je een aantal Indiase en Indische gerechten, maar de echte reden dat je hier komt zijn de Falafel, Shoarma en Kip Tandoori die je kunt verzuipen in goddelijke knoflooksaus. Daarnaast is het er gezellig, is de service snel en zijn de prijzen zeer vriendelijk voor een backpackers budget. En hadden we het al gehad over die heerlijke knoflooksaus? Echt jum!

Dat waren de leukste cafeetjes en restaurants in Antigua volgens backpackcentrale, maar er zijn er uiteraard meer. Dus trek ook zeker je schoenen aan en volg je neus. Grote kans dat jij nog veel meer lekkere plekjes vindt!

Meer lezen over dit heerlijke land in Midden-Amerika? Check hier al onze artikelen over Guatemala!