• Menu
  • Menu

Dit wil je weten over Siquijor, Filipijnen

Siquijor is een relatief klein eiland gelegen ten zuiden van Cebu en Bohol. De sfeer op het eiland is erg laid-back. Veel speelt zich ook af binnen de resorts waardoor het op straat best rustig is. Veel Filipino’s denken trouwens dat het eiland behekst is. Als je zin hebt om een paar dagen niet te veel te doen en lekker op het strand te chillen, dan is Siquijor the place to be!

Ontdek de verschillende watervallen

Siquijor is een uitstekend eiland om een scooter te huren en lekker op pad te gaan. In zo’n tweeënhalf uur ben je helemaal rond. Zorg dat je de app Maps.me hebt gedownload, markeer de verschillende watervallen en gassen maar. De mooiste is Cambugahay Falls. Deze heeft drie verschillende niveaus en er drijven vlotten waar je lekker op kan dobberen.

Maak een dagtrip naar App Island

Dit is een piepklein eilandje bij Siquijor. Er wonen nog geen 1000 inwoners en het leven is er erg primitief. Daarnaast is de onderwaterwereld hier fantastisch! Grote kans dat je zeeschildpadden tegenkomt als jij het water ingaat om te duiken of snorkelen, want dit is dé plek om ze te spotten.

Bekijk de zonsondergang vanaf Solangon Beach

De ene avond is ‘ie mooier dan de andere, maar moeder natuur trakteert je graag op een werkelijk schitterende zonsondergang. Haal lekker een koud biertje, ga op het strand zitten en genieten maar.

Huur een scooter en touren maar!

Een scooter huren en lekker op pad gaan is ook altijd een goed idee! De weg langs de kustlijn is prachtig. Je scheurt tussen de groene rijstvelden door en langs witte stranden. Over de route hoef je je ook geen zorgen te maken, want het eiland is relatief klein en compact. Het is de perfecte manier om dit niet zo toeristische eiland te verkennen!

Feest!

Bijna iedere avond is er ergens wel een feestje. Zo is er iedere vrijdag een feestje bij Czar’s Place en iedere zaterdag kun je dansen bij The Sylvia. Ga wel op tijd, want rond 00.30u is het afgelopen. Daarna ga je gewoon lekker met z’n alle naar het strand.

Slaap in San Juan

Dit dorpje is het meest gezellige plekje van het eiland. Hier verblijven dus ook de meeste backpackers. Een dorpje kun je het eigenlijk niet echt noemen. Het is meer een lange straat waar je om de paar honderd meter een aantal tentjes hebt zitten. Qua soort accommodatie, je kan ervoor kiezen om voor een habbekrats in een hostel te slapen of jezelf te trakteren op glamping of een luxe resort!

We Think You’ll Glamping Siquijor by the Beach

Dit is weer eens helemaal wat anders en niet eens zoveel duurder. Kampeer heerlijk in een luxe tent en wordt wakker met het geluid van de zee. Heerlijk toch? Daarnaast zijn er gewoon schone wc’s en toiletten!

Bekijk prijs op Booking.com

Hoe kom je op Siquijor?

Er zijn verschillende manieren om op Siquijor te komen. Er is een klein vliegveld en Air Juan vliegt dagelijks van en naar Cebu. Dit is wel prijzig (4900 Peso op het moment van schrijven).

Als je eerst in Cebu bent geweest om bijvoorbeeld te canyoningen, dan kun je daarna met de bus naar San Sebastian (Bato). Daar pak je een tricyle naar de haven Liloan. Vanuit daar ga je met de boot naar Sibulan Port. Daar pak je weer een tricycle naar Port of Dumaguete. Je komt vervolgens aan op Siquijor Pier. Daar pak je weer een tricycle naar het dorpje San Juan. Dit klinkt echt als een hoop gedoe, maar het valt reuze mee. Kijk gewoon hoe ver je komt. Je kan altijd nog overnachten in Dumaguete en de volgende dag verder reizen.

Er is een ook boot (Oceanjet) die vanuit Cebu via Tagbliaran (Bohol) naar Siquijor gaat en vice versa. Deze boot gaat alleen maar één keer per dag en is alleen voordeliger als je vanuit Cebu City naar Siquijor wil of als je vanaf Siquijor naar Cebu City wil. Laat je dan afzetten bij Larena Pier.

Benieuwd naar meer artikelen over de Filipijnen? Die lees je hier!

Geschreven door Lonne van Solon Travel

Lonne is voor onbepaalde tijd in haar eentje op wereldreis waarbij zij constant haar grenzen opzoekt en verlegt. Zowel fysiek door bergen te beklimmen als mentaal door nieuwe dingen te proberen. Op www.solontravel.nl lees je reisverhalen, -routes en -tips om je reis net wat makkelijker en leuker te maken. De focus van het blog ligt bij reizigers die met een backpack op pad gaan en niet met een koffer. Alleen op reis gaan is avontuurlijk, spannend, soms een beetje eenzaam, maar bovenal iets wat Lonne iedereen kan aanraden.  Benieuwd naar haar reizen? Volg Lonne op Instagram voor heerlijke plaatjes! 

Wil jij ook jouw tips delen op Backpackcentrale? Lees hier hoe dat werkt en join the Tribe!