• Menu
  • Menu

Toffe tips voor Cebu, het meest actieve eiland van de Filipijnen

Wie denkt dat een reis naar de Filipijnen alleen maar bestaat uit relaxen op bountystranden terwijl je uit een kokosnoot lurkt heeft het mis. Wie niet bang is voor wat avontuur en juist zin heeft om te hiken, canyoningen, snorkelen of misschien wel duiken gaat naar Cebu. In dit artikel lees je 5 toffe tips om het beste uit je reis naar Cebu te halen.

Wat te doen op Cebu?

Hike naar naar Osmeña Peak en Lugsangan Peak

De view is spectaculair, maar de hike zelf is eigenlijk best wel easy. Je rijdt allereerst met de scooter naar het startpunt en vanuit daar is het ongeveer nog half uurtje naar boven lopen. Je kan dit ook georganiseerd doen, maar dat zal ik verre van aanraden. Het is namelijk bijzonder fijn om deze plek voor jezelf te hebben! De weg er naartoe is trouwens ook heel goed te doen! Wil je de spanning opbouwen, ga dan eerst naar Osmeña Peak en daarna naar Lugsangan Peak. De view bij die laatst genoemde wordt ook wel vergeleken met de Chocolate Hills op Bohol. Maar dan zonder hordes toeristen. Boek hier een tour naar Osmena en de bekende Kawasan falls.

Cebu, Hike

Bezoek Cambais Waterfall

Een stuk minder toeristisch dan de bekendere Kawasan Waterfall. En met een stuk minder bedoel ik eigenlijk dat er zelfs rustig is! Het water is er superblauw en de omgeving is prachtig. Hier kun je je dus uitstekend een middag vermaken. Ga je op eigen houtje naar bovenstaande Peaks? Deze waterval ligt op de route als je vanuit Moalboal of Badian komt!

Cebu waterval

Tip: Ga je backpacken in Azië? Download onze Ultieme Bucketlist voor Backpacken in Azië gratis

Ga canyoningen

Voor degene die niet weten wat dat is. Hier heb je een definitie: “Canyoning of canyoneering is een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt. Canyoning is dus vooral een sport die in de bergen wordt beoefend. Om de rivier te volgen is het daarbij nodig te wandelen, klimmen, springen en zwemmen.” Absoluut fantastisch en echt een must-do. Je springt van watervallen af met verschillende hoogtes van drie tot wel twaalf meter! Dit wil je echt doen als je op Cebu bent! Extra tip: boek een tour die eindigt in de Kawasan Waterfall. Heb je die ook meteen gezien!

Canyon Cebu

Waar verblijven op Cebu?

Het hangt er vanaf wat je voornamelijk wil gaan doen op Cebu. Wil je aan het strand verblijven en met je snorkelset de zee inlopen om scholen sardines te spotten, dan verblijf je in Moalboal. Panagsama Beach om precies te zijn. Heb je meer zin om te gaan hiken en canyoningen, dan kan ik je aanraden om in Badian te slapen. Wil je zwemmen met walvishaaien dan slaap je in Oslob. Maar wil je dat echt? Het is natuurlijk heel tof om zo’n beest in het echt te zien, maar in Oslob worden ze gevoerd en lig je met groepen toeristen tegelijk in het water. Als je walvishaaien in hun natuurlijk omgeving wil zien (en deze kans is aanzienlijk kleiner, maar wel een stuk beter) dan ga je naar Leyte.

Geschreven door Lonne van Solon Travel

Lonne is voor onbepaalde tijd in haar eentje op wereldreis waarbij zij constant haar grenzen opzoekt en verlegt. Zowel fysiek door bergen te beklimmen als mentaal door nieuwe dingen te proberen. Op www.solontravel.nl lees je reisverhalen, -routes en -tips om je reis net wat makkelijker en leuker te maken. De focus van het blog ligt bij reizigers die met een backpack op pad gaan en niet met een koffer. Alleen op reis gaan is avontuurlijk, spannend, soms een beetje eenzaam, maar bovenal iets wat Lonne iedereen kan aanraden.  Benieuwd naar haar reizen? Volg Lonne op Instagram voor heerlijke plaatjes! 

Wil jij ook jouw tips delen op Backpackcentrale? Lees hier hoe dat werkt en join the Tribe!