• Menu
  • Menu

Around The World Tickets vs. Losse vluchten. Wat Is Goedkoper?

Zal ik een round-the-world ticket kopen?

Of is het toch goedkoper om zelf te boeken?

In dit artikel zoek ik het voor je uit en het antwoord zal je misschien verbazen.

Keuze 1: Around The World Tickets

Around the world tickets zijn tickets waarmee je binnen de periode van een jaar in één richting om de wereld mag vliegen. De prijs van dit ticket hangt af van een aantal factoren maar de belangrijkste zijn:

– Het aantal stops
– De bestemmingen die je bezoekt
– De flexibiliteit (sommige tickets kun je kosteloos omboeken, bij andere betaal je een fee).

Op de website van WTC is het goedkoopste round the world ticket dat ik kan vinden €1349. Deze route heeft drie stops (Hong Kong, Auckland, Los Angeles).

De genoemde prijs is de vanaf prijs en kan dus nog hoger uitvallen als je in een populaire periode reist of het aantal stops wilt uitbreiden. Zoals je begrijpt is een round the world ticket dus maatwerk en is het dus moeilijk te zeggen hoeveel jouw vlucht rond de wereld kost. Het is in ieder geval niet zo dat RTW-tickets altijd goedkoper zijn.

Om daar achter te komen kun je echter eenvoudig vrijblijvend een offerte aanvragen bij WTC.nl en dit vervolgens vergelijken met de tickets die je zelf gevonden hebt.

De voordelen van een round the world ticket bij WTC.nl 

  • Zij doen al het zoekwerk voor je
  • Zij zorgen ervoor dat je voldoet aan de visumeisen. 
  • De kosten zijn vaak inclusief alle bagagefees
  • Je kunt vaak kosteloos wijzigen dus erg handig als je niet precies weet hoelang je weg wilt blijven
  • Ze hebben goede deals voor studenten en jongeren t/m 25 jaar. 

Heb je al bedacht waar je heen wilt en hoe je reis eruit moet komen te zien?

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij WTC.nl.

Keuze 2: Zelf losse vluchten boeken voor jouw reis

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een round the world ticket samen te stellen door losse vluchten te boeken. Dit geeft je veel vrijheid en als je gebruik maakt van de ABC-methode dan kun je in veel gevallen meer zien voor minder geld.

In het voorbeeld hieronder heb ik een typische round the world ticket samengesteld waarbij je eerst naar Azië vliegt, vervolgens de oostkust van Australië bekijkt en via de Verenigde Staten weer naar huis vliegt.

De kosten voor 7 vluchten in 5 landen?

€1214 inclusief bagage.

€1090 exclusief bagage.

Hieronder lees je hoe je dat doet.

Vlucht 1: Amsterdam –> Peking 

1rtw

De goedkoopste vlucht die ik kon vinden naar een Aziatisch land was deze vlucht naar Peking. Etihad rekent geen bagagekosten dus dat is mooi meegenomen.

Deze vlucht heeft wel een lange overstap in Abu Dhabi, maar dit is overdag dus je kunt die tijd gebruiken om Abu Dhabi te verkennen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken voor een tussenstop in Dubai.

Over land van Peking naar Hong Kong

Je kunt met een toeristenvisum maximaal 30 dagen in China verblijven. Aangezien we op 12 juni aankomen in China, moeten we zorgen dat we voor 11 juli weer het land uit zijn.

Een tweede vereiste voor het verkrijgen van een visum is dat je kunt aantonen dat je een uitgaande vlucht hebt, dus is het belangrijk om deze vlucht alvast te boeken.

Gebruik makend van de route die ik snel op backpackeninazië.nl vind, besluit ik om vanuit Hong Kong door te vliegen.

Vlucht 2: Hong Kong naar Chiang Mai

De tweede vlucht die ik boek is vanuit Hong Kong naar Chiang Mai in Thailand. Ik heb deze vlucht gevonden door bij Skyscanner te zoeken voor tickets van Hong Kong naar ‘Overal’ in de maand juli.

Ik kon kiezen uit meerdere opties zoals Singapore en Manilla (tyfoonseizoen), maar ik besluit om naar Chiang Mai in Thailand te vliegen.

2rtw

De vlucht is op 7 juli dus ruim binnen de 30 dagen die ik in China mag verblijven. Hong Kong express rekent 150 Hong Kong Dollar voor bagage, ongeveer €17.

Over land van Chang Mai naar Kuala Lumpur

Wanneer je in Thailand per vliegtuig arriveert, mag je 30 dagen verblijven en hoef je geen apart visum aan te vragen. Je moet echter wel aan kunnen tonen dat je binnen 30 dagen het land weer verlaat. Je kunt dit aantonen d.m.v. een vliegticket.

Het maakt niet zoveel uit of je deze vlucht uiteindelijk wel of niet neemt, je moet alleen aan kunnen tonen dat je het land weer gaat verlaten.

Een alternatief is een visum aanvragen waarmee je 60 dagen in het land mag verblijven. Dit visum kun je aanvragen in Nederland en kost €30. Dat lijkt mij in dit geval de meest voordelige optie en bovendien geeft dit je wat meer tijd om de eilanden in het zuiden van Thailand te ontdekken.

