• Menu

Cuenca: een leuk koloniaal stadje met prachtige natuur

Cuenca is een fijn koloniaal stadje in het zuiden van Ecuador dat Europees en gemoedelijk aanvoelt. Zo’n stadje met sfeervolle pleinen, prachtige panden en straten gelegd met casseien. Zo’n stad met witte kerken en blauwe luchten. Zo’n heerlijke stadje die zich leent voor leuke stadswandelingen en lekker eten. Het is gewoon zo’n stadje waar je blij van wordt.

Ondanks al deze lof is Cuence echter geen stad waar je echt dagenlang hoeft te blijven. Drie nachten is ruim voldoende voor de highlights van Cuenca en omgeving.

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is? In dit artikel lees je hoe je optimaal geniet.

Maak een stadswandeling

De hoogtepunten van Cuenca verken je het beste te voet. Het is bijvoorbeeld heel leuk om in de ochtend een taxi te pakken naar het Turi uitzicht punt en vervolgens terug te lopen. Vanaf het uitzichtpunt heb je een mooi uitzicht over de stad en vind je een leuk kerkje. Vervolgens loop je via trappen langs kerkjes, mozaïekwerken en riviertjes het stadje weer in. 

Ga chillen bij het riviertje

In Cuenca stroomt een heerlijk riviertje met op veel plekken aan beide kanten gras. Het is de ultieme plek om lekker te picknicken en mensen te kijken. Ga dus eerst naar de SuperMaxi waar je allerlei chille vleesjes, kazen en speciaalbiertjes kunt kopen. Vervolgens ga je lekker naast het riviertje zitten. Genieten!

Eet bij A pedir de Boca

In dit Nederlands getinte restaurantje kun je heerlijk en gezond eten. De chef woonde lange tijd in Nederland en vertelt graag met passie over zijn verse gerechten. Hij geeft overal z’n eigen draai aan waardoor een Cesar Salad niet echt de Cesar Salad is die je verwacht, maar het is wel superlekker en prima te betalen.

Maak geen uitstapje naar Inga Pirca

Opzoek naar iets te doen buiten Cuenca? Dan zal je vast iets gelezen hebben over Inga Pirca, één van Ecuadors belangrijkste Inca ruïnes. Het is echter bij lange na geen Machu Pichu en met een nuchtere blik zou je het ook gewoon ‘een stapel oude stenen' kunnen noemen. Zeker omdat het best een stuk rijden is vanaf Cuenca, waarbij je ook nog eens moet overstappen van bus, raden we je aan je tijd aan iets anders te besteden, bijvoorbeeld het Cajas National Park. 

Bezoek het Cajas National Park

Het Cajas national park is één van de meest spectaculaire stukjes natuur in Ecuador. Het ligt vlakbij Cuenca en de lokale bus brengt je er in ongeveer één uur naartoe. Je kunt hier ook kamperen, maar de meeste mensen kiezen voor een dagwandeling van ongeveer 3-5 uur en keren dezelfde dag nog terug naar Cuenca. Van plan om naar Cajas national park te gaan? Lees hier Backpackcentrales tips voor Cajas national park.

Slapen in Cuenca? 

We Think You'll love Mallki Hostel

Als je van plan bent om te gaan, slaap dan zeker in het Mallki hostel. Het is er gezellig, kleinschalig, je hebt gratis ontbijt en het ligt op een toplocatie voor een wandeling door de stad. Dit hostel is op het moment van schrijven alleen via hostelworld.com te boeken.

 

Meer lezen over Ecuador? Hier lees je al onze artikelen