• Menu
  • Menu

Ik moest beloven dat ik niet kwaad zou worden, daarna zegt ze dit…

“Justin, do you think we have traveled long enough together that I can say anything to you?

– uhm…

De vraag van m’n Koreaanse reisgenote overvalt me een beetje. Ik heb namelijk geen idee wat er te vertellen valt.

Of nouja, misschien ook wel.

Zo’n vier dagen daarvoor was ik Sunny tegen gekomen bij de bushalte. Het klikte. Ze was grappig. Ze was lief. Een klein beetje verlegen soms, maar altijd vrolijk. Wat mij betreft was ze het perfecte gezelschap om samen twee weken door de Nepalese Himalaya te gaan trekken.

IMG_5470

We wisselden mooie verhalen uit. Spraken onze verwondering uit over het adembenemende landschap waar we doorheen trokken. En we masseerden elkaar.

Of beter gezegd: Zij masseerde mij.

Bij elke lunchpauze, avondeten en tussenstop.

Een maand voor onze ontmoeting had Sunny namelijk een cursus Thaise massage afgerond en ze vertelde dat ze graag wilde blijven oefenen.

Misschien was het een slap excuus om aan me te zitten, maar wie ben ik om nee te zeggen? Ik speelde het spelletje mee – uiteraard met frisse tegenzin – en had vanaf dat moment altijd last van stijve schouders, kuiten, rug en nek.

Hmmmm…

We deelden ook altijd een slaapkamer. Niet dat daar iets spannends gebeurde, maar daar zou na haar opmerkelijke vraag misschien wel verandering in komen.

Do you think we have traveled long enough together that I can say everything to you?”

Het was inmiddels vier uur ‘s middags, we hadden een lange dag achter de rug en waren inmiddels neergestreken in een goed verwarmde lodge. Onze schoenen waren uit, het zonnetje verwarmde onze wangen en onder het genot van een heerlijke kop Tibetaanse thee schreven we allebei in ons dagboek.

En toen dus uit het niets die vraag.

10676257_865853316778326_6099461940365464186_n

“Hey Justin, do you think we have traveled long enough together?”

– “Uhm… what do you mean?” antwoordde ik, niet helemaal zeker waar dit gesprek heen zou gaan.

“ Ok, do you think we have traveled long enough together that I can say anything to you?”

Er bekruipt me een ongemakkelijk gevoel. Tien maanden daarvoor was er namelijk een einde gekomen aan mijn 8,5 jaar durende relatie en ik was er op dat moment nog steeds niet helemaal over uit wat ik nou wilde.

Als Sunny me nu ging vertellen dat ze verliefd op me was dan zat ik daar eigenlijk niet echt op de wachten. Zeker niet als ik dan ook nog bijna twee weken met haar moest lopen.

Maar goed, wat moet je dan? Zeggen dat ze beter haar mond kan houden? Nee, dat kan ook niet. Voor de boeg ermee dus.

“Off course, you can say anything” loog ik terwijl ik mezelf alvast voorbereidde op zo’n politiek correct antwoord waarin je zegt dat je liever vrienden wilt blijven.

“Do you promise you won’t get angry?” 

– “Yes, I promise. You can say anything.”

“Ok. When you smile…” begon ze terwijl ze nerveus op haar stoel schuifelde en giechelde als een klein meisje dat verkering vraagt.

“I think you look like a giraffe.”

Giraffe head

Op de hoogte blijven van meer leuke verhalen?

Like Backpackcentrale op Facebook.