• Menu
  • Menu

8 films die je moet zien voordat je naar Australië gaat

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Van plan om ooit een keer naar Australië te gaan? Benieuwd naar hoe het landschap is en wat er te beleven valt? Deze acht films geven je een beter beeld en inspireren je wellicht voor je aankomende avontuur in Australië.

Red Dog

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Red Dog die woonde in het afgelegen mijnersdorp Dampier. Deze hond stal niet alleen de harten van de bewoners, hij reisde ook door de outback in trucks, bussen en auto’s. Een inspirerend en prachtig verhaal; must-see zelfs als je niet naar Australië gaat.

Australia

Ten tijde van de tweede wereldoorlog en de bombardementen op Darwin, rijdt een Engelse Aristocraat samen met een Australische veedrijver dwars door de outback. Mooie plaatjes gegarandeerd.

Last Cab to Darwin

Als taxichauffeur Rex te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft, besluit hij om dwars door de outback van Zuid- naar Noord-Australië te rijden zodat hij euthanasie kan plegen in Darwin; de enige plek waar dat toentertijd legaal was.

Tracks

Nog een waargebeurd verhaal waarin Robyn Davidson van Alice Springs naar de westkust loopt. Een afstand van van 2700 kilometer die ze overbrugt met niets anders dan vier kamelen en een trouwe hond. Een fantastische film over doorzettingsvermogen, uitdagingen en het volgen van je dromen.

Ned Kelly

Een film met Heath Ledger en Orlando Bloom vertelt over het leven van meest favoriete crimineel van Australië: Ned Kelly

Rabit Proof Fence

Een film over de behandeling van Aboriginals in de jaren 30 van de vorige eeuw. Om Aboriginals beter te laten integreren in de samenleving van de blanke immigranten, werden zo’n 100.000 kinderen bij hun familie weggehaald. Deze film volgt het verhaal van drie aboriginal meisjes die weg worden genomen bij hun familie, ontsnappen en vervolgens beginnen aan de slopende voettocht terug naar huis.

Crocodile Dundee

Zwaar over de top, maar heerlijk om wat Australische stereotypes te zien.

The Waterdiviner

Niet zo zeer over Australië, maar wel over de bijdrages en opofferingen die zij gedaan hebben in de eerste wereldoorlog. In Australië zijn ze daar heel trots op en deze film geeft je een goed beeld van wat ze moesten doorstaan.

Natuurlijk zal je nu denken dat de bekendste film onder backpackers niet genoemd is. Ja, we hebben het hier over Wolf Creek. Maar ik haat horror-movies, ik schijt ervan in m’n broek en kan er niet van slapen, dus vandaar.

De Ultieme Reisgids voor Backpacken in Australië

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over backpacken in Australië? Dan kunnen we ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Wat moet je allemaal regelen voor vertrek? Welke routes zijn leuk? En hoe kom je aan goedkope vliegtickets?

Op Backpackcentrale.nl vind je al een hoop informatie, maar omdat we zo van backpacken in Australië houden hebben we ook een Ultieme Gids voor Backpacken in Australië geschreven. Het is een document van meer dan 282 pagina’s die je gratis kunt downloaden. Gewoon, because we love you. Ofzo.

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!