• Menu
  • Menu

Siargao: 5 ultieme tips voor de parel van de Filipijnen

Dit eiland staat ook wel bekend als het surfersparadijs van de Filipijnen. Dat is het ook zeker, maar ook voor niet-surfers is het een fantastische plek. Een plek waar je langer blijft dan gepland, dus houd hier rekening mee! Er hangt een chille surfers vibe, je vindt er ontelbaar veel palmbomen en er zijn ontzettend veel fijne plekjes om te chillen, eten, drinken en slapen! Dit zijn 5 ultieme tips voor een toptijd op Siargao, plus een leuke slaapplek!

Wat te doen in Siargao?

1. Huur een scooter

De scooter is dé ideale manier om dit groene eiland te verkennen. Waar het op sommige andere plekken in Azië nog wel eens risicovol is, hoef je je op Siargao geen zorgen te maken. Het is er lekker rustig en de route is simpel. Er is namelijk maar één grote hoofdweg die rond het eiland gaat. Onderweg kom je langs kleine dorpjes waar de kids naar je zwaaien. Oprecht gemeend, zo lief!

Siargao kinderen

2. Ga naar het palmbomen viewpoint

Hier kom je ook langs als je dus een dagje gaat toeren. Deze plek staat (gelukkig) nog niet aangegeven op Google Maps, maar het is haast niet te missen. Het viewpoint bevindt zich in een bocht vlak bij het dorpje Maasin. Dit wil je zien. Geloof mij maar. Eerst bewijs nodig? Check hier hoe dat eruit ziet!

Siargao scooter

3. Slinger aan palmbomen

Nu je toch in de buurt van Maasin bent, maak dan meteen een stop bij de rode brug. Voor een paar centen koop je hier een ticket voor een soort grote mensen speeltuin. Slinger aan palmbomen en join the locals voor een wedstrijdje wie de mooiste salto kan maken. Erg leuk om te doen dit!

Siargao palmbomen

Tip: Ga je backpacken in Azië? Download onze Ultieme Bucketlist voor Azië gratis

4. Hop van eilandje naar eilandje

Naked Island, Daku Island en Guyam Island zijn drie kleine eilandjes in de buurt van Siargao. Boek een boot(tour) en ga op ontdekking. Naked Island is niets meer dan een grote hoop zand. Klikt saai? Is het zeker niet. Je kan zelfs het gevoel krijgen alsof je op de Malediven bent! Mocht het trouwens slecht weer zijn, laat je daardoor niet tegenhouden. Ondanks dat de eilandjes op korte afstand varen van Siargao ligt, kan het weer er heel anders zijn. Gewoon gaan dus!

Eilandhoppen Siargao

5. Surfers kijken bij Cloud 9

Dit is dé surfspot van het eiland. Surfer of geen surfer, je vermaakt je hier sowieso. Als je al kan surfen kun je hier met je board onder je arm het water in. Of je neemt een lesje. Of je gaat op het strand onder de palmbomen zitten loeren naar de kunsten die worden vertoond. Net wat je wil. Om de surfers nog beter te kunnen zien kun je ook de steiger op lopen. Zeker een aanrader!

Steiger, Siargao

Waar slapen in Siargao?

General Luna is het meest toeristische gedeelte van het eiland, maar wel de plek waar je moet zijn. Avocado Tree Hostel is een dikke aanrader! Roze bedden, avocado’s op de muur, een ontbijtje wat met liefde voor je wordt gemaakt, het is top! Het enige minpuntje is dat het ietwat uit het centrum ligt. Reken op een kwartiertje lopen. Heb je daar geen zin in? Kies dan een accommodatie uit in de buurt van Bravo Beach resort.

Geschreven door Lonne van Solon Travel

Lonne is voor onbepaalde tijd in haar eentje op wereldreis waarbij zij constant haar grenzen opzoekt en verlegt. Zowel fysiek door bergen te beklimmen als mentaal door nieuwe dingen te proberen. Op www.solontravel.nl lees je reisverhalen, -routes en -tips om je reis net wat makkelijker en leuker te maken. De focus van het blog ligt bij reizigers die met een backpack op pad gaan en niet met een koffer. Alleen op reis gaan is avontuurlijk, spannend, soms een beetje eenzaam, maar bovenal iets wat Lonne iedereen kan aanraden.  Benieuwd naar haar reizen? Volg Lonne op Instagram voor heerlijke plaatjes! 

Wil jij ook jouw tips delen op Backpackcentrale? Lees hier hoe dat werkt en join the Tribe!