• Menu
  • Menu

Geld overmaken naar Australië

Geld overmaken naar Australië. Bijna iedere backpacker doet het wel een keer.

Is het niet direct bij aankomst om je nieuw geopende Australische rekening te vullen, dan is het wel bij terugkomst als je je laatste beetjes geld van je Australische rekening naar je Nederlandse wilt sturen.

En dus is de vraag…

Hoe kun je het beste geld overmaken naar Australië?

Er zijn vele manieren om geld over te maken naar Australië, maar niet allen zijn even geschikt. Hieronder vind je tips die je helpen om met een goede service voor zo min mogelijk kosten geld over te maken.

Doe het niet via je bank!

Wanneer je nog nooit eerder geld hebt overgemaakt naar Australië, dan lijkt de bank misschien je enige optie. Echter is de kans groot dat je bij een transfer via je bank altijd veel duurder bent. Dit heeft een aantal redenen:

  • Je krijgt een minder gunstige wisselkoers. Met de marge verdienen de banken hun geld.
  • Zowel de betalende als de ontvangende bank brengen kosten in rekening, waardoor je onnodig veel betaald.
  • Er zijn verborgen kosten waardoor je soms wel 3-7% betaalt om geld over te maken. Dat lees je goed, 1000 euro over maken kan je zomaar 30-70 euro kosten.

Vanwege bovengenoemde redenen en onderstaande alternatieven is het niet aan te raden om geld direct over te maken van je Nederlandse bank naar een Australische rekening.

Geld overmaken naar Australië: de beste manier

Geld overmaken naar Australië is makkelijker geworden door de komst van een aantal online valutawissel platformen die in tegenstelling tot de banken een gunstige wisselkoers en een lage transactiefee rekenen.

Er zijn een aantal van deze platformen, maar wij hebben hele goede ervaringen met Wise (voorheen Transferweise) vanwege een aantal voordelen:

  • Je krijgt bij deze service de echte wisselkoers, waardoor je meer dollars krijgt voor de zelfde hoeveelheid euro’s.
  • Je betaalt een veel lagere transactiefee; rond 0,5-1%. Dat betekent dat 1000 euro over maken niet meer dan 10 euro kost.
  • Dat betekent: Veel goedkoper dan de bank! Zie onderstaand voorbeeld.
  • Bonus: Wanneer je aanmeld via deze link krijg je een leuke korting op je eerste transactie.

geld overmaken naar Australië

Hoe werkt Wise?

Geld overmaken naar Australië is zo goedkoop vanwege de manier waarop Wise werkt. Het is vrij simpel, maar daarom juist zo effectief.

Wise beheert als het ware in meerdere landen een potje met geld in de lokale valuta. In Australië staat dus een potje met Australische dollars, in de Eurozone staat een potje met euro’s en in de V.S. staat een potje met U.S. Dollars.

Stel nu dat jij euro’s hebt, maar graag Australische dollars wilt hebben.

Het enige wat jij hoeft te doen is geld over te maken naar het potje met euro’s. Vervolgens berekent Wise via de meest gunstige wisselkoers hoeveel die euro’s waard zouden zijn in Australische dollars en stort vervolgens vanuit het Australische potje een bedrag in Australische dollars op jouw rekening.

Dit betekent dus dat de euro’s altijd in de eurozone blijven en dat de Australische dollars altijd in Australië blijven, waardoor je je geld dus veel goedkoper kunt omwisselen.

Zoals onderstaande video uitlegt…

Is Wise Betrouwbaar?

Wanneer je geld overmaakt naar Australië (of welk ander land dan ook) is het natuurlijk belangrijk dat je de organisatie kunt vertrouwen.

MetWise zit dat helemaal goed. Het is een gecertificeerd financieel bedrijf dat in 2011 is opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Zij verwerken dagelijkse duizenden transacties en de online reviews liegen er niet om. Met een 9.5/10 sterren rating en meer dan 25.000 reviews kun je makkelijk zeggen dat deze organisatie betrouwbaar is.

Hoe snel is Wise?

Normaal gesproken heb je binnen 2-3 dagen je geld. Het is een kwestie van geld over maken van de ene rekening en zodra Wise de bevestiging heeft dat je geld inderdaad is overgemaakt, keren zij de andere valuta uit op je andere rekening.

Maak nu gratis de eerste 500 euro over

Overtuigd dat Wise de beste optie is? Meld je dan nu aan via deze link en maak de eerste 500 euro gratis over, daarna betaal je slechts een hele lage transactiefee van 0,5-1% afhankelijk van de valuta die je wilt omwisselen.

Disclaimer: Backpackcentrale.nl ontvangt een kleine commissie indien jij jezelf aanmeldt via één van bovenstaande links. We hoeven je dit niet te vertellen maar we zijn er trots op om Wise te mogen promoten en gebruiken de services zelf ook. Alsof je iets anders zou mogen verwachten.