• Menu
 • Menu

De Goedkoopste vluchten naar Australië vind je zo

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Dus jij wilt gaan reizen en bent opzoek naar de goedkoopste vluchten naar Australië?

Logisch.

Backpacken in Australië is namelijk duur genoeg en elke euro die je bespaart op je vliegticket kun je weer besteden aan leukere dingen.

Maar hoe vind je de goedkoopste vluchten naar Australië?
En hoe vind je de waarheid in de wirwar van alle goedbedoelde adviezen en aan oplichting grenzende overprijzing van sommige starterspakketten?

In deze post lees je exact hoe je de goekoopste vluchten naar Australië kunt vinden en zelfs voor minder dan €350 naar Australië kunt.

Drie opties voor de goedkoopste vluchten naar Australië

Als je de dure vliegtickets van Kilroy en vergelijkbare organisaties even buiten beschouwing laat, dan zijn er eigenlijk maar drie opties om van- en naar Australië te vliegen.

(1) Je boekt een retourticket

(2) Je boekt een enkel ticket naar Australië en een enkel ticket terug op het moment dat je naar huis wilt

(3) Je stelt zelf een multi-stop ticket samen waarbij je één of meerdere tussenstop maakt in Azië.

Hieronder lees je hoe je deze tickets vindt en hoe je ze goedkoop vindt.

Optie 1: Een retourticket naar Australië

Een retourticket naar Australië kost ongeveer tussen €700 en €1200 afhankelijk van naar welke stad je vliegt en in welke tijd van het jaar. Echter is een retourticket niet altijd handig om de volgende reden;

 • Wanneer je zelf een retourticket boekt naar Australië dan zijn je aankomst en vertrekpunt hetzelfde.
  Je boekt bijvoorbeeld een ticket van Amsterdam naar Sydney en van Sydney weer terug naar Amsterdam. Echter reis je in Australië vaak in één richting en dan kan het behoorlijk vervelend zijn als je aan het einde van je reis weer terug moet naar je beginpunt.
 • Retourtickets die je zelf boekt zijn niet erg flexibel.
  Dat betekent dat je de data niet of alleen tegen hoge kosten kunt wijzigen. Erg vervelend als je langer of korter wilt blijven.

Mocht je om wat voor reden dan ook toch een retourticket willen boeken, dan kun je het beste Skyscanner gebruiken voor het vinden van geschikte datums en de goedkoopste route.

In de ultieme gids voor goedkope vliegtickets lees je hoe je Skyscanner optimaal kunt gebruiken.

Geen zin om door te klikken naar de ultieme gids voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets?

De belangrijkste aandachtspunten zijn:

 • Het vertrekpunt staat ingesteld op Nederland i.p.v. op een specifieke stad. Dit zorgt ervoor dat Skyscanner alle Nederlandse vliegvelden meeneemt als mogelijk vertrekpunt.
 • Het aankomstpunt staat ingesteld op Australië i.p.v. een specifieke stad in Australië. Dit zorgt ervoor dat Skyscanner in één zoekopdracht alle vliegvelden in Australië meeneemt als mogelijke aankomststad.
 • De vertrekdatum staat ingesteld op de hele maand september. Op die manier geeft Skyscanner je een overzicht van alle prijzen in de maand september. Jij hoeft alleen de goedkoopste datum te kiezen.
 • De retourdatum staat op ook op een hele maand ingesteld. Op die manier krijg je een overzicht van de prijzen in die maand en kun je ook daar de goedkoopste kiezen. Weet je nog niet in welke maand je wilt vertrekken? Dan kun je ook kiezen voor de optie ‘goedkoopste maand.’

goedkoopste vluchten naar Australië

Optie#2: Een enkeltje Australië boeken voor maximale flexibiliteit

Voor de meeste backpackers is een enkeltje boeken de meest handige optie. Je boekt een enkeltje naar de plek waar je je reis wilt beginnen en boekt als je reis in Australië er bijna op zit weer een ticket terug naar huis.

Een enkele vlucht naar Australië geeft je de ultieme vrijheid om:

 • Zo lang of kort te reizen als je wilt.
 • Naar huis te reizen via Azië als je dat wilt
 • Te wachten op goede aanbiedingen voor een terugvlucht

Het vinden van een goedkoop enkeltje is niet zo moeilijk en gaat eigenlijk op dezelfde manier als hierboven bij het zoeken naar een retourticket. Het enige dat anders is, is dat je nu ‘enkele reis’ aanvinkt in plaats van retour.

Skyscanner spuugt vervolgens een lijst uit met mogelijke bestemmingen en rangschikt deze automatisch op prijs. Het enige dat jij hoeft te doen is jouw gewenste startpunt te kiezen en door te klikken om de goedkoopste vlucht naar Australië te vinden.

Wil je naar de Oostkust van Australië? Kijk dan naar Cairns, Sydney of Melbourne. Liever naar de westkust van Australië? Kijk dan voor vluchten naar het superleuke Perth.

