• Menu
  • Menu

20 Dingen Die Ik Haat Aan Backpacken

Backpacken is één van de mooiste dingen die je kunt doen in je leven, maar dat betekent natuurlijk niet dat het allemaal rozengeur en maneschijn is. Sommige dingen zijn gewoon onwijs irritant en omdat het zo heerlijk is om af en toe te zeiken vind je hier de 20 dingen die ik haat aan backpacken.

Wedden dat jij er ook een paar herkent?

1. Backpackers die zichzelf geen toerist vinden

Hartstikke leuk hoor dat je niet meegaat op georganiseerde tours en zover mogelijk van dure resorts weg blijft, maar aan het einde van de dag doe jij toch ook gewoon wat duizenden anderen voor jou gedaan hebben? Ook als je een ‘echte backpacker‘ bent. Je gaat toch ook gewoon naar de meest bekende plekjes? Ik bedoel, waarom ben je anders op reis?

WEL MINDER #SWAG DAN OP REIS, HELAAS (12)

2. Wie heeft hier het langste gereisd?

Elke sub-cultuur heeft zo z’n eigen manier om status te verwerven en bij backpackers is het altijd de vraag wie het langste heeft gebackpackt.

Lekker belangrijk.

Ik ga liever een bak koffie drinken met een leuk persoon die twee weken op vakantie is dan met een of andere broodmongool die al sinds het jaar nul aan het backpacken is en dat vooral heel cool vindt.

3. Het is altijd duurder dan je dacht

Backpacken is vaak een vrij goedkope manier van rondreizen. Je slaapt meestal goedkoop, neemt niet al te veel privé vervoer en doet veel activiteiten op eigen houtje. Lekker cheap dus… NOT. Op de één of andere manier valt het vaak duurder uit dan gedacht, bijvoorbeeld zoals in Azië.

4. Mensen die sex hebben in een dorm

Natuurlijk ben je soms hartstikke berig en moet er gewoon even gesekst worden. Als je het dan één keer doet wil ik je nog wel vergeven. Maar als je het vaker wilt doen, boek dan een hotelkamer waar je geen mislukte pogingen hoeft te doen om stil te zijn. Of zorg dat je het wel stil doet, zoals ik.

5. Je krijgt vriendschapsverzoeken op Facebook van mensen waar je één keer gedag tegen hebt gezegd.

En die persoon blijkt hetzelfde gedrag als je moeder te vertonen door alles wat jij op Facebook zet te liken en delen.

6. Iemand wil altijd de betere reiziger zijn

Er is altijd wel iemand die een discussie wil aangaan over wie de betere reiziger is. Diegene kan alles nog goedkoper, heeft altijd nog mooiere verhalen, doet alles nog meer als een local en is een échte backpacker. Nou gefeliciteerd joh, tyf nu maar weer op.

7. Je moet je tas constant opnieuw inpakken

Een van de grootste irritaties is dat je backpack altijd een onwijze rotzooi is. Hoewel de ranger roll techniek wel helpt, wordt het op den duur gewoon vervelend om alles elke keer weer in te pakken.

8. Sociaal doen

Je hebt gewoon niet altijd zin in mensen en om sociaal te doen. Helaas zijn er altijd mensen die dat niet helemaal snappen en vervolgens van alles tegen je beginnen te vertellen.

“Luister vriend, als ik echt een gesprek zou willen zou ik m’n boek wel voor m’n gezicht weg halen en meer zeggen dan ‘hm hm’ of ‘ok.’ Soms is alleen zijn ook lekker. 

WEL MINDER #SWAG DAN OP REIS, HELAAS (13)

9. Afscheid nemen

Je komt op reis heel veel leuke mensen tegen. Met sommigen is het leuk voor een paar dagen, met anderen blijf je wat langer samen. Sommigen blijven leuke kennissen, maar sommigen worden gewoon hele goede vrienden en het is dan zo jammer om afscheid te moeten nemen.

10. Vlaggen op de rugzak

Het boeit echt niemand in hoeveel landen je geweest bent dus niet zo cool doen.

WEL MINDER #SWAG DAN OP REIS, HELAAS (14)

11. Fransen, Chinezen, Israeliërs en Russen.

Gewoon omdat ze kliekjes vormen en je moeilijk contact met ze maakt.

12. Popie-jopies

Van tijd tot tijd kom je in hostels van die groepjes tegen die zichzelf veel te cool vinden. Ze lopen rond alsof het hostel van hun is en je ziet ze denken: “Kijk eens wij hebben een groepje opgericht in dit hostel en wij vinden onszelf heel cool.”

Ok, doei.

13. Mensen die vergeten hoe hun alarm klinkt

Serieus als je een kamer deelt met 12 man, zorg dat je dan weet hoe je wekker klinkt. En NIET (!!!) 5 keer snoozen.

14. Mensen die op je bed zitten

En dan ook nog sorry zeggen, alsof ze daar per ongeluk gingen zitten. Rot gewoon lekker op naar je eigen bed.

15. Diarree

WEL MINDER #SWAG DAN OP REIS, HELAAS (15)

16. Als de bagage-fee meer kost dan het vliegticket

Zo zuur als je een goedkoop ticket hebt gevonden en dat de uiteindelijke prijs twee keer zo hoog uitvalt omdat je ook bagage mee moet nemen.

17. Taxi-Chauffeurs

Omdat ze je bijna altijd proberen te naaien. Dan werkt de meter weer niet, is het hostel dat je geboekt hebt zogenaamd gesloten of rijden ze een paar kilometer om zodat de prijs hoger uitvalt. Zeker in Cuba kwamen we dit soort ongein vaak tegen.

Jouw werk is verdomme toch gewoon om mensen zo snel mogelijk van A naar B te brengen? Doe dat dan ook gewoon.

18. Vliegvelden

Ben ik de enige die al die security checks en het feit dat je 2 uur van te voren aanwezig moet zijn irritant vindt?

19. Dezelfde muziek

Gelukkig heb je nu ook spotify, maar sommige nummers kan ik écht niet meer horen. Behalve Fascination van Alphabeat die blijft goed.

20. Hippiebroeken

Laat ik afsluiten met mijn grootste ergernis van allemaal: de hippiebroek. Een soort luier voor volwassenen maar dan met lange pijpen en patronen waar je ogen scheel van gaan staan. Niemand gelooft toch echt dat die broeken mooi zijn?

WEL MINDER #SWAG DAN OP REIS, HELAAS (16)