• Menu

10 handige tips voor backpacken in Ecuador

Reizen in Ecuador is fantastisch en eerder schreven we al over de 13 highlights van backpacken in Ecuador. Maar als je het maximale uit je reis wilt halen is het niet alleen belangrijk dat je een leuke route hebt en weet wat de highlights zijn. Het is ook belangrijk om te weten hoe het is om te reizen in een bepaald land en handige tips te hebben van iemand die er geweest is.

Dus ben je opzoek naar tips voor Ecuador? Wij verbleven er twee maanden en geven je graag 10 tips voor Ecuador zodat ook jij het maximale uit je reis haalt.

1. Vergis je niet in de reisduur

In Zuid-Amerika lijken alle busmaatschappijen er een zeer optimistisch reisschema op na te houden. Reken er dus standaard op dat jouw reis ongeveer 1,5 keer langer is dan wordt aangegeven.

2. Vermijd grote steden of gebruik ze hoogstens als uitvalsbasis

Als je een reis door Ecuador plant, dan is het logisch dat je er ook aan denkt om in de grote steden te blijven. Niet doen! De grote steden in Ecuador zijn namelijk helemaal niet zo leuk. Gebruik ze hoogstens als uitvalsbasis voor omliggende highlights, maar verwacht niet dat je betoverd wordt door deze drukke, vaak smerige steden.

3. Er is een alternatief voor de Galapagos eilanden

Twijfel je over de Galapagos eilanden omdat ze toch een rip uit je lijf zijn? Vrees niet, er is een alternatief. Op Isla de la plata zie je namelijk ook de grappige blue footed boobies, zeeschildpadden, walvissen en andere vormen van wildlife. Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde maar wel 40-50 keer goedkoper, letterlijk.

4. Leer basisspaans

Dit is natuurlijk een beetje een inkoppertje, maar omdat Ecuador nog niet ontdekt is door het massatoerisme spreken veel Ecuadorianen beperkt of geen Engels. Een klein beetje basisspaans kan geen kwaad. Mocht je geen tijd hebben om je Spaans bij te spijkeren, download dan de Google translate app en de Spaanse en Nederlandse taal. Je kunt dan ook offline vertalen en jezelf verstaanbaar maken.

5. Reken op ongeveer 35 euro per dag

Ecuador is geen goedkoop land om te backpacken. Althans, het is geen Azië. Maar als je niet te veel drinkt dan kun je voor 35 euro per dag prima rondkomen. En prima rondkomen betekent in dit geval twee keer per dag buiten de deur eten, een tweepersoonskamer, af en toe een tour en al je bussen en taxi’s.

6. Goedkoop eten doe je bij standaard desayuno en almuerzo

Als je goedkoop wilt eten in Ecuador, kijk dan zeker naar de lokale tentjes die standaard desayuno (ontbijt) en almuerzo (lunch) hebben. Vaak heb je daar voor zo’n 2 dollar een bord met rijst, kip, bonen en een simpele salade. En als je de bonen je uit de neus komen, dan zijn er altijd nog de lekkere empañadas.

7. 100 dollar briefjes worden bijna nergens geaccepteerd

In Ecuador wordt overal met U.S. Dollar betaald, maar briefjes van 100 worden bijna nergens geaccepteerd en zelfs wisselen bij een bank kan moeilijk zijn. Als je op Schiphol alvast wat dollars wilt pinnen, zorg dan dat je briefjes van 20 krijgt door bijvoorbeeld maximaal 80 euro op te nemen. Als je pint in Ecuador dan kun je zoveel pinnen als je wilt, het pinautomaat geeft namelijk altijd briefjes van 10 of 20 dollar.

8. Houdt rekening met de beste reistijd

Wat de beste reistijd voor Ecuador is, hangt grotendeels af van de regio die je bezoekt. Bezoek je Ecuador vooral vanwege de Galapagos eilanden? Dan is april t/m februari de beste periode. Voor een reis door het binnenland is juni t/m september de warmste periode. En als je aan de kust verblijft dan is het van december t/m maart erg warm, maar houdt er rekening mee dat er het hele jaar door regen valt in Ecuador.

9. Vergeet je adapter niet

Ecuador is nog niet platgelopen door het massatoerisme, waardoor het lastig kan zijn om typische toeristengadgets te krijgen. Een van de dingen die je dus zeker mee moet nemen is een adapter. Of je moet een digitale detox gepland hebben, dan moet je ‘m lekker thuislaten.

10. Neem ook zeker warme kleding mee

Tijdens aardrijkskunde heb je misschien geleerd dat het warmer wordt naarmate je bij de evenaar komt. Zal ook allemaal wel. Maar wat ze er niet bij vertellen is dat veel plekken in Ecuador op hoogte liggen en dat betekent dat het ’s avonds koud is. Dus neem zeker iets warms mee, tenzij je ’s avonds als een foetus met klapperende tandjes in je hostel wilt liggen.

Dat waren alweer onze 10 tips voor Ecuador! Benieuwd wat we nog meer te melden hebben over dit fantastische land? Bekijk dan al onze Ecuador artikelen.

Vond je dit artikel leuk? Show some social Love: