• Menu

7 Tips voor Bacalar – het paradijselijke meer van zeven kleuren blauw

Gelegen in het zuiden van Mexico vind je het betoverend mooie Bacalar. Dit kraakheldere meer met zeven tinten blauw is een paradijs dat vooralsnog niet ontdekt is door het massatoerisme. Hier geniet je van talloze watersporten, prachtige natuur en leuke restaurantjes. Bacalar is zonder twijfel een van de mooiste highlights van Mexico.
In deze minigids lees je alles over wat te doen rondom Bacalar, leuke restaurantjes en tips voor een tof hostel. Lees het of niet, maar wat je ook doet: sla Bacalar niet over tijdens je route door Yucatan.

Wat te doen in Bacalar

Bijna alle activiteiten in en rondom Bacalar vinden plaats op het water. Van prachtige zeiltochten tot een vroege SUP-sessie en van lekker luieren tot baantjes trekken in een natuurlijke stroomversnelling.  Benieuwd? Hieronder lees je wat te doen in Bacalar.

Ga zeilen over de paradijselijk blauwe wateren

Boek een zeiltocht op een kleine catamaran en vaar met maximaal vier personen over de betoverende wateren van Bacalar. Onderweg zie je hoe het water van licht naar donkerblauw verandert naarmate de diepte van het meer toeneemt. Veel tours doen hetzelfde rondje en je eerste stop is Bird Island. In het juiste seizoen kun je hier tientallen flamingo's spotten.
Daarna vaar je door naar Cenote Negra. Hier is de bodem van het meer ingestort waardoor het plotseling 100 meter diep is en het water diep donkerblauw wordt. De laatste stop is Pirate Channel. Hier verlaat je de de boot voor foto's, een natuurlijk modderbad en een sprong van een heus ‘piratenwrak'.

SUP of kajak met zonsopgang of -ondergang

Hoe tof is het om over dit prachtige meer te banjeren op een een SUP-board? Elke dag organiseren verschillende hostels een tour tijdens zonsondergang of -opgang. Je doet dezelfde plekken aan als tijdens de zeiltocht, maar nu moet je lekker zelf peddelen. Een heerlijke work-out om jouw taco-overdosis weg te trainen.

Drijf in een natuurlijke stroomversnelling bij Los Rapidos

Los Rapidos is een paradijselijke plek waar een stroomversnelling twee meren verbindt. Hier kun je heerlijk ronddobberen in kraakhelder water en naar de lucht staren terwijl het water je vervoert. Een taxi vanuit Bacalar kost 150 MXN enkele reis en de entree is 50 MXN. Het is niet nodig om eten mee te nemen want bij de stroomversnelling vind je een restaurant met chille vibes en prima eten.

Stromatolieten

Stromatolieten zijn de oudste nog bestaande levensvormen ter wereld en rondom het meer vind je er een aantal. Het is een soort kruising tussen een fossiel en een koraal. Dus ben je benieuwd hoe het leven er zo'n 350 miljoen jaar geleden uitzag? Dan geven deze bijzondere verschijningen antwoord. Het Yak Lake House organiseert wekelijks een gratis tour, maar je kunt ook prima op eigen houtje gaan.

Wandel een rondje door het fort

Bacalar was een populaire bestemming voor piraten. Via Pirate Channel kwamen ze vanaf de kust naar het vaste land om al het goud en zilver te stelen. Uiteraard waren de locals daar niet van gediend en bouwden een fort ter bescherming. Dat fort staat er nog altijd en je hebt vanaf deze plek fantastische views over het meer.

Eten: de beste restaurants in Bacalar

Goed en lekker eten maakt je dag altijd een stukje mooier. Gelukkig heb je in Bacalar veel leuke restaurantjes. De twee lekkerste vonden wij La Piña en Mango Y Chile.
La Piña is goedkoop en vooral ontzettend lekker. Je krijgt typisch Mexicaans eten geserveerd door een supervriendelijke staf. Een Burito met verse fruitsap kost hier bijvoorbeeld 100MXN.
Mango Y Chile is een vegatent met heerlijke burgers en salades waar je blij van wordt. Bovendien heb je vanaf deze plek prachtig uitzicht op het meer. Wil je liever zelf koken in Bacalar? Dan kun je de supermarkten beter overslaan en naar de lokale groentenboer gaan. De supermarkt heeft namelijk geen groente, terwijl je bij de groenteboer voor een paar euro je mandje vult!

Slapen bij Bacalar

We Think You'll Yak Lake House

Yak Lake House is een fantastisch hostel direct aan het meer van Bacalar. Vanuit het hostel worden dagelijks activiteiten georganiseerd zodat je nooit iets te kort komt. Ga bijvoorbeeld lekker mee kayakken tijdens de zonsondergang of ga mee met een SUP-sessie met zonsopgang. Daarnaast lekker ontbijt met superveel fruit!

Bekijk prijs op Booking.com

We Think You'll Also Cayuco Maya

Ontwaak in je eigen hutje met prachtig uitzicht op het blauwe meer. Ideaal voor koppels die houden van rust en natuur. In de tuin heb je fijne hangmatten en ’s avonds heb je op heldere dagen een adembenemende sterrenhemel. Je moet er wel even moeite voor doen om er te komen, dus vooral handig als je eigen vervoer hebt!

Bekijk prijs op Booking.com
Vond je dit artikel leuk? Show some social Love: