• Menu
  • Menu

Surfing Turtle Lodge: heerlijk ontspannen in Nicaragua

Toe aan wat ontspanning in Nicaragua? Op nog geen uur van León vind je laidback vibes, een privé strand en schitterende zonsondergangen bij de Surfing Turtle Lodge. Je kunt er elke dag surfen, zonnen of deelnemen aan andere activiteiten zoals yoga en beachvolleybal. Als dat je allemaal al te veel is kun je ook gewoon gaan hangen in de bar/restaurant. Als kers op de taart kun je ook helpen om pasgeboren schildpadjes uit te zetten. Hoe cool is dat?

Ben je benieuwd of deze plek iets is voor jou? In deze gids lees je alles over wat er te doen is bij de Surfing Turtle Lodge en geven we je tips om jouw verblijf nog beter te maken.

Wat te doen bij de Surfing Turtle Lodge?

Schildpadjes uitzetten

De Surfing Turtle Lodge heeft een schildpaddenproject opgezet om babyschildpadden te redden van stropers. Het is een beetje tegenstrijdig maar zij betalen nu de stropers om de eieren aan het project te geven en niet aan restaurants. Je kunt in principe het hele jaar zien hoe kleine schildpadjes uit hun ei komen en naar de zee kruipen, maar beste periode is van september t/m februari.

Surfen

Of je het nu wilt leren of een al een doorgewinterde surfer bent, bij deze lodge zijn er altijd wel golven. Daarnaast zit er ook veel wildlife dat je tijdens het surfen ziet. Zo zagen wij bijvoorbeeld een rog en een gigantische vis van zeker 2 meter onder de surfplank door zwemmen. Creepy, maar best wel tof.

Verschillende tours

Is chillen op het strand en een beetje surfen niet genoeg? Dan zijn er nog tal van tours die je kunt ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld paardrijden over het strand, kajakken in de Juan Venado lagoon of diepzeevissen. Kortom: genoeg te doen!

Op zoek naar meer foto inspiratie? Check hier onze mooiste foto’s van Nicaragua!

Strandwandeling

De Surfing Turtle Lodge is gelegen aan een zeer uitgestrekt strand waar je heerlijke wandelingen kunt maken. Dus schoentjes uit, voeten in de branding en wandelen maar. Kijk onderweg ook zeker even naar de jagende pelikanen. Altijd leuk om te zien hoe zij zich als kamikaze-piloten de zee in storten om vis te vangen.

Speel een potje beachvolleybal

Elke dag om 16:30 organiseert Surfing Turtle Lodge een beachvolleybal tournooitje. Bijna iedereen doet mee waardoor het een hele leuke en makkelijke manier is om mensen te ontmoeten.

Benieuwd naar meer leuke slaapplekken in Nicaragua? Kijk dan eens hier!

Zonsondergang bekijken

Zonsondergang is altijd een fijn moment van de dag, maar bij de Surfing Turtle Lodge zijn ze wel héél lekker. Kijk maar: dit is toch professioneel genieten?

Biertje doen

De Surfing Turtle Lodge heeft gezellige bar waar je elke avond drankjes kunt doen. Ga je liever op tijd naar bed? Om 22:00 gaat de muziek uit en verplaatst de party zich naar de strandbar.

Een kritische noot: het eten

Is dan echt alles fantastisch bij de Surfing Turtle Lodge? Nee, we moeten ook een kleine kritische kanttekening plaatsen. Het eten bij Surfing Turtle is namelijk niet geweldig en het duurt erg lang voordat je het krijgt. Bovendien krijg je niet altijd wat er op de kaart staat. Kies daarom voor de kipgerechten of de zeevruchtenpasta, die zijn over het algemeen altijd goed.

De conclusie is dat de Surfing Turtle Lodge een hele leuke bestemming is, waar je een paar dagen fantastisch kunt chillen. Het voelt echt als een stukje paradijs dat ver van de drukke buitenwereld is verwijderd. Klinkt dat als een plek waar je wilt zijn? Boek dan op tijd want het zit vaak vol!

Meer lezen over het veelzijdige Nicaragua? Check hier al onze artikelen over dit land!