Vlucht 3: Kuala Lumpur naar Melbourne

4rtw

Kuala Lumpur is een van de goedkoopste vliegvelden in Zuid-Oost Azië en heeft zeer goedkope connecties met Australië. In dit geval boek ik een vlucht met Air Asia en vlieg ik van Kuala Lumpur naar Melbourne.

Air Asia rekent 89 Ringit voor bagage, dit is ongeveer €22.

Over land van Melbourne naar Cairns

Klassieke backpackersroute in Australië. Wellicht een beetje koud rond deze tijd van het jaar, maar omdat je naar het noorden reist zal het tijdens je reis steeds warmer worden en bovendien is dit maar een voorbeeldroute die ik bedacht heb.

Wanneer je een toeristen visum hebt, dan mag je 90 dagen in Australië blijven. Dat betekent dus dat we het land weer moeten verlaten voor 10 december.

Vlucht 4 & 5: Cairns naar Hawai via Sydney

Na het bezoek aan Australië is het tijd om door te vliegen naar de Verenigde Staten. Omdat ik op dit moment als het goed is in Cairns ben aangekomen heb ik twee keuzes:

1. Ik vlieg vanuit Cairns naar de Verenigde Staten.

2. Ik neem een binnenlandse vlucht in Australië en vlieg daarna naar de Verenigde Staten.

Optie 1: vliegen van Cairns naar Honolulu 

cairns1

De tweede optie is om eerst terug te vliegen naar Sydney en daar een veel goedkopere vlucht naar Honolulu te nemen. Dit is wat ik gedaan heb omdat het  €405 goedkoper is.

Optie 2: Cairns naar Sydney + Sydney naar Hawai

5rtw

Tiger air rekent nog 20 Australische Dollar voor bagage, ongeveer €15.

6rtw

Jetstar rekent 35 Australische dollar voor bagage, ongeveer € 25.

Vlucht 6: Honolulu –> Oakland

Na een paar dagen in Hawai is het tijd om door te vliegen naar het vaste land van de Verenigde Staten. De goedkoopste plek was Oakland. Dit is een plek vlakbij San Fransisco, een plek die ik altijd nog een keer zou willen zien.

7rtw

Alaska Airlines rekent geen kosten voor bagage.

Over land van Oakland naar Las Vegas

De volgende vlucht is over 5 weken dus dat betekent dat ik nog genoeg tijd heb om de westkust van de Verenigde Staten te ontdekken. Denk maar eens aan San Fransisco, Yosemite National Park, Yellow Stone, de Grand Canyon en uiteindelijk eindig je in Las Vegas.

Vlucht 7: Las Vegas naar Amsterdam

8rtw

De reis van iets meer dan 6 maanden is tot een einde gekomen. Je vliegt weer terug naar Nederland, dit keer met Norwegian Airlines. Zij hebben zeer goedkope connecties met Europa en deze vlucht is daar een voorbeeld van.

Norwegian Airlines rekent €45 voor bagage.

Het eindresultaat: 7 vluchten, 5 landen, €1214.

Wanneer je dus zelf je reis boekt dan kun je de wereld rond vliegen voor €1214, waarvan €124 voor bagage.

Als je reist met alleen een backpack van 40 liter, dan betaal je geen bagagekosten en betaal je in totaal slechts €1090,- om een rondje om de wereld te vliegen.

Hieronder zie je de de kosten van alle vluchten op een rijtje.

Datum vlucht Prijs inclusief bagage
10 juni Amsterdam – Peking  €   230,00
7 juli Hong Kong – Chiang Mai  €    77,00
11 september Kuala Lumpur – Melbourne  €   125,00
1 december Cairns – Sydney  €   81,00
8 december Sydney – Honolulu  €   229,00
16 december Honolulu – Oakland  €   167,00
23 januari Las Vegas – Amsterdam  €   305,00
Totaal  € 1214

Eindoordeel: Rtw VS. Losse tickets

Zoals je hierboven duidelijk kunt zien is het mogelijk om goedkoop de wereld rond te vliegen door zelf je tickets te boeken.

Je betaalt niet alleen minder, maar je ziet ook meer.

Echter…

Als je exact de route wilt vliegen die WTC.nl voor je heeft uitgestippeld, dan is het in sommige gevallen net wat goedkoper om bij WTC te boeken. Ik weet niet zeker waarom dat is, maar ik vermoed dat het te maken heeft met kwantiteitsvoordeel dat WTC krijgt.

Ga jij op wereldreis?

Als je op wereldreis gaat en een een reisplan hebt samengesteld, dan raad ik je aan eerst zelf een zoektocht te doen op Skyscanner.nl. De technieken die je daarvoor gebruikt kun je vinden in de ultieme gids voor het vinden van goedkope vliegtickets.

Nadat je voor jezelf een route hebt samengesteld en hebt uitgerekend hoeveel dat ongeveer kost, kun je een offerte opvragen bij WTC.nl en vergelijken.

Als zij écht de specialist zijn op gebied van RTW-tickets dan kunnen ze je vast een goede deal geven…