• Menu

El Tunco: Laidback leven in El Salvador.

Surf, Sand & Sunsets. Dat is El Tunco in een notendop.

Hoewel El Salvador nog niet zo populair is als de omliggende landen, weten veel backpackers El Tunco wel te vinden. De reden dat ze hier naartoe komen is om te surfen, chillen of zuipen. Ook veel mensen breken hier hun lange reis tussen Nicaragua en Guatemala op.

In El Tunco vind je fijne golven, leuke bars en restaurantjes met westers eten. Kortom, een fijne plek om een paar dagen te vertoeven tijdens je route door El Salvador.

Nieuwsgierig? In dit artikel lees je alles over wat te doen in El Tunco.

Surf

Voor een dollar of 10 huur je een bordje voor twee uur en het wordt  goedkoper als je het bord langer huurt. Aan de rechterkant van het strand heb je een mooie point-break, maar je moet hier wel hard peddelen. Nog nooit eerder gesurft? Het is misschien niet de beste plek in Midden-Amerika om te leren surfen. Dat kun je beter in Nicaragua doen.

Zonsondergang kijken

Zonsondergang is altijd fijn, zeker als de zon ondergaat in zee. In El Tunco zit je daarvoor helemaal bueno. Zeker met de grote rots in het water die prachtig donker contrast biedt tegen de roodgekleurde lucht. Zeg nu eerlijk, dit is toch genieten?

Eten 

Echt verrassend is deze tip natuurlijk niet. Eten moet je overal, maar als je even klaar bent met rijst, bonen en empañadas dan kun je in El Tunco lekker westers eten krijgen. Van gezonde veggy opties tot lekkere burgers, El Tunco has it all. Wij vonden het eten bij Coyote altijd prima tegen een fijne prijs.

Drankje doen

Surfen, lekker eten en daarna een paar koude drankjes pakken. Dat is een ritme waar je in El Tunco prima in mee kunt gaan. El Tunco heeft een reputatie dat het een party-town is, maar dat valt reuzemee. Eigenlijk is het alleen druk op zaterdag als de locals uit San Salvador komen om te zuipen. De rest van de week is het vooral erg laidback!

Waar te slapen in El Tunco? 

Wij sliepen in het Los Almendros hostel, waar je vanuit een heerlijke infinity-pool zonsondergang kunt kijken. Het is niet het meest sfeervolle hostel ever, maar voor koppels die juist wat quality-time willen is het hier heerlijk vertoeven. Reis je alleen en ben je meer opzoek naar de echt hostel vibe dan is El Balsamo een goede optie.

Vond je dit artikel leuk? Show some social love: