• Menu
  • Menu

Rosario eilanden: Heerlijk ontspannen voor de kust van Cartagena

Blauwe zee, witte stranden en onverharde bospaadjes waar je een paar dagen zo min mogelijk doet. Dat is het Rosario-scenario in een notendop. Op ongeveer een uur varen van Cartagena vind je namelijk de tropische Islas del Rosario waar je een paar dagen fantastisch kunt chillen.

De Rosario eilanden vormen een archipel van bijna 30 eilanden waarvan er een paar populair zijn onder reizigers. Vooral Isla Grande is een populaire plek. Het is een paradijs voor chillers, natuurliefhebbers en ook als je wilt duiken kun je hier mooie koralen vinden. Kortom, een mooi uitstapje vanuit Cartagena voor een dagtrip of voor meerdere nachten.

Benieuwd naar de Rosario eilanden? In dit artikel lees je wat te doen, hoe je er komt en waar je het beste kunt overnachten. 

Wat te doen op de Rosario eilanden ?

Niks doen, ook goed. 

Op de Rosario eilanden kun je echt heel goed niks doen. Oké, technisch gezien is hangen in een hangmat ook iets doen maar je snapt het punt. De Rosario eilanden hebben namelijk meerdere plekjes om te chillen. Van fijne strandtenten tot afgelegen strandjes en een accommodaties met fijne zwembaden. Neem dus een goed boek mee en enjoy.

Duiken & snorkelen

De Rosario eilanden bestaan grotendeels uit koraal en hoewel het niet zo mooi meer is als het ooit was, kun je hier nog steeds prachtig duiken en snorkelen. Je kunt het makkelijk regelen bij je hostel en dan word je opgepikt met de boot.

Op zoek naar meer foto inspiratie? Check hier onze mooiste foto’s van Colombia!

Mangroves bezoeken 

In de mangroves van Isla Grande kun je op de juiste avonden Bioluminicentie waarnemen. Je gaat dan met een kayak of SUP-board de mangroves in en bij het bewegen van jouw paddle zie je de algen oplichten. Erg bijzonder om te zien.

Ook als je de Bioluminicentie niet ziet is het de moeite waard om door de mangroves te kajakken, gewoon omdat het lekker rustgevend is. Je kunt het beste dan wel overdag gaan, want dan zie je tenminste nog wat.

Wandel over het eiland

Op Isla Grande zijn geen wegen en auto’s, wat betekent dat je overal met de benenwagen naar toe zal moeten. Gelukkig zijn er wel overal wandelpaden en onverharde zandwegen. De paden lopen vooral midden over het eiland, waarbij je dwars door de dorpjes komt. Op deze manier kom je ook in contact met de lokale bewolking, en zie je hoe ze hier leven.

Overal hangt de was te drogen, rennen spellende kinderen en vind je kleine winkeltjes. Hier kun je water, fruit en een paar andere snacks kopen, en zorg je gelijk voor wat inkomsten voor de locals.

Bekijk de zonsondergang

Zoals op de meeste eilanden heb je ook vanaf Isla Rosario prachtige uitzichten en een heerlijke zonsondergang. Wandel lekker naar een strandje gericht op het westen en voilà, je hebt gegarandeerd een topavond.

Hoe kom je op de Rosario eilanden? 

Vanaf de haven in Cartagena vertrekken er dagelijks boten. Onderweg naar de haven zal je allerlei mensen ontmoeten die je tickets willen verkopen, maar het beste kun je ze gewoon bij het officiële loket halen. De boottocht duurt ongeveer een uurtje.

Je kunt de Rosario eilanden ook bezoeken met een dagtour. Je stopt dan bij verschillende eilanden, gaat snorkelen en chillt bij een strandtent. Ideaal als je weinig tijd hebt of gewoon niet wilt slapen op de Rosario eilanden.

Waar overnachten? 

De meeste keuze vind je op Isla Grande. Je kunt hier kiezen uit simpele en basic eco-hostels maar ook wat luxere resorts. Het probleem is dat de eigenaren van deze accommodaties nogal eens wisselen waardoor het belangrijk is om af te gaan op de meest recente reviews. Kijk vooral even op Booking.com voor de beste accommodaties op Isla grande.

Wat moet je meenemen? 

Isla Grande is een ultieme plek om te ontspannen en helaas denken de muggen er net zo over. Neem dus zeker voldoende muggenspray mee. Vergeet daarnaast je zonnebrand crème niet en neem wat snacks mee want op het eiland zelf is niet zo gek veel te vinden.

Nog meer lezen over het prachtige Colombia? Check hier al onze artikelen over dit land in Latijns-Amerika.