• Menu
  • Menu

9 Toffe en indrukwekkende dingen om te doen op het eiland Phu Quoc

Wanneer je aan Phu Quoc denkt, dan denk je wellicht aan parelwitte stranden, fijne zonsondergangen en een aantal leuke strandbars. Nou dat is mooi, want dat is precies wat je gaat vinden op dit eiland in het zuiden van Vietnam.

Hoewel Phu Quoc in een rap tempo klaargestoomd lijkt te worden voor het massatoerisme is  het nu nog steeds de perfecte plek in Vietnam om even helemaal tot rust te komen en je slechts druk maakt om de belangrijkste vraag van de dag: is het al tijd voor een biertje of zal ik eerst wat eten? Als dit klinkt als een eiland waar jij echt heen moet, lees dan even verder voor 9 toffe en indrukwekkende dingen om te doen op Phu Quoc .

1. Scootertje huren

Zelfs als je nog nooit scooter hebt gereden, dan is Phu Quoc waarschijnlijk de beste plek om het te doen in Vietnam. De wegen zijn vrijwel leeg, de locals rijden zelfs voor Europese begrippen vrij rustig en de wegen zijn op een paar zandweggetjes na uitstekend.

Het eiland is bijna 48 kilometer lang en taxi’s zijn niet goedkoop dus een scootertje is behalve deugd ook bijna noodzaak. Voor 100K Dong huur je een scooter waarmee je veel van de ondergenoemde plekjes kunt bezoeken.

2. Sao Beach

Een typisch strand dat je terugvindt in de foldertjes; parelwit zand met een super heldere en blauwe zee. Het is een prachtig strand waar je een heerlijk een paar uurtjes kunt chillen.

3. Phu Quoc Prison

Een kwartiertje rijden vanaf Sao Beach vind je Phu Quoc Prison, een confronterende herinnering aan de gruwelijke dingen die zich hier hebben afgespeeld. Hoewel de gevangenis werd gebouwd door de Franse kolonialisten, ligt de focus van dit museum vooral op de martelingen die de gevangen Vietcong-strijders moesten ondergaan ten tijde van de Vietnamoorlog.

Het is een plek waar je met verbazing en rechtopstaande nekharen rondloopt en constant afvraagt: hoe kunnen mensen dit bij elkaar doen?

Een aanrader en bovendien gratis.

4. Long Beach sunset

Het fijne aan het leven op een eiland is dat je er elke avond de son in de see kan sien sakken. Op Phu Quoc kan dat onder het genot van een drankje bij Rory’s bar, de plek waar backpackers van verschillende hostels elke avond samen komen. Een andere optie is de bar bij de grote uitstekende rotsen, waar bier slechts half de prijs van Rory’s bar is.

5. Boottour

Rondom Phu Quoc vind je een aantal kleinere eilandjes die je alleen per boot kunt bezoeken. Verschillende hostels organiseren een aantal keer per week een boottour waarbij je verschillende eilandjes bezoekt, luncht op de boot, lekker gaat snorkelen en dat allemaal onder het genot van muziek, zonneschijn en een drankje.

De tour vanuit 9 station hostel kost 500K Dong en dit is inclusief snorkelen en lunch. Je mag je eigen drank meenemen en stopt onderweg om – indien gewenst – een lading bier in te slaan.

Een andere optie is om alvast een tour tegen korting te boeken via Klook, wat kan via deze link.

6. Watervallen

Er zijn op Phu Quoc een aantal watervallen waar je gerust een uurtje kunt chillen en zwemmen. Alleen heeft het in het droogseizoen weinig zin om deze plekken te bezoeken, de watervallen zijn dan namelijk bijna volledig opgedroogd en mag je blij zijn met een paar druppels.

Op zoek naar meer foto inspiratie? Check hier onze mooiste foto’s van Vietnam!

7. 9Station Hostel

Dit nieuwe hostel is qua faciliteiten één van de betere die je in Azië zal tegenkomen. Het is ook een prachtig hostel waarvan de gemeenschappelijke ruimte meer aanvoelt als een grote lounge. De gordijntjes die voor je bed hangen geven je het gevoel dat je zelfs in je dorm toch een beetje privacy hebt.

In de avond worden er veel leuke activiteiten georganiseerd en kun je een biertje drinken aan de bar terwijl je overdag lekker kunt ontspannen bij het zwembad. Als je even wilt genieten van betaalbare luxe en leuke mensen wilt ontmoeten, dan is dit the place to go.

Day at the office voor backpackcentrale in 9 station

8. Lekker Eten

Er zijn op Phu Quoc een aantal fijne cafeetjes en restaurants. Zo kun je voor ontbijt en lunch terecht bij Saigonese Eatery. Een cafeetje waar ze avocado met ei serveren op zelfgebakken brood en dat is best wel winnen na alle rijst, pho en vietnamese loempia’s.

Voor Indisch eten kun je terecht bij Ganesh. Hoewel dit restaurant iets prijziger is, zijn de curries fantastisch en net zo goed als de curries in India. Aanradertje als je een keer wat anders wilt.

Voor Pizza kun je terecht bij Pizza Regina. Ze maken niet alleen prima pizza’s en burgers, maar geven ook een baan aan straatkinderen terwijl ze erop toezien dat ze hun school afmaken.

9. Night Market

De avondmarkt is nog een leuk plekje om te gaan eten, maar verdient een aparte vermelding omdat er meer te zien is.

Het is een typisch Aziatische nightmarket, die ook gericht is op toeristen. Elk restaurant heeft vissen, kreeften en krabben op display in veel te kleine aquariums. Kies jij een gerecht waar toevallig één van deze dieren in voorkomt? Dan ligt-ie een kwartiertje later iets minder levendig op je bord.

Verder kun je hier terecht voor allerlei nutteloze souvenirs die, zoals het woord souvenir al zegt, vooral heel erg nutteloos zijn. Tenzij je van het vrouwelijke geslacht bent, want op de één of andere manier heb je dat kettinkje en die schattige theekopjes dan écht nodig. Ja écht, snappen we.

Slaapplekken in Phu Quoc

We Think You’ll 9 Station Hostel

Dit nieuwe hostel is qua faciliteiten één van de betere die je in Azië zal tegenkomen. Het is ook een prachtig hostel waarvan de gemeenschappelijke ruimte meer aanvoelt als een grote lounge. De gordijntjes die voor je bed hangen geven je het gevoel dat je zelfs in je dorm toch een beetje privacy hebt.

Bekijk prijs op Booking.com

We Think You’ll Also The Hill Resort

The Hill Resort is super chill voor koppels! Uitgebreid ontbijt, zwembad en een erg vriendelijke eigenares zorgen ervoor dat je niets tekort komt. Daarnaast ligt het hotel in een erg groene omgeving, wat door de bouw van veel resorts jammer genoeg steeds zeldzamer wordt voor Phu Quoc. Geniet zolang het kan!

Bekijk prijs op Booking.com

Waarheen reizen na Phu Quoc?

Een logische volgende plek na Phu Quoc is Ho Chi Minh, waar je of een goedkope vlucht naartoe kunt nemen of met de boot en bus naartoe kunt gaan (+/- €20). Verder zijn er ook binnenlandse vluchten naar Da Lat, Nha Trang, Da Nang (Hoi An), Hué en Hanoi. Daarnaast zijn er ook internationale vluchten die vanaf Phu Quoc vertrekken. Zo zijn er rechtstreekse vluchten naar o.a. Singapore, India en Kuala Lumpur.

Nog meer lezen over Vietnam? Check hier dan al onze artikelen.