• Menu
  • Menu

Dit is de ultieme reisroute door de Filipijnen

Heb je zin om lekker te gaan eiland hoppen? De Filipijnen is dé bestemming bij uitstek. Met een aantal van 7101 eilanden kan de keuze welke je precies gaat bezoeken nog wel eens lastig zijn. Daarom helpen we je een handje. Houd er rekening mee dat je af en toe een binnenlandse vlucht moet boeken, omdat de afstanden af en toe simpelweg te groot zijn. Doe dit zo vroeg mogelijk om centen te besparen. Oversteken per boot kan uiteraard ook, maar het scheelt enorm veel tijd om af en toe te vliegen. Benieuwd naar de ultieme route voor een week of vier in de Filipijnen? Komt ‘ie!

Manilla

Je begint je reis in de hoofdstad van de Filipijnen, Manilla. Google deze stad vooral niet, want de horrorverhalen komen boven drijven. Berichten over het feit dat mensen worden vermoord omdat ze in aanraking zijn geweest met drugs zijn geen uitzondering. In de stad zelf merk je niks van de grimmige sfeer online. Althans, niet in de wijk Makati. Eigenlijk was het daar verrassend leuk. Waar je moet slapen en wat je er kan doen lees je hier.
Afhankelijk van je vluchttijden kun je het beste één of twee nachten boeken om even bij te komen voordat je weer verder vliegt.

Siargao

Eigenlijk is het best een ding om meteen met dit eiland te beginnen. Het is namelijk qua eiland dé parel van de Filipijnen. Je bent pas net begonnen en de lat ligt meteen lekker hoog. Siargao is zo’n typische plek waar je graag een paar nachten extra wil blijven. Calculeer dit enigszins in. Krijg je absoluut geen spijt van. Enfin, waarom vlieg je dan vanaf Manilla naar Siargao en niet naar Palawan? Omdat je je rondreis afsluit met een driedaagse expeditie en die wil je echt tot het laatst bewaren. Over de expeditie later meer. Eerder al is een artikel geschreven over wat je kan doen op Siargao. Die vind je hier!

Siargao

Cebu

Vanaf Siargao pak je weer het vliegtuig(je!) naar Cebu. Je komt aan in Ceby City. Een stad die niet veel te bieden heeft, dus als het qua tijden zo uitkomt, reis meteen lekker door. Cebu is een eiland anders dan de andere eilanden in de Filipijnen. Hier kom je om lekker actief te zijn. Denk aan hiken, canyoningen, snorkelen en misschien wel duiken. Exacte tips voor dit avontuurlijke eiland vind je hier!

Siquijor

Pak de boot in het zuiden van Cebu, Liloan om precies te zijn, naar Siquijor. Er is een rechtstreekse verbinding, maar je hebt ook de mogelijkheid om via Dumaguete te gaan. Op Siquijor ga je met name heel veel rust vinden. Langs de kust vind je uitgestrekte, witte stranden en wanneer je op een scooter springt om het binnenland te verkennen zal je van waterval naar waterval rijden. In dit artikel vind je alle tips voor Siquijor!

Palawan

Na het avontuurlijke Cebu is het tijd om naar het paradijs der paradijzen te vertrekken. Palawan is al meerdere keren gekozen tot mooiste eiland ter wereld. Ter wereld ja! En dat is niet voor niets. Vanaf Cebu City vlieg je naar Puerto Princesa. Vanuit hier is het tof om naar de gevangenis zonder muren te gaan. Je kan in gesprek gaan met een gevangene over hoe zijn leven eruit ziet en zag.

Vanaf Puerto Princesa pak je een minivan naar Port Barton waar je zo’n zes uur later aankomt. Port Barton is een heerlijk, rustig plekje. In eerste instantie vraag je je af wat je er doet, maar na een nachtje krijg je die bevestiging. Prachtige, verlaten stranden en geen hordes toeristen die op zoek zijn naar een boot. Port Barton is nog een puur stukje van Palawan.

Na een paar dagen in Port Barton stap je weer in een minivan naar El Nido. Deze stad is het tegenovergestelde van Port Barton. Reken dus weer op drukte en hectiek. El Nido is het vertrekpunt van een fantastische driedaagse expeditie door de Filipijnen. Je absolute hoogtepunt van de Filipijnen!

Na drie dagen kom je aan in Coron. Relaxter dan El Nido, maar drukker dan Port Barton. Het klinkt misschien wat gek na drie dagen op een boot, maar het is het absoluut waard om een boottocht te maken vanaf Coron. Je ziet weer totaal nieuwe en andere dingen. Alle tips voor Puerto Princesa, Port Barton, El Nido en Coron lees je hier terug. Vanaf Coron vlieg je weer terug naar Manilla en daarmee is het cirkeltje rond!

Geschreven door Lonne van Solon Travel

Lonne is voor onbepaalde tijd in haar eentje op wereldreis waarbij zij constant haar grenzen opzoekt en verlegt. Zowel fysiek door bergen te beklimmen als mentaal door nieuwe dingen te proberen. Op www.solontravel.nl lees je reisverhalen, -routes en -tips om je reis net wat makkelijker en leuker te maken. De focus van het blog ligt bij reizigers die met een backpack op pad gaan en niet met een koffer. Alleen op reis gaan is avontuurlijk, spannend, soms een beetje eenzaam, maar bovenal iets wat Lonne iedereen kan aanraden.  Benieuwd naar haar reizen? Volg Lonne op Instagram voor heerlijke plaatjes! 

Wil jij ook jouw tips delen op Backpackcentrale? Lees hier hoe dat werkt en join the Tribe!