• Menu
  • Menu

Kun je Nha Trang echt beter overslaan?

Veel backpackers in Vietnam zullen je vertellen dat je Nha Trang beter kunt overslaan. Het zou er immers vol zitten met Russische vakantiegangers en daarnaast is er maar weinig te zien.

Ze praten over winkels met Russische letters op de voorkant. Russische menukaarten en proppers die je in het Russisch aanspreken. Misschien niet helemaal de bedoeling als je naar Vietnam bent gekomen.

Het strand is er misschien wel fijn, maar het is er ook rammend druk. Deze backpackers vertellen je dat je veel beter naar Hoi An kunt gaan. Of natuurlijk rechtstreeks naar Da Lat als je in zuidelijke richting reist.

De hamvraag is dan natuurlijk…is dat allemaal waar?

Op zoek naar meer foto inspiratie? Check hier onze mooiste foto’s van Vietnam!

Is Nha Trang echt zo slecht als mensen je doen geloven?

Het antwoord is ja.

Elke minuut die je daar doorbrengt is er eentje teveel.

Dus wat raden we dan wel aan?

Ga naar Jungle Beach in de buurt van Nha Trang! Deze fantastische accommodatie ligt op een uurtje ten noorden van Nha Trang, en het is echt een wereld van verschil.

Hier heb je uitgestrekte witte stranden met kraakhelder water, in echt een omgeving die niets anders dan het woord ‘Prachtig’ verdient. En het beste? Je hebt het strand zo goed als voor jezelf!

Hier slaap je in simpele bamboe hutjes aan het strand, kunt mee eten met het familydinner en op loopafstand heb je een waterval die je kunt bezoeken. ’s Avonds wordt het kampvuur aangestoken en kun je heerlijk bij het vuurtje al je reisavonturen uitwisselen met medereizigers.

De leukste slaapplekken van Nha Trang
(maar ver verwijderd van het centrum)

We Think You’ll Jungle Beach

Eén tip: skip Nha Trang. Veel beter kun je stoppen bij Jungle Beach, ongeveer één uur ten noorden van Nha Trang. Daar slaap je namelijk in simpele bamboe hutjes op een strand dat bijna helemaal alleen van jou is. De prachtige natuur en de rust is waar je hiervoor komt en het zal je niet teleurstellen.

Bekijk prijs op Booking.com

We Think You’ll Also Vietnam Backpackers Hostels – Ninhvana

Iets dichter in de buurt van Nha Trang – maar ver genoeg verwijderd van toeristische centrum – vind je dit backpackers resort met een privéstrand en superchill zwembad! Ideaal om een paar dagen te relaxen, feesten en mensen te ontmoeten. Vergeet je credit card niet of neem genoeg cash mee. Er zijn hier geen ATM’s!

Bekijk prijs op Booking.com

Waarheen reizen na Nha Trang?

Een logische volgende plek is Hoi An als je richting het noorden rijdt of Da Lat wanneer je richting het zuiden reist.

Je kunt rechtstreeks vliegen naar bijvoorbeeld Ho Chi Minh, Hanoi of Phu Quoc. Daarnaast zijn er internationale vluchten van Nha Trang naar o.a. Singapore, Kuala Lumpur en Hong Kong.

Nog meer lezen over Vietnam? Check hier dan al onze artikelen.