Voor de terugvlucht doe je hetzelfde alleen dan vanaf Australië naar Nederland.

Je hoeft geen Einstein om te zien dat twee enkeltjes een stuk duurder uitvallen dan een retourtje, maar het geeft je zoveel meer vrijheid. En dat is ook wat waard.

Goedkoopste vluchten naar Australië

Optie #3 Een multi-stop ticket boeken

Veel backpackers kiezen bij een lange vlucht naar Australië voor een stop-over in bijvoorbeeld Hong Kong, Kuala Lumpur of Singapore. Het geeft je de mogelijkheid om de benen te strekken, even een goede nacht rust te pakken in een nieuwe stad en vervolgens een paar dagen later weer verder te vliegen.

Wat veel backpackers echter niet weten is dat je met de ABC-methode verreweg de goedkoopste vluchten naar Australië kunt vinden.

In de ultieme gids voor de goedkoopste vliegtickets staat deze methode uitgelegd, maar hieronder zie je hoe je hem kunt gebruiken om de goedkoopste vluchten naar Australië te vinden.

Stap 1:  Zoek een goedkope vlucht naar Azië

Met de ABC-methode voor het vinden van de goedkoopste vluchten naar Australië, ga je niet één maar twee enkele tickets naar Australië vinden.

Kortgezegd: je boekt een goedkoop ticket naar Azië en vervolgens een goedkoop ticket van Azië naar Australië.

Het werkt heel simpel met skyscanner, maar om de goedkoopste opties te vinden moet je bij bestemming ‘overal invullen. Skyscanner spuugt vervolgens een lijstje uit met de goedkoopste bestemmingen.

In het geval je vanuit Nederland vliegt, kun je bijvoorbeeld redelijk goedkoop naar Bangkok vliegen.

Stap 2: Vindt de goedkoopste vlucht vanuit Azië naar Australië

Als je een aantal goedkope vluchten naar Azië op het oog hebt, dan moet je vervolgens kijken of je ook goedkoop kunt doorvliegen.

In dit geval kun je bijvoorbeeld vanaf Bangkok redelijk goedkoop doorvliegen naar Perth.

Zoals je kunt zien, kun je nu voor €277+€85 = €362 naar Australië vliegen met een overstap in Bangkok.

Stap 3: Wat is de voordeligste combinatie?

Hierboven is slechts één voorbeeld van de ABC-methode en je kunt natuurlijk ook wat rondspelen om nog voordeligere combinaties te vinden.

Zeker als je jouw reis naar Australië wilt combineren met een bezoek aan Thailand of Maleisië.

Let op:

Stel dat je in het oosten of zuiden van Nederland woont, dan kun je net zo goed vanaf Keulen vliegen als vanaf Schiphol.

Voor 170 euro vlieg je naar Phuket in Thailand.

Goedkoopste vluchten naar Australië

Vervolgens kun je over land door reizen naar Kuala Lumpur in Maleisië en onderweg allerlei mooie dingen zien.

Vanaf Kuala Lumpur kun je al voor minder dan 50 euro naar Australië vliegen.

Bij deze optie betaal je slechts €213 voor jouw vluchten naar Australië! 

Maar er is meer.

Stap 4: Sluiten deze combinaties ook goed aan?

De laatste check die je moet doen is kijken of deze vluchten ook goed op elkaar aansluiten. Soms is het namelijk zo dat de voordelige tarieven niet op elkaar aansluiten. Dat is dan jammer en moet je even verder zoeken.

Stap 5: Extra kosten & visum

Met deze methode heb je altijd minimaal één extra vlucht en moet je een land ook daadwerkelijk een land binnen gaan. In de meeste gevallen betekent dit dat je één keer extra moet betalen voor check-in bagage en in sommige gevallen ook een visum moet kopen. Deze kosten wegen in sommige gevallen niet op tegen de besparingen op je vliegticket.

Na het afronden van de laatste stap kun je voor jezelf een goede afweging maken:

wegen de besparingen op tegen de extra kosten?

Is de overstap in een land dat ik wil zien?

Zou ik het mooi vinden om hier een paar dagen of weken door te brengen?

Conclusie: de goedkoopste vluchten naar Australië vind je zo

De goedkoopste vluchten naar Australië zijn makkelijk te vinden zonder allerlei trucjes, toeters en bellen.

Met een beetje flexibiliteit en kennis van Skyscanner kom je al een heel eind en hoef je nooit meer te veel te betalen voor jouw vlucht naar Australië.

En dat is wel zo prettig.

De Ultieme Reisgids voor Backpacken in Australië

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over backpacken in Australië? Dan kunnen we ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Wat moet je allemaal regelen voor vertrek? Welke routes zijn leuk? En hoe kom je aan goedkope vliegtickets?

Op Backpackcentrale.nl vind je al een hoop informatie, maar omdat we zo van backpacken in Australië houden hebben we ook een Ultieme Gids voor Backpacken in Australië geschreven. Het is een document van meer dan 282 pagina’s die je gratis kunt downloaden. Gewoon, because we love you. Ofzo.

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!