• Menu
  • Menu

Paar dagen Krasnojarsk? Dit zijn onze ultieme tips!

Tijdsverschil: 5 uur tijdens de zomertijd en 6 uur tijdens de wintertijd

Krasnojarsk, de mooiste stad van Siberië ligt aan de Yenisey rivier. Het is niet vergelijkbaar met andere Siberische steden, omdat de meeste vlak zijn, maar Krasnojarsk juist berglandschappen heeft. Daarnaast is Krasnojarsk het grootste culturele en economische centrum van Oost- en Centraal-Siberië.

Het modern industrieel centrum staat bekend om zijn unieke architectuur en er zijn veel bezienswaardigheden zoals de kapel van Paraskeva Pyatnitsa, meer dan 200 fonteinen en monumenten, en een groot aantal musea. Het beste verken je het centrum te voet of met de fiets, of zelfs vanaf het water met een boottocht over de Yenisey rivier.

Toch ligt het echte hoogtepunt net buiten de stad: het Stolby National Park. Hier vind je schitterende wandelpaden met weidse uitzichten en bijzondere rotsformaties die boven de bossen van het reservaat uitsteken. Het is dan ook zeker een bezoek waard, zeker voor de echte natuurliefhebbers.  Stolby National Park is namelijk een heerlijke plek om na een lange treinreis te genieten van frisse lucht en beeldschone natuur.

Kortom, Krasnojarsk is een hele interessante stad om te bezoeken tijdens de Transmongolië Express. Tegen de tijd dat je in Krasnojarsk bent heb je hiervoor al ongeveer 60 uur in de trein gezeten, en ben je na 4000 km ongeveer op de helft van de reis. De volgende stop die je gaat maken is waarschijnlijk Irkutsk, waarover je nog zo’n 18 uur zal gaan doen. Maar nu eerst, Krasnojarsk.

Voor de stad heb je ongeveer 2 dagen nodig om een goede indruk te krijgen, maar wanneer je veel wilt wandelen in Stolby National Park kun je beter nog iets langer blijven. Benieuwd naar wat te doen in Krasnojarsk? In dit artikel ontdek je alle hoogtepunten voor backpackers van Krasnojarsk.

Inhoud: Wat te doen in Krasnojarsk? | De leukste slaapplekken in Krasnojarsk

Wat te doen in Krasnojarsk?

Stolby National Park

Net buiten het stadscentrum van Krasnoyarsk vind je het bijzondere natuurpark Stolby, het hoogtepunt bij je bezoek aan de stad. Dit prachtige gebied heeft een zeer gevarieerde natuur en is in alle seizoenen absoluut de moeite waard. Wanneer je geluk hebt kun je hier veel eekhoorntjes, vossen, elanden en zelfs bruine beren spotten. Daarnaast vind je hier sowieso schitterende wandelpaden met panoramische uitzichten en veel rotsformaties van vulkanische oorsprong die boven de bossen van het natuurreservaat uitsteken.

Deze kliffen (Stolby) kunnen de meest bijzondere vormen hebben en met een beetje klimmen en klauteren, kun je van sommigen de top makkelijk bereiken. Zoals je je kunt voorstellen kun je hier helemaal ver kijken en genieten van het uitzicht op het bos. De stilte en frisse lucht zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt.

Karaulnaya-berg

De Keraulnaya-berg is een goede plek om te wandelen, en heeft op de top een populair observatiedek. Vanaf hier kun je de bezienswaardigheden van Krasnojarsk bekijken, zoals de Yenisey rivier. Daarnaast staat hier de Paraskeva Pyatnitsa Kapel, een klein monument met een stijlvol parkje die in de zomer vol staat met bloemen.

Yenisey rivier

De Yenisey rivier wordt ook wel de mooiste rivier van Rusland genoemd. Deze lange rivier loopt dwars door Siberië, maar bevriest in de winter niet! Dit komt door de Krasnojarsk Dam, welke gebruikt wordt om energie op te wekken.

De rivier kun je bekijken tijdens een boottocht, of door langs het water te wandelen. Midden in de rivier ligt Tatyshev eiland, die je kunt bereiken via de voetgangersbrug.

Tatyshev eiland

Wanneer je even weg wilt van het drukke centrum van de stad, kun je Tatyshev eiland bezoeken. Gelegen in het midden van de Yenisey rivier vind je een rustig groen park, waar je het hele jaar door een stukje kunt gaan wandelen. Het is ook mogelijk om hier fietsen of zelfs rolschaatsen te huren.

Heb je nog wat extra tijd in Krasnojarsk?

Er zijn in het centrum drie leuke straten om doorheen te wandelen; de Karl-Marx straat, Prospekt Mira en Lenin straat. Verder kun je naar het het centrale park lopen of het regionaal museum van de lokale overvloed bezoeken.

Leukste slaapplekken in Krasnojarsk

Titmous House Hostel is een van de goedkoopste hostels met goede reviews. Wanneer je een krap budget hebt is dit de place to be. Ben je op zoek naar een appartement? Dan is Dom Hotel Apart een goede keuze, waarbij je ook je eigen keuken hebt.

Zijn de accommodaties vol? Op booking.com zijn er nog mogelijkheden voor ieder budget.

Dat was dan alweer het einde van de gids over Krasnojarsk. Wil je meer weten over deze Transmongolië Express? Lees hier dan al onze artikelen over deze bestemming.