• Menu
  • Menu

6 Favoriete Reisgadgets Die Jouw Geld Wél Waard Zijn

Je kent ze wel, die artikelen op internet die gevuld staan met nutteloze dingen die je zogenaamd écht nodig hebt op reis.

Het gevolg? Een overvolle backpack met troep die je nooit gebruikt.

Toch zijn sommige gadgets wel heel relaxed om mee te nemen en daarom vind j hier 6 travel gadgets die wél de moeite (en het geld) waard zijn om mee te nemen op reis.  

1. Hoofdlamp

headlight decathlonJe denkt waarschijnlijk dat je dit ding nooit gaat gebruiken. Nou dan wens ik je veel succes als je in je dorm nog even wilt lezen.

Het leest namelijk niet zo heel lekker met een zaklamp tussen je tanden en je maakt je kamergenoten ook niet blij als je het grote licht aan doet. Zo’n hoofdlampje is echt niet zo’n slecht idee en kost bovendien weinig.

 

2. Bluetooth speaker

403183Muziek is meestal het geheim achter elke geslaagde avond. Mijn bluetoothspeaker is daarom ook mijn meest gebruikte en gekoesterde gadget. Ik kan niet meer zonder, I love you. Really.

Kijk in de webshop van bol.com voor een reeks betaalbare bluetoothspeakers.

 

3. Powerbank

536104Bedenk eens waar je je mobiele telefoon allemaal voor gebruikt. Je luistert waarschijnlijk muziek, vindt je weg met Maps.me, blijft in contact met je vrienden en familie, leest boeken en blogs.

Feitelijk is je telefoon je beste vriend maar ook een mietje want na 8-12 uur is de batterij leeg.

Lekker dan.

Gelukkig kun je met een powerbank altijd de levensduur van je telefoon (en andere gadgets zoals je bluetooth speaker) verlengen.

Tip: Er moet meer in je backpack dan alleen maar gadgets! Check hier onze ultieme paklijst voor backpacken

4. Wereldstekker

Stopcontacten zijn niet overal hetzelfde. Dus dan kan je proppen tot je een ons weegt en alles slopen óf je neemt een wereldstekker mee. Wel zo makkelijk.

Op bol.com vind je een goedkope universele wereldstekkerwereld-reisstekker-geaard-nee

5. Externe Harde Schijf / USB Stick

247859Nu Wifi in veel landen steeds beter wordt is er minder noodzaak voor externe harde schijven. Je kunt bijvoorbeeld bij Google Drive voor 2 euro per maand 100 GB aan opslag krijgen. Het enige punt is dat je het dan wel moet kunnen uploaden en dat is met de trage wifi connecties in sommige landen niet altijd gegarandeerd.

Met een externe harde schijf heb je dat probleem niet. Bovendien is het ook handig als iemand anders foto’s heeft gemaakt en jij deze ook wilt hebben. Even in de laptop pluggen en klaar.

Kijk op de bol.com voor een overzicht met betaalbare opties.

6. Een opvouwbare dagrugzak

Dit is serieus één van de dingen die ik het meest gemist heb. Ik reis met één grote backpack en een kleinere niet-opvouwbare rugzak met hierin m’n waardevolle spullen zoals reiscamera en laptop.

Deze kleine rugzak maak ik nooit leeg dus als ik er gewoon een dagje op uit wil trekken en een flesje water wil meenemen, moet ik gelijk ook m’n laptop inclusief snoeren meeslepen (of uitpakken maar daar heb ik geen zin in).

De oplossing is een klein opvouwbaar dagrugzakje. Kost weinig, weegt weinig en heeft voldoende ruimte om een fles water, een camera en wat snacks mee te nemen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze supergoedkope opvouwbare rugzak bij Decathlon

Untitled design (25)